امام جمعه شهرک بهاران با بیان اینکه قربانی در عید قربان سنت مؤکد رسول الله(ص) است، خاطرنشان کرد: در روایات آمده که رسول الله(ص) در روزعید قربان دو قوچ شاخدار سالم و قوی را قربانی نمودهاند.
به گزارش خبرگزاری کردنود و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور از کردستان، ماموستا کریمیزاده در خطبههای نماز جمعه این هفته در مسجد با بیان اینکه بحث خطبه امروز قربانی است، اظهار کرد: در ماه ذیالحجه قرار داریم و روزه گرفتن در این ایام بویژه در روز قبل عید قربان یعنی روز عرفه ثواب زیادی دارد و عبادت بزرگی است.
وی اضافه کرد: رسولالله(ص) فرمودهاند:« روزه روز عرفه گناه دو سال آدمی یعنی سال قبل و بعد را پاک می نماید».
وی با بیان اینکه قربانی در عید قربان سنت مؤکد رسول الله(ص) است، خاطرنشان کرد: در روایات آمده که رسول الله(ص) در روزعید قربان دو قوچ شاخدار سالم و قوی را قربانی نمودهاند.
وی تصریح کرد: قربانی کردن یک امر سنت کفائی برای هر کسی است که خانواده تشکیل داده است حداقل یکبار در زندگی این سنت را انجام دهد.
وی با بیان اینکه هر کدام از اعضای خانواده پدر، مادر یا فرزندان به شرط بلوغ باید قربانی را انجام دهند، عنوان کرد: قربانی کردن در مذهب امام ابوحنیفه واجب و در مذهب امام شافعی واجب نیست، مگر اینکه شخص خود نذر بر قربانی کردن حیوانی نموده باشد که البته نذر قربانی هفتاد برابر سنت اجر و پاداش دارد.
وی با بیان اینکه فردی که نذز قربانی مینماید خود و خانواده حق خوردن از گوشت قربانی را ندارند، اذعان داشت: رسول الله(ص) فرموده اند:« در روز عید قربان عملی بزرگتر از ریختن خون قربانی وجود ندارد».
وی اضافه کرد: ترک قربانی و اینکه در یک خانواده اصلاً قربانی انجام نشود، کراهت دارد و کسانی که قربانی انجام میدهند سنت است که در ده روز ایام ذیالحجه مانند حاجیان در احرام، ناخن خود را کوتاه ننماید و مو از بدن خود نکند.
وی با بیان اینکه سنت است کسی که قصد قربانی دارد خود قربانی کردن را انجام دهد، گفت: اگر نمیتواند در هنگام قربانی کردن حاضر باشد، نیت قربانی آورده و الله اکبر گوید.
وی اضافه کرد: رسول الله(ص) به حضرت فاطمه فرمودهاند« دخترم برو و به قربانی کردنت برس و خود حاضر بر قربانی کردن باش»
ماموستا کریمیزاده ادامه داد: حیوان که قربانی میشود باید جزو حیوانات اهلی شامل شتر، گاو، گوسفند و بز بوده و قربانی کردن حیواناتی مثل آهو درست نیست.
وی با بیان اینکه شتری که قربانی میشود باید ۶ سال از عمرش گذشته باشد، گفت: گاو و بز باید وارد سه سالگی شده باشند و گوسفند یکساله باشد.
وی عنوان کرد: حیوانی که برای قربانی انتخاب می شود باید سالم بوده و نباید لاغر مفرط، دیوانه، بیمار و یا دارای نقص عضو باشد حتی باید گوش، دم و چشم، زبان و پستان آن نیز سالم باشد.
وی تصریح کرد: به فرموده رسول الله(ص) اگر کسی در روز عید قربان اول نماز عید را خوانده و سپس قربانی نماید سنت پیامبر(ص) را بجای آورده است.
ماموستا کریمیزاده ادامه داد: قربانی یا سنت است و هر کدام از اعضای خانواده قربانی را انجام دهد برای کل خوانده کافی است یا واجب که منظور حیوانی است که برای قربانی نذر شده باشد همچون وقف جزو اموال آدم دیگر به حساب نمیآید و در این حالت خرید و فروش ، تعویض و یا تاخیر در قربانی کردن آن حیوان جایز نیست.
وی عنوان کرد: اگر حیوان نذر شده قبل از قربانی کردن تلف شده و یا توسط حیوانی مثل گرگ خورده شود، ایرادی بر شخص نیست، اما اگر توسط خود شخص به هر نحوی تلف و از میان برود لازم است حیوانی عین آن را جایگزین و گوشتش را بین فقرا تقسیم نماید.
وی با بیان اینکه قربانی سنت جایز است که خود شخص نیز از گوشت قربانی استفاده نماید، گفت: اما در قربانی نذر جایز نیست همچنین در قربانی سنت میتوان به خانه یک ثروتمند یا کسی که مستحق دریافت زکات نیست، نیز از گوشت قربانی داد.
انتهای پیام/
شناسه خبر : 23150