به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، ساعاتی تا برگزاری مجمع انتخابات هیئت فوتبال کردستان باقی مانده است و به آرامی روز سرنوشتساز برای فوتبال این استان فرا میرسد، روزی که قرار است پرمخاطبترین ورزش کردستان، سکاندار خود را در چهار سال آینده بشناسد.
در این راستا با کیانوش سلطانپور از نامزدهای پرتعداد هیئت فوتبال این استان به گفتوگو نشستیم تا از منظر وی به این انتخابات، شرایط فعلی فوتبال استان و حواشی آن بنگریم.
اهالی ورزش کردستان، سلطانپور را با بسکتبال میشناسند، مردی که سابقه سالها حضور در این رشته به عنوان بازیکن، مربی و رئیس هیئت را در کارنامه دارد.
وی معتقد است به دلیل نیازی که پیشکسوتان احساس کردند و برای بهبود شرایط فعلی فوتبال استان وارد کارزار انتخاباتی شد و معتقد است تیم قبلی هیئت، آنچه در توان داشته انجام داده است.
سلطانپور در قامت منتقد رئیس قبلی هیئت، حضور وی در سمتهای دولتی را مانعی برای پرداختن کامل به امورات فوتبال میداند و از تغییر و تحولات اساسی فوتبال کردستان در صورت ماندن این تیم کاری اظهار ناامیدی میکند.
نامزد ریاست هیئت فوتبال کردستان، ادعای احیای فوتبال شهرستان سنندج به عنوان مرکز استان را به چالش میکشد و میگوید: احیای فوتبال این شهر تنها با یک نام و تعیین یک اتاق کار حاصل نمیشود.
وی شرایط را برای برگزاری انتخابات آزاد مساعد نمیبیند و از به ثمر نرسیدن تلاشها برای تحقق انتخاباتی آزاد و بیطرفانه گلایه میکند.
فارس: علت حضور شما در جمع نامزدهای ریاست هیئت فوتبال کردستان چه بود؟
سلطانپور: اینگونه فکر شد که فوتبال کردستان از سطح اول فوتبال کشور عقب افتاده است و به همین دلیل پیشکسوتان احساس کردند وجود من برای تغییر این وضعیت مفید بوده و خواستار حضورم در این پست شدند.
فارس: عملکرد هیئت فوتبال استان در چهار سال گذشته را چگونه دیدید؟
آنچه این دوستان در توان داشتند انجام دادند، اما واقعیت این است که توان آنها در همین حد بود و نمیتوانستند بیش از این کار کنند. اساساً اعتقاد دارم مسئول دولتی نمیتواند کار هیئتی انجام دهد.
مسئول هیئت با توجه به موقعیتی که داشت عملا نتوانست از تمام نیروهای موجود در سطح استان استفاده کند و در نتیجه دچار مشکل شد و چون پیش از این نیز در هیئت کار نکرده بود به تنهایی نمیتوانست نقشی اساسی در هیئت فوتبال استان ایفا و به فوتبال تحول و حرکت بدهد.
بنابراین اگر قرار باشد هیئت فوتبال آینده باز هم توسط کسانی که طی ۴ سال قبل مسئولیت هیئت را داشتند اداره و سکان هدایت در دست آنها باشد، امیدوار نیستم که بتوان تحول خاصی ایجاد کرد.
فارس: برخی معتقدند هیئت در دوره گذشته از افراد بومی در سطح استان به درستی استفاده نکرد، نظر شما چیست؟
اعتقادی به موضوع بومی بودن و یا نبودن ندارم اما متأسفانه رئیس هیئت و چند نفر دیگر این مسئله را دامن میزنند، بالاخره همه ما فرزند این استان هستیم و هر کدام به نسبت باید نقشی داشته باشیم.
بپذیرید چون بیشتر کردستان از بچههای کرد تشکیل شده است بنابراین طی دهههای گذشته به طور طبیعی بر فوتبال استان حاکم بودهاند. اکنون اینگونه مطرح میشود که چون چند سال فوتبال دست آنها بوده است پس باید این چند سال نیز توسط طیف دیگری اداره میشد.
این رویه را صحیح نمیدانم و معتقدم در کردستان باید از نیروهای بومی بیشتر استفاده شود که متأسفانه اینگونه نشد و عملاً نتیجه آن را هم میبینیم.
خود من طی قریب به ۱۵ یا ۲۰ سال گذشته که ریاست هیئت ورزشی را بر عهده داشتم به صراحت اعلام و از آن دفاع میکنم که هیچگاه تفاوتی بین شهرستانها نگذاشتهام.
اگر قرار باشد این مسئلهای که شما به آن اشاره کردید ادامه پیدا کند، دود آن در وهله نخست به چشم کسانی میرود که آن را مطرح میکنند.
باید قبول کرد بیشتر بچههای استان کرد هستند، همانگونه که مثلا در آذربایجانغربی و شرقی بیشتر جمیعت را آذریزبانان تشکیل میدهند و نمیتوان گفت در آنجا کردها میتوانند نقش اول را داشته باشند، بالاخره این عرف کاری بوده است.
معتقدم مهمتر از این مسائل، شایستهسالاری است و البته علت اینکه امروز وضعیت اینگونه شده است بخشی از تقصیرات آن به ما باز میگردد، چراکه زمانی کار را رها کردیم و فضا به گونهای شد که به دست افراد ناتوان سپرده شد تا بر سر کار حاضر شوند و حال و روزی که اکنون شاهد هستیم، به وجود بیاید.
فارس: رئیس قبلی و سرپرست فعلی هیئت فوتبال کردستان در مصاحبه اخیر خود با فارس، احیای هیئت فوتبال شهرستان سنندج را از نقاط قوت کارنامه کاری خود دانست، ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
البته فعال شدن هیئت شهرستان سنندج سیاست ادارهکل ورزش و جوانان کردستان بوده و به هیئت استان مربوط نمیشود. اما این احیا شدن که به آن اشاره میشود باید بازخورد داشته و ببینیم چه تحولی در آن صورت گرفته است.
در حال حاضر شهرستان کامیاران که قدمت فوتبال در آن کمتر از ۱۰ سال است دارای دو تیم فوتبال و پنج نیرو با حق عضویت در مجمع انتخاباتی پیش روی هیئت فوتبال است.
احیای فوتبال سنندج در این میان کجا است؟ پیشکسوتان سنندج چه نقشی در هیئت دارند و اصلاً تیمهای این شهر کجا هستند؟
احیا کردن تنها به یک نام و یک اتاق خلاصه نمیشود، البته نمیگویم مقصر تمام اینها، نظری رئیس گذشته هیئت فوتبال استان بوده چراکه طی یکی دو دوره قبل از آن هم این وضعیت حاکم و فوتبال شهر سنندج از بین رفته است.
مطمئن باشید اگر فوتبال شهر سنندج پیشرفت نکند فوتبال در شهرستانها نیز رشد پیدا نخواهد کرد و هرگاه مرکز استان رشد کرد سایر نقاط استان نیز به تبع آن پیشرفت خواهند داشت.
اگر تیمهایی که اکنون در شهرستان کامیاران هستند در سنندج فعال بودند امکانات بهتری به استان میرسید، معتقدم در گام نخست فوتبال سنندج باید به روزهای خوب خود بازگردد و البته باید حرکت فوتبال این شهر و سایر شهرستانها همگام و به موازات یکدیگر باشد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
فارس: برخی منتقدان معتقدند، مجمع انتخاباتی هیئت فوتبال کردستان از قبل چیده شده است با این گفته تا چه اندازه موافق هستید؟
۱۰۰ درصد موافقم. معتقدم هر رئیس هیئتی که قصد نامزدی مجدد دارد افراد حاضر در مجمع را خود چینش میکند. ۶ ماه قبل به ادارهکل ورزش و جوانان استان و فدراسیون فوتبال پیشنهاد دادیم سرپرستی مستقل برای هیئت انتخاب کند تا وی فعالیت خود را طی سه ماه انجام دهد و در نهایت نفرات حاضر در مجمع را تعیین کند.
در آن صورت میتوان گفت انتخابات آزاد است، اما اکنون متأسفانه چیده شده و هر چقدر تا الان تلاش کردیم این وضعیت را به شکل دیگری پیش ببریم، موفق نبودیم.
فارس: صحبتهایی مبنی بر حضور رؤسای هئیتهای فوتبال استانها در جام جهانی مطرح میشود، آیا حضور ۸ نامزد در انتخابات هیئت کردستان ربطی به ماجرای سفر به برزیل دارد؟!
اینگونه فکر نمیکنم، با این وجود برای اینکه بتوانیم در آینده به فوتبال بهتر کمک کنیم پیشنهاد کردیم با توجه به اینکه نظری چهار سال برای هیئت فوتبال استان زحمت کشید، انتخابات به پس از جام جهانی موکول شود تا اگر قرار است کسی به برزیل برود آن شخص رئیس هیئتی باشد که طی چهار سال قبل در این سمت کار کرده است.
نکته دیگر این است که اگر قبول داریم فوتبال فعلی استان در ردههای آخر کشور جای دارد این شکل برگزاری انتخابات و به صورتی که هر کدام جلو بیاییم، نمیتواند اصولی باشد.
باید برنامهها را در جمع کارشناسان و در سمینارهای تخصصی با دعوت از اهالی فوتبال ارائه داد تا نظرات به نقد و بررسی گذاشته شود و پس از آن اقدام به برگزاری انتخابات کرد.
با توجه به اینکه جولایی مدیرکل ورزش و جوانان کردستان نیز در این باره مسئول است از وی میپرسم آیا قرار است فوتبال چهار سال آینده نیز بسان چهار سال قبل باشد؟

امزد ریاست هیئت فوتبال کردستان: تیم فعلی تحولی در فوتبال کردستان نخواهد داد
نامزد ریاست هیئت فوتبال کردستان گفت: اگر هیئت فوتبال آینده توسط کسانی که طی ۴ سال قبل مسئولیت داشتند اداره شود، امیدوار نیستم که بتوان تحول خاصی ایجاد کرد.
شناسه خبر : 11093