به گزارش خبرگزاری کردپرس استاد بیژن کامکار نوازنده برجسته دف، خواننده و سرپرست گروه مشهور کامکارها که عضو هیئت داوری چهارمین جشنواره سراسری دف نوازی «دف نوای رحمت» بود در حاشیه برگزاری این جشنواره در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به جایگاه دف و دف نوازی در استان کردستان اظهار داشت: دف با مردم کردستان و مردم کردستان با دف همزیستی بسیار طولانی دارند و پیروان طریقت با این ساز به عنوان یک ساز عرفانی در تکایا و خانقاه های استان کردستان به تسبیح حضرت دوست می پردازند.
کامکار با بیان اینکه برگزاری این جشنواره میتواند بستر خوبی برای معرفی دف به نام کردستان باشد افزود: همیشه و در بسیاری از مصاحبههایم گفتم که دف با کردستان شناخته شده و سنندج پایتخت دف ایران و جهان است.
وی تصریح کرد: به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه موسیقی و فردی که سالها در این حوزه تلاش کرده از مسئولان و متولیان امر میخواهم نسبت به ثبت یونسکو و جهانی دف و دفنوازی به نام ایران و کردستان تلاش کنند.
داور چهارمین جشنواره سراسری دف نوازی با بیان اینکه در گذشته برای جمع کردن یک تیم چند نفره در استان کردستان مشکلات زیادی را باید پشت سر میگذاشتیم ولی امروزه از نظر تعداد هنرمندان فعال در این عرصه مشکلی در کردستان وجود ندارد افزود: احیای برخی از سازهای قدیمی مانند سورنا و دوزله در استان ضروریست چون متاسفانه گرایش بیش از حد فعالان این عرصه به سمت سازهای نوین به ویژه کیبورد بسیار نگرانکننده است که توجه به این مهم باید در دستور مسؤلان مرتبط و فعالان و دلسوزان این عرصه قرار بگیرد.
سرپرست گروه موسیقی کامکارها در پاسخ به درخواست علاقه مندان و دوستداران مبنی بر برگزاری کارگاه های متوالی در سنندج گفت: دوری از پایتخت نه تنها در ایران بلکه در تمام نقاط دنیا به منزله دوری از جهان موسیقی است و این حضور ما در تهران زمینه معرفی این ساز را در سطح جهان فراهم نموده است.
این استاد برجسته دف نوازی کشور اظهار داشت: سالها خدمت به موسیقی کردستان را با گروه موسیقی کامکار در راستای ترویج هنر وفرهنگ این دیار در سطح جهان به انجام رسانده ایم و امروز تمام جهان با ساز دف آشنایی دارند و فرصت مناسبی است تا نسبت به ثبت این ساز به عنوان میراث معنوی کردستان در سطح جهان اقدام گردد.
وی با تأکید بر کار علمی در زمینه دف نوازی تصریح کرد : هنرجویان و علاقه مندان فراگیری دف نوازی باید بدانند امروز نواختن دف بدون دانستن نت پاسخگوی معرفی این ساز نمی باشد چون نت زبان موسیقی جهانی است و باید تلاش گردد آموزش این ساز با حفظ تمام اصالت های خانقاهی آن به سمت آموزش علمی پیش رود.
استادکامکار با تقدیر از برگزاری این جشنواره و سطح بالای آن اظهار امیدواری کرد که در دوره های آتی توجه به این اصل گسترش بیشتری در استان پیدا نماید.
وی گفت: افراد و گروههای شرکت کننده در جشنواره بسیار باقدرت و توانایی بالایی حضور پیدا کرده بودند و انتخاب نفرات و گروههای برتر برای داوران سخت بود و از اینکه به عنوان داور در این جشنواره حضور داشتم، ناراحت هستم چون واقعا انتخاب نفرات برتر از بین این شرکتکنندگان بسیار مشکل بود، اما بر اساس روال و قاعده، نفرات و گروههای برتر را با دقت و نگاهی موشکافانه انتخاب کردیم.
چهارمین جشنواره دف نوازی «دف نوای رحمت» از ۱۹ تا ۲۱ شهریور ماه با حضور ۱۵ استان کشور در سنندج برگزار شد و دیشب با معرفی نفرات برتر و گروههای برگزیده طی مراسمی با حضور مسؤلان کردستان و مردم فرهنگ دوست استان به کار خود پایان داد.
گفتنی است در این جشنواره مراسمی به عنوان آیین نکو داشت استاد بیژن کامکار برگزار شد و از سالها تلاش و فعالیت ارزنده و هنرنمایی این استاد دف برجسته کشور تجلیل بعمل آمد.
کد مطلب: ۶۹۸۳۲ | تاريخ: ۱۳۹۳/۶/۲۲ | ساعت: ۱۰ : ۳۷
بیژن کامکار: کردستان، پایتخت دف جهان است/ احیای سازهای قدیمی و سنتی کُردی یک ضرورت است
استاد بیژن کامکار گفت: استان کردستان پایتخت دف ایران و جهان است و ضروریست مسئولان و متولیان امر نسبت به ثبت یونسکو و جهانی دف و دفنوازی به نام ایران و کردستان تلاش کنند
شناسه خبر : 10305