یک مدرس دانشگاه با اشاره به چالشهای فراروی جوانان برای کارآفرینی گفت: نبود فضای مناسب کار یا طرح کار آفرینی، زمانبر بودن ارایه ایده تا رسیدن به درجه خـلاقیت و تجاریسازی و نبود امکانات مناسب جهت تبدیل دانش به تولید بخشی از این چالشهاست.
به گزارش سایت کرد نور از سنندج ، دکتر قربانمحمد پورقاز افزود: تامین نشدن به موقع سود و منافع بنگاههای اقتصادی، ناآشنایی با حقوق مالکیت معنوی، فکری و صنعتی کار و کار آفرینی و نبود فناوری مناسب برای توسعه کارآفرینی از دیگر چالشهای پیش روی جوانان در کارآفرینی است.
این مدرس دانشگاه اظهار داشت: هر فردی به دنبال امنیت شغلی و ایمنی بهداشت روان و جسم است. بنابراین صاحبان صنعت و تـولید در حـوزه کـارآفرینی به افراد ایده پرداز ( دارای طرح ذهن ) ، خلاق ( برخوردار از تـواناییهای ذهنی و نوآور ) پدید آورنده یک مفهوم، کار و فکر جدید) نیاز دارند تا با هم فکری و هم افزایی بستر رشد و توسعه اقتصادی را شکل دهند.
وی با بیان اینکه بـرای کارآفرینی هم آموزش صحیح مستمر و هم امکانات مناسب و متناسب لازم است، گفت: تحقق این امرباعث ایجاد دارائیهای فکری می شود و تجمیع این دارائیها به خرد جمعی، آگاهی، دانایی و توانایی میانجامد. تربیت افراد توانا و مسئولیت پذیر نیز باعث رونق کار و کار آفرینی می شود.
این مـدرس دانشگاه تصریح کرد : کـارآفرینی قـسمتی از مشکلات اشـتغال جوانان را حل خواهد کرد و این امر باعث ایجاد هویت سازی تولید داخلی میشود و تولید مطلوب و با کیـفیت با تـوجه به نیاز جامعه، سود و منافع بنگاههای اقتصادی را حفظ میکند. در این جهت تـولیدکنندگان نیز با توجه به سبک زندگی، طبقه اجتماعی و نیاز و خواسته جامعه تولیدات خود را به بازار داخلی و خارجی عرضه میکنند.
پورقاز تاکید کرد : کـارآفرینان هـر زمان بتوانند تـعادل تـقاضای مـصرف کنندگان را تامین کنند و میل به خرید و قدرت به خرید متناسب و مناسب با سبک زندگی و طبقه اجتماعی خـانوادهها را در بازار بهوجود بیاورند باعث ایجاد اشتغال برای جوانان میشوند.
وی در پاسخ به این پرسش که کـارآفرینی جوانان با چه چالشهایی روبروست؟ گفت: هر فردی برای انجام هر فعالیتی نیاز به انگیزههای صنعتی دارد. بنابراین صاحبان کارآفرین برای استفاده از تواناییهای فکری و کاری جوانان نیاز به شناخت منابع انسـانی اعم از شخـصیت، خـلق و خـوی و تـیپ شخـصیتی، نیازها و خـواستههای آنان دارد. بنابراین ایجاد بستر مناسب و فضای صادقانه کار باعث حضور پررونق جـوانان در کـار و کـار آفرینی میشود و به وجود آوردن حس اعـتماد به نـفس و عـزت نفس در آنان رونق فعالیتهای اقتصادی را در پی دارد.
این مـدرس دانشگاه در پاسخ به این پـرسش که بیـکاری میتواند جـوانان را دچار چه آسیبهایی کند؟ اظهار داشت: جوان نیروی انسانی و موثر جامعه است و بهره نگرفتن از توانایی جوانان باعث سوق یافتن آنها به راههای نادرست و نامناسب و تحمیل هزینههای زیاد به جوانان، خـانوادههایشان، جامعه و دولت میشود. یکی از این آسیبها ایجاد نارضایتی و اختلافات خـانـوادگی و افـزایش آن است و این امـر باعـث فـرار جـوانان از خـانواده و افـتادن آنها در دام گروههای سود جو و نامناسب جامعه میشود که ایـن شرایط بـستری برای تـوسعه جـامعه نـاسالم و ایجاد هرج و مرج را فراهم میکند و هزینههای زیاد روانی، اجتماعی، حقوقی و اقتصادی را در پی دارد.

جوانان برای کار آفرینی چه مشکلاتی دارند ؟
نبود فضای مناسب کار یا طرح کار آفرینی، زمانبر بودن ارایه ایده تا رسیدن به درجه خلاقیت و تجاریسازی و نبود امکانات مناسب جهت تبدیل دانش به تولید بخشی از این چالشهاست.
شناسه خبر : 9519