خانه / اجتماعی / خرین یافته های شارنیوز از میزان سلامت آب شرب سقز  

خرین یافته های شارنیوز از میزان سلامت آب شرب سقز  

آهمواره شک و تردید هایی نسبت به میزان سلامت آب سقز وجود داشته است که در مقاطعی این تردیدها شدت و ضعف می گیرد. به ویژه زمانی که تغییر رنگ آب به دلایلی قابل رویت باشد بر میزان این تردید ها افزوده شده و شهروندان به جای شیر آب به سراغ آب معدنی ها می روند.
 

 
 
از ابتدای امسال نیز بحث آلودگی آب یکی از دغدغه های خانواده های سقزی بوده و به همین دلیل میزان استفاده از دستگاه های تصفیه آب و آب معدنی ها به شدت افزایش یافته است اگرچه رئیس شبکه بهداشت در این مورد عکس العمل نشان داد و در گفتگو باشارنیوز و با استناد به آزمایش های مختلف، بحث آلودگی آب سقز را بی اساس دانست.
شارنیوز از نتایج یک آزمایش مستقل اطلاع یافته که یکی از فارغ التحصیلان رشته شیمی در آزمایشگاه دانشکده شیمی دانشگاه تهران انجام داده است که تایید کننده اظهارات رسمی در مورد سالم بودن آب شرب سقز است.
بر اساس نتایج این آزمایش که از کشت ۴ نمونه آب آشامیدنی سقز به دست آمده است، هیچ گونه آلودگی میکروبی در آب شرب این شهر مشاهده نمی شود. در ضمن میزان کلر آب هم در وضعیت کاملا طبیعی قرار دارد. اما به لحاظ تغییر رنگ و بو که در حیطه آلودگی های شیمیایی قرار می گیرد -علی رغم اینکه در وجود آلودگی در این مورد خطری شهروندان را تهدید نمی کند-  اما آب سقز دارای مشکلاتی است.
در مورد آلودگی شیمیایی آب شرب سقز نظر بهاالدین رشیدزاده دانشجوی دکترای شیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور سقز را جویا شدیم. وی ضمن بیان این نکته که خط انتقال آب در این شهرستان بسیار قدیمی و فرسوده است آنرا تنها عامل وجود رنگ و بوی آب این شهر دانست و تاکید کرد: آب شهرستان سقز آلودگی میکروبی ندارد و عاری از ذرات سمی چون کادمیم و جیوه و فلزات سنگین است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آبی سالم است که بی رنگ ، بی بو ، عاری از ذرات معلق و آلودگی شیمیایی و میکروبی باشد، وضعیت خط لوله مسیر تصفیه آب شهرستان سقز که از سد بوکان به تصفیه خانه ی صالح آباد میرسد را خوب ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد با تخصیص بودجه ی کافی، شبکه انتقال آب داخل شهر که قدمت بسیار زیادی دارد، ترمیم شود.
به گفته ی وی میزان کلر در آب سقز ۸/۰ ppm  است که ضرری برای بدن ندارد و سختی آب هم در بین ۷۰ تا ۸۰ ppm است که قابل قبول است.
دکتر رشید زاده ضمن انتقاد از استفاده از دستگاههای تصفیه آب گفت : این دستگاهها تمام املاح وخصوصا کلر آب را میگیرد و در صورت نگه داری آب برای زمانی محدود، فورا فاسد شده و بستری مناسب برای رشد میکروب فراهم میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه سختیه آب دائم یا موقت است گفت : سختیه موقت با جوشاندن آب رفع میشود و آب منطقه ما دارای سختیه قابل قبول است چون منطقه دارای بستر فلزات سنگین نیست .
 
 

شناسه خبر : 9125

این خبر رو هم ببینید

برای منصور عزیز/*آرمان نصرالهی

بعضی وقت ها پیش می آید که کلمات یاری نمی کنند و علیرغم اینکه یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 16 =