نخستین قدم شما برای تقویت و بالا بردن اعتماد نفستان درک و فهم این حقیقت باید باشد که اعتماد به نفس در واقع همان نظر و عقیده ایست که شما راجع به خودتان دارید،آگاهی از این امر منجر به این خواهد شد که در تقویت اعتماد به نفستان در مسیر صحیحی گام بردارید.
اعتماد به نفس واقعی
اعتماد به نفس واقعی درونی میباشد بدون وابستگی به جهان خارج رویدادها،موفقیتها، شکستها، و افراد دیگر. اما عزت نفس و اعتماد به نفس واقعی بسیار نادر و نایاب میباشد زیرا اغلب اعتماد به نفس ها کاذب و نقابی برای پنهانسازی اعتماد به نفس پایین می باشد اعتماد به نفس غیر واقعی را می توان در موارد زیر یافت:
اعتماد به نفس های کاذب: این گونه اعتماد به نفس ها وابسته و زود گذر می باشند مانند اعتماد به نفس هایی که جهت ثروت، شهرت، محبوبیت، به تن داشتن لباسهای فاخر، قدرت و زیبایی ظاهر در افراد نمود می یابند که همگی کاذب بوده و ارتباطی به ماهیت واقعی فرد ندارند.
اعتماد به نفس و عزت نفس به طور غیر یقین مهمترین عوامل درگیر در موفقیت اجتماعی و حرفه ای محسوب می شوند. آنهایی که از آن بهره مند هستند نظرات خود را بیشتر مطرح می کنند و دوستان و همسران بلقوه را تحت تاثیر قرار می دهند. در این دنیا که راز بقا در آن داشتن اعتماد به نفس است آنهایی که با کم رویی مبارزه می کنند در دور مخربی باقی می مانند که حاصل آن اعتماد به نفس، خودشکی و گزینه های کمتر در زندگی است.
افزایش اعتماد به نفس
بسیاری از افراد حتی آنهایی که به نظر خوش برخورد و صمیمی به نظر می رسند با مسئله کمبود اعتماد به نفس مواجه هستند اما خوشبختانه گامهای اولیه ای وجود دارد که می توان برداشت تا احساس بهتری نسبت به خود داشته و در مسائل اجتماعی آسوده تر باشم.
چرا داشتن اعتماد به نفس مهم است؟ ( و راههای تقویت آن چیست؟)
۲۸ مهر ۱۳۹۲ توسط مرضیه شریفزاده در خبر منتخب, سبک زندگی, مقاله | ۹ نظر
از جمله توصیههای مهم که همواره در زندگی با آن مواجه هستیم ” داشتن اعتماد به نفس” است که اگر به آن عمل نکنید توصیهای بیجا به حساب میآید.آیا میدانید افرادی که از اعتماد به نفس بالا برخوردارند،ظاهراً چگونهاند؟از چه مزایایی برخوردار میشوند؟ این موضوع ارزش رقابت کردن را دارد،چگونه با این موضوع برخورد میکنید.
Confidence
داشتن اعتماد به نفس به چه معناست؟
اعتماد به نفس به این معناست که از ارزشها و مهارتهایتان در زمینههای مختلف آگاه باشید و قادر باشید به گونهای رفتار کنید که این ارزشها را به دیگران نشان دهید.در نظر داشته باشید که داشتن اعتماد به نفس با تکبر و پایین بودن سطح اعتماد به نفس متفاوت است.منظور از تکبر این است که در موضوعی خاص خود را نسبت به آنچه که هستید بهتر و بالاتر بپندارید و پایین بودن سطح اعتماد به نفس به این معناست که ارزش خود را نسبت به آنچه که در واقع هستید پایین تر قلمداد کنید.اگر اعتماد به نفستان متناسب باارزشهایتان باشد و بتوانید بر این اساس رفتار کنید به اعتماد به نفس صحیح و مناسب دست یافتهاید.
چرا تعریف اعتماد به نفس مهم است؟ اگر قصد دارید به سطحی از اعتماد به نفس دست یابید که به نفعتان است (نه سطحی که برایتان مضر است) ضروری است که از هدف خود مطلع باشید. مثبت اندیشیدن بیش از حد لزوماً سودمند نیست و ممکن است که شما را از هدفتان دور کند. در برخی موارد از این طرز تفکر به عنوان اثر Dunning-Kruger یاد میشود و این زمانی است که فرد تواناییهای خویش را بیش از حد توان خود تصور کرده و از اعتماد به نفس کاذب برخوردار است.
مسئله مهم چیست؟
اعتماد به نفس از جمله ویژگیهای خوب هر فرد است.اگر قرار باشد توضیح دهیم که چرا بهتر است هر فرد خواستار اعتماد به نفس باشد،تنها میتوانیم به یک نظریه مبهم اشاره کنیم. خوشبختانه دانش به یاری ما شتافته است. در زیر به مواردی میپردازیم که باعث تقویت اعتماد به نفس میشوند.
داشتن اعتماد به نفس بیشتر از نظر احساسی مهم است تا جذابیت فیزیکی
طبق مطالعات صورت گرفته توسط مجله بینالمللی Cosmetic Science با دادن اودکلن به مردان میتوان اعتماد به نفسشان را تا حدی بالا برد که حتی در عکس نیز جذاب به نظر برسند. همچنین تحقیقات دانشگاه وبستر حاکی از آن است که تنها لبخند زدن خانمها برای گذاشتن قرار ملاقات کافی است.
Confident-Couple
بر اساس تحقیقات مجله روانشناسی اجتماعی و شخصیتی، هنگامی که در یک رابطه موفقیت یا موقعیت اجتماعی زن از مرد بالاتر باشد، مرد احساس ناخوشایندی نسبت به خود و این رابطه پیدا میکند. البته از نظر اخلاقی این موضوع صحیح نیست که موفقیت زنان باید کمتر از مردان باشد. در چنین شرایطی مردان میبایست تلاش کنند تا اعتماد به نفس خود را بالا ببرند.
کسب زودهنگام اعتماد به نفس در زندگی باعث آسایش و راحتی در محل کار خواهد شد
Confidence-at-work
جای هیچگونه تعجبی نیست که داشتن اعتماد به نفس کافی در محل کار،باعث موفقیت شما خواهد شد.مطالعات آزمایشی صورت گرفته در دانشگاه ملبورن نشان داده است که بین داشتن اعتماد به نفس در مدرسه و موفقیتهای کاری در جوانی رابطه وجود دارد.
این موضوع تنها به موفقیت در کار مربوط نیست.تحقیقات دانشگاه تگزاس حاکی از آن است که دانشآموزانی در توانایی و کارهایشان اعتماد به نفسشان بالا می رود،حتی هنگامی که مورد انتقاد قرار میگیرند،در آینده عملکرد بهتری خواهند داشت نیست به دانشآموزانی که به آنها گفته میشود استانداردهایشان را ارتقا دهند.
داشتن اعتماد به نفس بیش از حد نیز گاهی اوقات سودمند است
طبق تحقیقات دانشگاه ادینبرگ و دانشگاه سان دیاگو کالیفرنیا هنگام بحث پیرامون موضوعی خاص،اگر این امکان را میدهید که نتیجه دلخواه را نمیگیرید و موضوع بحث نیز برایتان ارزشمند است، داشتن اعتماد به نفس زیاد منجر به پیروزی میشود.داشتن اعتماد به نفس کمک میکند به نتیجه دلخواه خود برسید،حتی اگر حق با شما نباشد.
کارهایی که باعث تقویت اعتماد به نفس میشوند
صحبت کردن پیرامون اعتماد به نفس مثل این است که بخواهیم مکانیک کوانتوم را از طریق رقص توضیح دهیم.تفاوت میان اعتماد به نفس و تکبر واضح و روشن است.اعتماد به نفس ندارید؟چاره کار چیست؟ “بهتر باش” توصیه مناسبی نیست.بنابراین راه تقویت اعتماد به نفس چیست؟
Confidence-sport
ورزش کردن: اثر ورزش کردن بر روی اعتماد به نفس قابل چشمپوشی نیست.هنگام ورزش کردن،بدن مادهای به نام اندورفین آزاد میکند که باعث احساس شادی و رضایت در فرد میشود. پس از ورزش به این باور میرسید که کار مفیدی انجام دادهاید.ورزش کردن در طولانی مدت باعث سلامتی و شادابی هر چه بیشتر جسم میشود.
به دنبال پوشیدن لباسهای بهتر باشید
اگر تا کنون اقدامی در جهت بهتر کردن پوشش خود انجام ندادهاید،حتماً از تأثیر مهم ظاهر بر روی اعتماد به نفس غافل بودهاید. همه چیز از نوع لباس گرفته تا رنگ عینک شما بر قضاوت و دید مردم در مورد شما اثر دارد. هنگامی که نحوه پوشش شما همگام و همسو باشد با طرزی که دوست دارید مردم شما را ببینند و قضاوت کنند،اعتماد به نفس را نیز به دنبال خواهد داشت.
Confident-boy
ژستهای موثر را بیاموزید
نحوه عملکرد مغز تحت تأثیر کارهایی است که جسم ما انجام میدهد.طبق تحقیقات دانشگاه اوهایو،برخی از حالات و وضعیتهای جسم، مانند کشیدن دستها در هوا، سطح تستوسترون را در بدن افزایش میدهد و باعث میشود احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم.تلخیص از زینب اسکندری و دلشاد حیدری (از سنندج) ۱۳۹۲/۱۲/۱۷

موضوع : اعتماد به نفس اعتماد به نفس چیست؟ و چگونه افزایش می یابد؟زینب اسکندری و دلشاد حیدری از سنندج
اعتماد به نفس، عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود. به عبارت دیگر، اعتماد به نفس یک فرد به نحو ه ی احساس او درباره «من »خویش بستگی داردشما در مورد خودتان چگونه فکر میکنید.
شناسه خبر : 9489