خالد سعیدی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان کردستان که در دانشگاه کردستان برگزار شد گفت: پارکهای علم و فنآوری در ایران سازمانی دولتی و زیر نظر وزارت علوم هستند.
وی با بیان اینکه در برخی استانها، پارکهای علم و فنآوری وابسته به دانشگاهها هستند گفت: این پارک در کردستان مستقل و به شکل مستقیم زیر نظر وزارت علوم و با ردیف بودجه جداگانه فعالیت میکند.
رئیس پارک علم و فنآوری کردستان این مکان را محل حضور افراد دارای ایده معرفی کرد و افزود: ایدهها در پارک علم، پالایش و امکان رشد آنها فراهم میشود.
سعیدی با اشاره به اینکه باید ایده از جنبههای مختلف ارزیابی شود افزود: این کار نیاز به تخصصهای مختلف دارد که در خصوص ایجاد همکاری در این رابطه ضعف وجود دارد.
وی افزود: پس از پالایش ایدهها، خدمات مختلفی به صاحبان آنها ارائه میشود تا تمام کارهای لازم برای رشد ایده و تبدیل آن به محصول فراهم شود.
در کارآفرینی ضعیف هستیم
رئیس پارک علم و فنآوری کردستان با بیان اینکه در زمینه چاپ مقالات علمی وضعیت مطلوبی داریم تصریح کرد: اما در بعد میزان کارآفرینی از این مقالات در سطح پایینی قرار داریم.
سعیدی افزود: البته برخی استانها که از زیرساخت اولیه برخوردار بودند توانستند در زمینه تبدیل ایدهها به محصول به موفقیتهایی دست یابند و اکنون این پیروزیها باید چراغ راه ما باشد.
وی با اشاره به اینکه قرار است دولت بودجه خاصی به پژوهش اختصاص دهد تصریح کرد: نباید منتظر خوراک علمی از سوی کشورهای دیگر باشیم و خود ما باید در این زمینه پیشقدم باشیم.
رئیس پارک علم و فنآوری کردستان با گلایه از اینکه برخی صاحبان فکر در این زمینه در استان کردستان پیشقدم نمیشوند گفت: فرهنگ کار در استانهای دیگر رشد کرده اما برخی اعضای هیئت علمی دانشگاههای ما از فعالیت در بازار اکراه دارند و نتیجه همین وضعیتی میشود که صنعت با آن روبرو است.
سعیدی با اذعان به اینکه البته تمامی تقصیرات متوجه دانشگاهیان نیست گفت: سازمانهای اجرایی امکاناتی دارند که از آن استفاده نمیشود و این فاصله از نظر علمی هر روز ما را فقیرتر میکند.
وی با اشاره به اینکه استان کردستان ۲ درصد از جمعیت کل کشور را داراست گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق پژوهش قرار دارد و به طور طبیعی باید ۲ رصد از این مبلغ را در اختیار بگیریم.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان با تأکید بر اینکه امکان جذب بیشتر از این رقم نیز وجود دارد گفت: راهکار جذب این بودجه ایجاد شرکتهای دانشبنیان است و با توجه به اینکه در حال حاضر این شرکتها در قالب پارک علم و فناوری نیز حضور دارند به سادگی میتوان به این بودجهها دست یافت.
سعیدی یکی از مشکلات در حوزه علمی را توجه اعضای هیئت علمی دانشگاهها به مسئله ارتقای آنها در دانشگاه دانست و افزود: این امر موجب میشود تا در زمینه ورود به بازار پا پیش نگذارند.
وی خواستار کمک استاندار و مسئولان استان در جذب بودجههای پژوهشی و ایجاد زیرساخت و فضا شد و افزود: باید از تدوین و اجرای قوانین دستو پا گیر در این حوزه ممانعت به عمل آورد.
.jpg)
وضعیت امروز صنعت حاصل اکراه برخی صاحبان فکر از حضور در بازار است
رئیس پارک علم و فنآوری کردستان با بیان اینکه برخی اعضای هیئت علمی دانشگاههای ما از فعالیت در بازار اکراه دارند گفت: نتیجه همین وضعیتی میشود که صنعت با آن روبرو است.
شناسه خبر : 20797