خانه / علمی / آهن زیاد گوشت احتمال حملات قلبی را افزایش می‌دهد

آهن زیاد گوشت احتمال حملات قلبی را افزایش می‌دهد

: دانشمندان دریافته‌اند که آهن موجود در گوشت قرمز ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بالا ببرد، این در حالی است که آهن منابع گیاهی مانند لوبیا هیچ اثر سوئی ندارد

به گزارش گروه ترجمه سرویس علم و فناوری ایمنا و به نقل از نچرال نیوز، دانشمندان معتقدند آهن موجود در محصولات جانوری بیشتر از محصولات گیاهی جذب می‌شود. دانشمندان دانشگاه بهداشت ایندیانا در بلومینگتون می‌گویند آهن زیاد باعث صدمه زدن به شریان ها و آسیب‌های قلبی می‌شود.
آهن بیش از حد در خون به مدت طولانی مشکوک به بیماری‌های قلبی و حتی سرطان است. اما مطالعات انجام شده بی نتیجه بوده است. در تحقیقات جدید، دانشمندان ۲۱ مطالعه نزدیک به ۳۰۰هزار شرکت کننده را بیش از ۱۰ سال بررسی کردند. در این مطالعلت تاثیر آهن هموگولوبین و غیرهموگولوبین در بدن بررسی شد.
محققان اعلام کردند: آهن غیر هموگلبین در هر سطح در رژیم غذایی با افزایش خطر بیماری‌های قلبی همراه نیست.
دانشجوی کارشناسی ارشد این مطالعه در توضیح این مسئله گفت: “تفاوت های شیمیایی میان این دو نوع آهن تاثیرات مختلفی هم دارد. آهن یکی از اجزای اصلی هموگلوبین، پروتئین موجود در گلوبول قرمز خون است که از طریق آن اکسیژن در بدن تقسیم می‌شود. در افراد سالم، هنگامی که بدنتشخیص داد که آهن به اندازه کافی در خون وجود دارد، تلاشی برای محدود کردن مقدار آهن جذب شده از غذاها انجام می‌گیرد. آهن موجود در گوشت، حتی در میان افرادی که در حال حاضر آهن به اندازه کافی در بدن خود آهن دارند باز هم جذب می‌شود. پس از جذب، آهن سرعت اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم بالارفته ،به اصطلاح کلسترول بد، باعث التهاب بافت و آسیب به عروق می‌شود.”
اما قبل از اینکه از خوردن گوشت برای آهن آن اجتناب کنید، توجه داشته باشید، مطالعات متعدد نشان داده است که گیاه خواری، به ویژه در زنان و کودکان اثرات سوء دارد، چراکه بسیار مستعد ابتلا به کم خونی و فقر آهن هستند. در واقع، کم خونی فقر آهن یک نگرانی بهداشت عمومی جهانی است که صدها میلیون نفر از کودکان و زنان به آن دچارند.
متخصص هماتولوژی اطفال در دانشگاه جانز هاپکینز پزشکی، که در این مطالعه نبود می گوید: “بسیاری از عوامل در ارتباط بین آهن هموگلبین و بیماری عروق کرونر قلب وجود دارد، ازجمله افزایش چربی های اشباع شده و مصرف احتمالا پایین‌تر از میوه ها و سبزیجات در افراد با افزایش مصرف گوشت بالا. ”
محققان معتقدند برای ایجاد رابطه علت و معلولی بین آهن و بیماری قلبی مطالعات بیشتری نیاز است.

شناسه خبر : 20685

این خبر رو هم ببینید

کرونای انگلیسی به کردستان رسید

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: نتیجه آزمایش یک نفر از سه بیمار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =