عبدالمحمد زاهدی اظهار داشت: نگاهم به کردستان توسعهگراست و اعتقاد دارم قبل از هر چیزی باید توسعه باشد، توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی الزامی است اما بیشتر نیاز منطقه کردستان توسعه اقتصادی است.
وی تصریح کرد: مسئله اشتغال در کردستان مشکل جدی دارد و زیرساختهایی از جمله راه، راهآهن، تامین منابع و انتقال آب نیز از دیگر مشکلات جدی استان کردستان است که باید با کمک وزارتخانههای مربوطه برای حل آن فکری اساسی کرد.
زاهدی با بیان اینکه همه این موارد در برنامه هست اما نیاز به پیگیری جدی دارد، تاکید کرد: اصل اول را بر توسعه استان گذاشتهام و توجه به زیرساختها برای بنده خیلی مهم است.
وی همچنین گفت: هرچند باید مبادلات مرزی را باید توسعه دهیم اما اعتقاد دارم بحث مبادلات مرزی به تنهای نمیتواند مشکلات کردستان را برطرف کند چون شاید اتفاقی بیافتد که مرز بسته شد و آن زمان این مسئله مشکلساز خواهد شد.
زاهدی افزود: ما باید تولید را در استان توسعه دهیم تا اشتغالهای پایدار به وجود آید.
توجه به کشاورزی کمک به بخش تولید است
وی اذعان داشت: کردستان در بحث کشاورزی منابع خوبی دارد که میتواند بخشی از تولید را به خود اختصاص دهد چرا که اکنون بیش از ۷۰ درصد توتفرنگی کشور در این استان تولید میشود و این یک مزیت است.
زاهدی خاطرنشان کرد: هرچند کارهایی در زمینه توتفرنگی استان انجام شده است اما میتوان به گونهای این بخش از کشاورزی را مدیریت کرد که درآمد حاصل از این محصول کشاورزی را افزایش داد.
استاندار جدید کردستان در ادامه برنامههای خود برای رونق بخش صنعت استان را بررسی وضعیت موجود با کمک کارشناسان صنعتی، وضعیت بازار مصرف و حمل و نقل منطقه عنوان کرد و گفت: باید به صورت کارشناسیشده بررسی کنیم که نیاز بازار چیست و چگونه میتوان به نتیجهای قابلقبول در این راستا رسید.
وی اضافه کرد: کمک دولت، جمع کردن سرمایههای خرد و جذب سرمایهگذار از دیگر برنامههایی است که بنده برای رونق بخش تولید و اقتصاد استان کردستان در نظر دارم.
توجه به فرهنگ بومی کردستان را در نظر دارم
علاوه بر خدمت در استانهای ایلام، مرکزی و چهارمحال و بختیاری، ۷ سال هم در استان کرمانشاه خدمت کردهام که کردهای اهل سنت و تشیع را نیز به خوبی میشناسم، خدمت ۵ ساله هم در استان سیستان و بلوچستان که شباهت زیادی با کردستان دارد از دیگر تجارب بنده برای خدمت و عملیاتی کردن برنامههای خود در استان کردستان است.
از طرفی چون بنده لر هستم قرابت فرهنگی بیشتری با کردها داریم و بر همین اساس توجه به فرهنگ بومی منطقه و آیینها و سنتها را نیز در نظر دارم.
استان کردستان در حوزه ادبیات کردی و فارسی از بین مناطق کردنشین غنی است و شخصیتهای ادبی در این استان دال بر این ادعاست همچنین مقام معظم رهبری در سفر به استان کردستان از شرفکندی و قاضی نام بردند که این خود نیز جلوه دیگری از غنای ادبیات منطقه است و این توجه جدی به این حوزه را میطلبد که بنده همواره آن را مدنظر قرار خواهم داد.
تجربهام در کردستان جواب میدهد
زاهدی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه با استان کردستان آشنا هستند، گفت: من زمانی که مسئول امور استانهای وزارت کشور بودهام به تمام شهرستانهای استان سفر کردهام و آنها را از نزدیک مشاهده کردهام.
وی خاطرنشان کرد: سفرم به شهرستانهای کل کشور تفریحی نبوده است بلکه برای بررسی وضعیت آنها سفر کردهام و این نوعی شناخت از کردستان است، قطعا مواردی تغییر کرده است اما تجربه کاری نیز در اداره امور موثر است و بنده این تجربه را دارم و در کردستان جواب میدهد.
زاهدی یادآور شد: بنده به نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی هم عرض کردم که انتخاب استاندار بومی حق شماست اما من به واسطه تجربه خدمت در استانهای کردنشین و اهل سنت را دارم، از بین استانهای پیشنهاد شده، کردستان را برای خدمت به مردم انتخاب کردم.
وی در خصوص استفاده از نیروهای بومی را اینگونه جواب داد که اصطلاح مدیران اتوبوسی شامل من نمیشود چرا که هر استانی که رفتهام بیشتر از دو و یا سه نفر با خود نبردهام و اعتقاد دارم باید با مدیران جدید کار کرد.
زاهدی گفت: مدیری که بخواهد با یک تیم ثابت کار کند یک ضعف است بلکه هنر مدیریت در این است که با نیروهای جدید کار کند.
وعده بیجا به مردم نمیدهم
استاندار جدید کردستان همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در خصوص طرحهای نیمهتمام، افزود: در کل کشور پروژههای نیمهتمام وجود دارد که نیازمند یک بازنگری کلی است و باید بررسی کرد و براساس اهمیت آنها یک نوع اولویتبندی صورت بگیرد که کدامیک از آنها به نفع مردم است.
وی تصریح کرد: من در سفر به شهرستانها قولهای غیرعملی به مردم نمیدهم، درخواستهای آنان را پیگیری خواهم کرد اما تا نبینم کاری انجام میشود، قول آن را نخواهم داد و وعده بیجا به مردم نمیدهم.
تعامل با نمایندگان مجلس یک اصل است
زاهدی در ادامه و در پاسخ به این سئوال که تعامل جنابعالی با نمایندگان مجلس چگونه خواهد بود، گفت: منافع استان اولویت ماست و این مهم در گرو تعامل و همدلی و همفکری ما با نمایندگان مجلس خواهد بود.
وی عنوان کرد: من به نمایندگان مجلس هم عرض کردهام که هر چیزی را بخواهیم برای استان بگیریم با هم میرویم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
زاهدی افزود: اعتقاد داریم که مردم بیشترین ضربه اختلاف بین مسئولان را میخورند پس تعامل و همکاری را باید به عنوان یک اصل قلمداد کنیم تا آنچه را که در راستای منافع مردم و استان است، تحقق بخشیم.
وی گفت: معتقدم باید عقیده یکدیگر را محترم بشماریم و تعامل صادقانهای داشته باشیم.
انتقاد را امر به معروف میدانم
زاهدی در این مصاحبه خود را یکی از اعضای مطبوعات و رسانه به شمار آورد و گفت: من رابطه خوبی با رسانهها دارم چون خود یک مطبوعاتی هستم.
وی گفت: بنده فارغ از توجه به خط و خطوط رسانهها، با همه آنها رفاقت دارم و تا به حال شکایتی از رسانهها نداشتهام و اعتقاد دارم که رسانه مدیر در امور مدیریتی را کمک خواهد کرد.
استاندار جدید کردستان تاکید کرد: انتقاد باید باشد چرا که اگر انتقاد از مدیر نباشد، کارها پیش نمیرود چون از این طریق مشکلات به مدیران میرسد و حرف مردم زده خواهد شد.
به اعتقاد زاهدی؛ انتقاد نوعی امر به معروف و نهی از منکر است که براساس باورهای دینی ما شکل میگیرد منتها در انتقاد کردن عملکرد مدیر مورد بازخواست قرار گیرد نه شخصیت وی، و با این روش است که کمبودها و نواقص جبران خواهد شد.ادامه مطلب

استاندار جدید کردستان: نگاهم به کردستان توسعهگراست/تجربهام در کردستان جواب میدهد/اهل وعده دادن نیستم
شناسه خبر : 19641