به گزارش خبرگزاری کردپرس استاندار کردستان بعد ظهر امروز ۲۹ دی ماه در نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران و اصحاب رسانه های گروهی استان اظهار داشت: عدم گفتمان اصولی، خود توسعه نیافتگی، نبود راه مناسب و عدم سرماهی گذاری کلان، نگاه برخی از مردم کشور به عنوان استانی که امنیت کمی دارد(در حالی که کردستان از هر جای ایران امن تر است) سبب عدم توسعه استان شده است.
زاهدی به نرخ بیش از ۲۸ درصدی بیکاری در استان اشاره کرد و افزود: ما در کردستان حفظ شاغلین موجود را در اولویت قرار دادهایم و باید گفت مشکل بیکاری نداریم بلکه بحران بیکاری داریم.
وی تصریح کرد: برای کاهش این بحران جدای از تلاش برای سرمایه گذاری های کلان که امیدواریم تحقق پیدا بکند سعی بر ایجاد مشاغل کوچک و زودبازده بوده و براین امر واقفیم که مشکلات چندین دههای در استان طی دو سه سال رفع نخواهد شد.
زاهدی از گفتمان توسعه به عنوان رویکرد برنامههای خویش در کردستان نام برد و اذعان داشت: در همین راستا نیز مرکز هماندیشی را در استان راهاندازی کردهایم و به صورت هفتگی با حضور نخبگان جلساتی برای رفع موانع توسعه در استان در این مرکز برپا میشود.
استاندار کردستان گفت: در کردستان پول زیادی وجود دارد اما این پولها تبدیل به سرمایه نمیشود و برای ساماندهی مناطق مرزی در استان و ایجاد اشتغال برای مرزنشینان نیز امور را در اولویت قرار دادهایم که از جمله میتوان به اختصاص ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ساماندهی مرز باشماق اشاره کرد.
نماینده عالی دولت در کردستان همچنین به توسعه زیرساختهای حمل و نقل استان به عنوان یکی دیگر از اولویتهای خود نام برد و افزود: متأسفانه در کردستان حتی یک متر آزادراه نداریم و با توجه به اینکه در مسیر ترانزیت شمال جنوب قرار داریم به دلیل عدم توسعه یافتگی مزمن ناشی از دهههای گذشته همچنان در مبحث زیرساختهای حملونقل دچار مشکل هستیم.
وی از اختصاص ۸۵ میلیارد تومان از اعتبارات ماده ۸۰ برای کلان طرحهای راهسازی در استان در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: از این لحاظ بهترین عملکرد را در بین استانهای مختلف داشتهایم.
زاهدی با اشاره به اینکه برای ارتقای جاده های روستایی اعتباراتی در نظر گرفته شده است تصریح کرد: توجه به جاده های روستایی نیز در اولویت برنامه های دولت در کردستان است.
وی با عنوان اینکه تلاش کردهایم زمینه حضور سرمایهگذاران را در کردستان بیش از گذشته فراهم کنیم گفت: وقت زیادی صرف مذاکره با سرمایه گذاران شده و برای برخی از آنها نیز مجوز فعالیت صادر شده است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه استان کردستان از ظرفیت معدنی بسیار بالایی برخوردار است، افزود: تاکنون فقط هفت درصد از پهنهی کردستان مطالعه شده و ۹۳ درصد دیگر آن هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته است و از این به بعد معادن را به شرط فرآوری واگذار خواهیم کرد و تاکنون چند واحد این مجوز را در استان اخذ کردهاند.
استاندار کردستان در ارتباط با فعالیتهای حوزه سیاسی یک استاندار، عنوان کرد: بخشی از فعالیت های این حوزه مربوط به انتصاب مدیران و فرمانداران استان است و قطعا کسی که انتخاب می شود باید نماینده دولت باشد و من برای انتصاب فرماندران و مدیران حساسیت سیاسی نداشتم و در انتصاب بسیاری از مدیران نیز گرایش سیاسی مطرح نبوده است.
زاهدی همچنین اظهار داشت: هیچ حساسیتی بر روی گرایش سیاسی مدیران انتصابی نداریم و تغییرات عمدهای نیز در استان نخواهیم داشت و به سمت تثبیت مدیریت پیش میرویم چرا که معتقدیم مدیران باید زمان معینی را برای اجرای برنامههای خود داشته باشند اما چینش مدیران استان بر اساس گرایش های سیاسی نبوده بلکه توانمندی و کارآمدی و دست پاکی و خدمت به مردم و توسعه استان مد نظر بوده است.
زاهدی در ادامه سخنان خود بیان کرد: خوشبختانه امروز فضای نقد در استان کردستان بسیار بهتر از گذشته شده و تحمل مدیران نیز در مقابل انتقادات افزایش یافته است و رسانهها باید مدیران را نقد کنند و این مسئله به نفع خود مدیران است و آنها باید آستانه تحملشان بالا باشد.
وی در با بیان اینکه مباحثی در حوزه مدیریت شهری مطرح شده است و متاسفانه تخلفاتی نیز در این بخش به چشم می خورد که استانداری و دستگاه قضایی در این موضوع ورود کرده و مسائل نیز در دست پیگیری است گفت: بر اساس قانون استانداری کردستان در جایگاه خود و دستگاه قضایی نیز در جایگاه خود تخلفات صورت گرفته را در دست بررسی دارند و در همین راستا نیز مسائل به صورت ویژه دنبال می شود.
زاهدی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران استان در خصوص وضعیت بهداشت و درمان در نقاط مختلف کردستان اظهار داشت: خوشبختانه پوشش درمانی مناسبی در استان شکل گرفته و مردم به ویژه در روستاها از خدمات بهتری برخوردار شدهاند اما وضعیت بیمارستانها و درمانگاههای ما از لحاظ امکاناتی و تجهیزاتی هنوز مطلوب نیست.
وی در پاسخ به سؤال دیگر از تبدیل شدن شهرهای مرزی بانه و مریوان به مناطق آزاد تجاری در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در دولت گذشته نیز دو منطقه ویژه اقتصادی مریوان و بانه به تصویب رسیده بود که متأسفانه این دو طرح پیشرفت چندانی نداشت اما طی چند ماه اخیر برای منطقه ویژه بانه ۱۱۰ هکتار زمین تملک شد اما مرزی مانند سیرانبند برای ما رسمیت دارد اما از سوی اقلیم کردستان هنوز این مرز به عنوانی مرزی رسمی پذیرفته نشده است.
کد مطلب: ۷۷۵۵۲ | تاريخ: ۱۳۹۳/۱۰/۲۹ | ساعت: ۱۹ : ۴۵
استاندار کردستان: بیکاری در کردستان یک بحران است/ چینش مدیران کردستان بر اساس گرایش های سیاسی نیست
سنندج- استاندار کردستان گفت: یکی از معضلات و مشکلات اساسی کردستان وضعیت بیکاری است که به مرز بحران رسیده است و کردستان جزو چند استان اول کشور در عرصه بیکاری قرار دارد که راه برون رفت از این بحران در کنار سرماه گذاری های کلان، ایجاد مشاغل زود بازده می باشد
شناسه خبر : 16595