تولیدکنندگان سنندجی در بازدید فرماندار و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از چند واحد تولیدی، خواستار اهتمام ویژه و حمایت مسوولان از بخش تولید و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، مدیر واحد تولیدی گروه صنعتی آریاpvc) در جریان بازدید مسوولان از این واحد تولیدی اظهار داشت: این واحد را تولید کننده پروفیل upvc خط تولید شیشه سکوریت، شیشه دو جداره و انواع شیشه عنوان کرد و گفت: این واحد تولیدی با بهرهگیری از ماشینهای برند جهانی شیشه سکوریت و واحد مونتاژ در و پنجره تولید میکند.
امید حسینیانی ظرفیت اسمی این واحد تولیدی را تولید ۱۲ هزار تن در سال دانست و افزود: هم اکنون این واحد برای ۱۱۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
وی قطعی برق را یکی از مشکلات این واحد تولیدی ذکر کرد و اظهارکرد: قطعی برق سبب تعطیلی این واحد در طول هفته میشود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کردستان بر نصب پنل خورشیدی و کمیته مصرف برق در واحدهای تولیدی بمنظور بهینهسازی مصرف برق تاکید کرد.
خلیقی از تخصیص ۲ هزار میلیارد تومانی با نرخ چهار درصد بمنظور ایجاد پنل خورشیدی برای واحدهای تولیدی کشور خبر داد و افزود: واحدهای تولیدی (سیمان، صبانور، کیمیا معادن سپاهان) واحدهایی هستند که بالای پنج مگاوات ظرفیت دارند در راستای اصلاح شبکه طبق بند (ز) تبصره ۱۵ از تسهیلات بانکی بهرهمند شوند.
مدیر یک واحد تولیدی درب چوبی نیز با اشاره به اینکه این واحد تولیدی حدود ۱۷ سال است فعالیت میکند، این واحد تولیدی را نیازمند ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش دانست.
منصور صراحیان یادآور شد: این واحد تولیدی در ابتدا با تسهیلات بانکی ۴۲ میلیون تومان آغاز بکار کرد و از آغاز فعالیت تاکنون با مشکلات زیادی مواجه شده هم اکنون به دلیل مشکلات مالی میزان اشتغال این واحد از ۱۰ نفر به ۶ نفر کاهش یافته است.
صراحیان با اشاره به اینکه به دلیل بدهی سند این واحد تولیدی در رهن بانک است گفت: هم اکنون ۲۷ میلیون تومان بدهی این واحد تولیدی پرداخت شده و خواستار فک رهن سند شد.
وی حمایت از تولید کنندگان استان را ضروری دانست و افزود: حمایت دولت از روند تولید به اشتغالزایی واحدهای تولیدی کمک میکند.
علت اصلی تعطیلی واحد تولیدی بستنی عسل نبود تسهیلات بانکی است
مدیر واحد تولیدی بستنی عسل نیز علت تعطیلی واحد تولیدی را پرداخت نکردن تسهیلات بانکی دانست و گفت: بانک عامل اصلی تعطیل شدن بستنی عسل است.
سیدجمال ساعدی واحد تولیدی بستنی عسل را جزو بهترین واحدهای تولیدی در کشور دانست و گفت: این واحد تولیدی ظرفیت تولید روزانه ۱۰۰ تن بستنی را داراست و میتواند برای هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کند.
وی صادرات ۱۰ میلیون دلاری و ایجاد اشتغال و زنجیره تولید در استان را از مزایای این واحد تولیدی برشمرد و گفت: دستگاهها و تجهیزات این واحد تولیدی مجهز به استانداردهای روز دنیاست.
وی افزود: علیرغم برخورداری از امکانات پیشرفته این واحد تولیدی حدود ۶ سال تعطیل شده و منجر به بیکاری ۱۵۰ نفر از نیروی کار شده است.
به گفته وی، این واحد تولیدی مجموعا ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده که ۱۰ میلیارد تومان از آن را بازپرداخت کرده، اما بانک مدعی است که باید ۵۵ میلیارد تومان دیگر نیز پرداخت شود.
وی گفت: تولیدات بستنی عسل به کشورهای عربی، عراق و افغانستان صادر میشد.
حمایت از تولید وظیفه بانکها و تمامی دستگاههاست
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: در سال «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» موانع پیش روی واحد تولیدی بستنی عسل باید برداشته شود و این واحد دوباره آغاز بکار کند.
بختیار خلیقی تاکید کرد: در سالی که به سال تولید و کارآفرینی نامگذاری شده است همه نهادها بویژه بانکها موظفند بسترهای فعالیت تولیدی و اشتغالآفرینی را در جامعه فراهم کنند.
وی تصریح کرد: بانک کشاورزی ملزم به پرداخت ۴۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش به این واحد تولیدی است.
وی تاکید کرد: بانکها نباید مانع تعطیلی واحدهای تولیدی و کارآفرینی شوند بلکه بانکها باید به روند توسعه کارآفرینی، تولید و اشتغال در جامعه کمک کنند.
فرماندار سنندج نیز با اشاره به اهمیت واحد تولیدی بستنی عسل در زمینه تولید، اشتغال و صادرات گفت: از آنجا که مصوبات خبرگان لازم الاجراست گفت: مشکلات این واحد تولیدی باید خبرگان بررسی و حل شود.
حسن عسکری خواستار بازدید استاندار کردستان و مدیر بانک کشاورزی از این واحد تولیدی شد.