انتخابات ریاست جمهوری یکی از مهمترین و حساس ترین رویدادهای سیاسی کشور است که هر چهار سال یک بار برگزار می شود؛ در ۲۹ اردیبهشت ماه جاری مردم با حضور در پای صندوق های رای ریئس دولت دوازدهم را مشخص می کنند.
با توجه به وظایف و اختیارات رئیس دولت، مردم با انتخاب رئیس جمهور، کابینه ای با ۱۸ وزیر انتخاب کرده و در واقع سرنوشت چهار ساله خود و جامعه را مشخص و تعیین می کنند که حتی انتخاب مردم در تعیین و انتخاب ۳۱ استاندار نیز تعیین کننده است.
با گرم شدن تنور انتخابات ریاست جمهوری و نزدیک شدن به ۲۹ اردیبهشت ماه مطالبات و مشکلات مردم بیشتر نمایان می شود و صد البته داوطلبین نیز در این راستا به ارائه برنامه ها و شعارهای تبلیغاتی خود می پردازند و با وجود توجه به برنامه هایی که برای امنیت ملی و اقتدار کشور در سطح بین المللی ضرورت دارد بیشتر دست روی مشکلات و معضلاتی می گذارند که در جامعه وجود دارد.
اما خواستهها و انتظارات مردم از رئیسجمهور آینده نسبت به دوره های گذشته رنگ و طعم دیگری دارد و بیشتر به واسطه وضعیت کشور در حوزه اقتصادی و معیشتی و رفع موانع این حوزه ها بوده و خواستار ایجاد رفاه و آسایش کاری و عدالت اجتماعی و برطرف کردن فقر و گرانی می باشند.
مردم انتظار دارند در دولت بعدی مشکلات دیگری که گریبانگر جامعه بوده برطرف شود و با ایجاد شغل های پایدار، زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را هم فراهم کنند.
توزیع عادلانه ثروت های ملی و اولویت دادن به مناطق محروم، رفع تبعیض و برخورد با رانت خواری و ایجاد فرصت های برابر و مبارزه با فساد و فقر از مطالبات دیگر مردم از دولت دوازدهم می باشد.
مردم کردستان نیز مانند سایر هموطنان در انتخابات همواره حضوری گسترده و سبز داشته اند و مشارکت آنان در همه انتخابات ها به ویژه انتخابات ریاست جمهوری مشارکتی بالا بوده است که در انتخابات دوره یازدهم میزان مشارکت در این استان به بیش از ۶۰ درصد رسید.
مردم این دیار در انتخابات پیش رو نیز حضوری مؤثر و نتیجه بخش خواهند داشت و برای سرنوشت خود و منطقه و میهنشان مشارکت خوبی خواهند کرد اما اقشار مختلف مردم کردستان انتظار دارند دولت دوازدهم برای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی آنان و همچنین ایجاد اشتغال پایدار و رفع معضلات و کمبودهای بی شمار در حوزه های اجتماعی و فرهنگی برنامه و راهکار نتیجه بخش داشته باشد و جوابگوی مطالبات به حق آنان باشد.
مردم کشور و به ویژه استان های مرزی و کمتر توسعه یافته مانند کردستان با مشکلات معیشتی و اقتصادی مواجه هستند و ایجاد اشتغال و رفع بیکاری یکی از خواسته های آنان است و از رئیس جمهور آینده انتظار دارند برای رفع مشکلات مردم راهکاری اساسی ارائه کند و فقط به شعار و وعده بسنده نکند و به آنها جامه عمل بپوشاند.
تلاش برای بهبود وضعیت زندگی مردم و همچنین اجرایی کردن برنامه ها و وعده های مطرح شده، از جمله انتظارات به حق مردم از مدیران و مسئولان است که بدون شک اقدامات و برنامه های منتخب مردم در کسوت رئیس جمهور و منتخبان شورای اسلامی شهرها و روستاها می تواند زمینه را برای افزایش شور و نشاط در جامعه فراهم کند و باید به معنی واقعی کلمه خدمتگزار خالقان این حماسه ها باشند که تحقق برنامه ها و وعده های داده شده و تلاش برای آبادانی و توسعه جامعه به این اهم جامه عمل می پوشاند.
افزایش بی رویه فقر،گرانی و مشکلات اقتصادی، وعده های دست نیافتنی دولتی ها و مدیران کردستان، عدم نظارت بر پروژه های عمرانی و بیکاری از مهم ترین دلایل نگرانی و اعتراضات مردم کردستان از دولت دهم بود که متاسفانه در دولت یازدهم هم شاهد تکرار این مشکلات و معضلات بودیم و دولت نتواست آنگونه که شایسته و بایسته است به وعده های خود عمل کند و لازم به تکرار است که در همه دولت های گذشته به کردستان توجه جدی و درخوری صورت نگرفته است.
در بحث اشتغال کردستان دارای آمار بسیار بالای بیکاری به خصوص در بین تحصیل کردگان است و زیر ساخت های استان نسبت به استان های دیگر از رتبه بسیار پایینی برخوردار است. در ضمن از وجود نخبگان بومی در اداره کشور و به ویژه مدیریت استان کمتر استفاده شده است.
اشتغال، سرمایه گذاری دولتی و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و درآمد زایی از مهمترین مطالبات مردم مناطق کردنشین به ویژه کردستان است و تولید بومی و سنتی منطقه و همچنین ارتقاء کردستان به سطح شاخص استانهای صنعتی و تولیدی کشور و رفع معضلات حوزه راه در برنامه ی رئیس جمهور آینده و توسعه ی صنعت گردشگری و توجه به تقویت زیرساختهای فرهنگی کردستان براساس فرمایش رهبری که کردستان را استانی فرهنگی قلمداد کردند از مطالبات مردم کردستان از دولت آینده می باشد.
از رئیس جمهور آینده انتظار می رود به بحث اشتغال، درآمدزایی، اقتصاد و معیشت مردم کشور به ویژه مناطق کمتر توسعه یافته ای مانند کردستان توجه بیشتری داشته باشد، کُردها جدایی طلب نبوده و خود را از هر ایرانی ایرانی تر می دانند اما مردم انتظار دارند در کابینه دولت از وزراء و مسئولان ارشد دولتی از این استانها بهره گرفته شود و از توان، نیرو و ظرفیت های موجود در این مناطق بیشتر استفاده شود و استانداران استانهای کردنشین و مدیران ارشد استانها از افراد بومی باشند موضوعی که متاسفانه شاهد تحقق آن تاکنون نبوده ایم.
ایجاد اشتغال پایدار، رفع بیکاری و مشکلات عرصه های اقتصادی و معیشتی مردم، حذف کامل نگاه امنیتی برخی از مسئولان به کردستان، برخورداری از عدالت اجتماعی، استفاده از افراد متخصص و کارآمد در کابینه ی دولت، بهره برداری از توان و نیروهای بومی در مدیریت استانی، توجه به توسعه ی پتانسیل و ظرفیت های کشاورزی، دامداری، صنعتی و معدنی منطقه و تلاش برای ایجاد اشتغال در این عرصه ها و تقویت زیرساخت های فرهنگی و توجه بیشتر به مسائل مذهبی و آداب و رسوم منطقه از مطالبات دیگر مردم این استان فرهنگی است که امید است در دولت آینده به صورت جدی و مدبرانه و با کار و عمل اجرایی شود و همچنان شاهد عقب ماندگی استان و کم توجهی بیشتر به آن نباشیم.
کدخبرنگار۱۰۲۰۲
کد مطلب: ۱۲۸۶۸۴ | تاريخ: ۱۳۹۶/۲/۱۵ | ساعت:
اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی، مطالبه مردم استان کردستان از رئیس جمهور آینده
سرویس گزارش-مردم کشور و به ویژه استان های کمتر توسعه یافته مانند کردستان با مشکلات معیشتی و اقتصادی مواجه هستند و ایجاد اشتغال پایدار، رفع تبعض و مبارزه با فقر و رکود و گرانی و تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد فرصت های برابر از خواسته های آنان است و از رئیس جمهور آینده انتظار دارند برای رفع این مشکلات راهکاری اساسی ارائه کند و فقط به شعار و وعده بسنده نکند و به آنها جامه عمل بپوشاند.
شناسه خبر : 11793