به گزارش کردپرس، یکی از شهرهای مهم و استراتژیک در عراق که هنوز تحت کنترل داعش قرار دارد شهر موصل است. اخیرا عملیاتی برای آزادسازی آن انجام شد اما موفقیت آمیز نبود. شرکت یا عدم شرکت نیروهای کُرد عراق که توانسته اند تقریبا همه مناطق کردنشین عراق را از کنترل داعش خارج سازند یکی از مسائل پیرامون آزدسازی موصل بوده است. رهبران کرد بارها گفته اند حاضرند به آزادسازی این شهر کمک کنند اما به خاطر ترکیب جمعیتی این شهر که بیشتر عرب سنی هستند، نمی خواهند در داخل شهر حضور داشته باشند.
اخیرا به دنبال اوج گرفتن بحران مالی اقلیم کردستان، هیئتی از دولت خودمختار این منطقه برای جلب حمایت مالی آمریکا به واشنگتن رفته است. روزنامه واشنگتن پست امروز نوشت در جریان دیدار هیئت کردها مسئله آزادسازی موصل هم مطرح شده است.
به نوشته این روزنامه، مقامات اقلیم کردستان با اشاره به این که نتوانسته اند در سه ماه گذشته حقوق نیروهای پیشمرگ را پرداخت کنند، برای مشارکت در عملیات آزادسازی موصل شرط گذاشته اند.
کُردها گفته اند در صورتی حاضرند در این عملیات مشارکت کنند که ماهانه ۲۰۰ میلیون دلار دریافت کنند اما مقامات آمریکایی حاضر نشده اند زیر بار آن بروند.
به نوشته واشنگتن پست، وزارت دفاع آمریکا پیشنهاد پرداخت ماهانه ۵۰ میلیون دلار را به کردها ارائه کرده است با این حال هنوز کاخ سفید تصمیمی درباره پرداخت کمک مالی نگرفته است. حتی با وجود پرداخت کمک مالی هنوز یک مسئله مهم باقی است: چه کسی حاضر است در عملیات پاکسازی داخل شهر شرکت کنند زیرا کردها از این امر خودداری می کنند.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: به نظر می رسد آمریکا به دنبال اجرای طرح های دیگری است. این کشور به دنبال ایجاد پایگاه هایی است که از آن برای حمله به مواضع داعش در موصل استفاده کند. این کشور همچنین قصد دارد تعداد بیشتری نیروهای ویژه خود را به منطقه اعزام کند و هزاران نیروی سنی عرب را که آموزش نظامی فراگرفته اند برای تامین امنیت موصل پس از اجرای عملیات آزادسازی این شهر به کار بگیرد.
کد مطلب: ۱۰۴۵۱۵ | تاريخ: ۱۳۹۵/۱/۳۰ | ساعت: ۱۱ : ۴۵لینک گروه تلگرام پایگاه خبرگزاری کردنور

اعطای کمک مالی از سوی آمریکا شرط مشارکت کُردها در آزادسازی موصل
سرویس جهان- کردهای عراق می گویند تنها در صورتی در عملیات آزادسازی موصل شرکت می کنند که هر ماه ۲۰۰ میلیون دلار برای پرداخت حقوق نیروهای پیشمرگ به آنها پرداخت شود.
شناسه خبر : 13459