فرزام بیدارپور در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان در سالن دولت استانداری به بیان برنامه عملیاتی استقرار سند تغذیه و امنیت غذایی در استان پرداخت و اظهار کرد: امروزه بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان از دریافت حداقل مقدار ریزمغذیها محروم هستند.
وی تصریح کرد: کمبود آهن کمبود ویتامین آ و اختلالات ناشی از کمبود ید شایعترین فرمهای سوء تغذیه ریزمغذیها به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما علاوه بر کمبود سه ریزمغذی فوق کمبود کلسیم ،ویتامین ب ۲، ویتامین د و روی نیز شایع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان داشت: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده در کردستان ۶۸ درصد جمعیت استان روغن نباتی جامد مصرف میکنند و 88 درصد جمعیت استان هم در هفته ماهی مصرف نمیکنند.
بیدارپور اعلام کرد: کمتر از ۷ درصد جمعیت استان روزانه ۵ واحد یا بیشتر میوه و سبزی مصرف میکنند و نزدیک به ۲۸ درصد نیز روزانه میوه و یا سبزی مصرف نمیکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: متوسط دریافت کلسیم در استان کردستان ۵۵ درصد نیاز روزانه است که این مقدار در کشور ۵۷ درصد است.
بیدارپور اظهار داشت: بیماریهای قلبی-عروقی با ۴۱٫۴۷درصد اولین علت مرگ را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه نزدیک ۴۵ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۰ سال استان دارای اضافه وزن و یا چاق هستند، ادامه داد: در این افراد متوسط انرژی و پروتئین دریافتی به ترتیب ۱۲۰ درصد و ۱۳۰ درصد مقادیر توصیه شده روزانه است.
وی با بیان اینکه ۲۷ درصد افراد در استان فعالیت جسمانی کم دارند، بیان داشت: نزدیک ۲۳ درصد از پروتئین دریافتی روزانه از گوشت، تخم پرندگان و لبنیات است، که میزان مطلوب بیش از ۵۰ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اهداف استانی سند تغذیه و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: افزایش سواد تغذیهای گروههای هدف حداقل به میزان ۵۰ درصد سال پایه، افزایش میانگین دریافت اقلام اصلی سبد غذایی «میوه ها،سبزیها،شیر و لبنیات و حبوبات» و کاهش میزان نمک، قندهای ساده و چربی موجود در فرآوردههای غذایی و آشامیدنی به میزان ۳۰ درصد سال پایه از جمله اهداف سند تغذیه است.
بیدارپور در پایان کاهش حداقل ۳۰ درصد از عوامل خطرزای محصولات کشاورزی و غذایی، حفظ و ارتقاء پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده در حداقل ۹۵ درصد خانوارهای استان، استقرار کامل برچسبگذاری تغذیهای در تمام محصولات غذایی فرآوری شده متناسب با سطح سواد تغذیهای کشور و کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین انرژی را از دیگر اهداف سند تغذیه و امنیت غذایی استان ذکر کرد.

بیماریهای قلبی ـ عروقی نخستین علت مرگ در کردستان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیماریهای قلبی ـ عروقی نخستین علت مرگ در کردستان است.
شناسه خبر : 9777