دو نامزد معرفی شدە از سوی اتحادیە میهنی هر چند دارای پیشینە و تجربیات فراوانی در عرصە سیاسی و مدیریتی در سطح کلان می باشند، اما گویا در وضعیت کنونی و رقابت های شدید داخلی این حزب، نە با نام و نشان علمی، مبارزاتی و مدیریتی خود، بلکە بە عنوان نمایندە دو طیف قدرتمند و در حال رقابت شناختە می شوند و روزهای آیندە مشخص خواهد شد کە آیا با توافق جریانات رقیب یا پادرمیانی جلال طالبانی رهبر حزب و یا مسعود بارزانی رئیس قلیم کردستان؛ از میان این دو، یکی بە عنوان تنها نامزد کردها برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق در مجلس نمایندگان در بغداد آمادە می شود و یا برندە این رقابت داخلی اتحادیە میهنی در داخل مجلس نمایندگان و با رای نمایندگان همە عراقی ها مشخص خواهد شد.
خبرگزاری کردپرس -سرویس عراق و اقلیم کردستان: به دنبال برگزاری چندین نشست از سوی دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان در خصوص نهایی کردن نامزد پست ریاست جمهوری عراق، غروب روز یکشنبە بیستم جولای ۲۰۱۴ برهم صالح، معاون دوم دبیرکل اتحادیه میهنی و فواد معصوم رئیس فراکسیون همپیمانی کردستانی در مجلس دوم عراق به عنوان نامزدهای تصدی پست ریاست جمهوری این کشور انتخاب شدند. مختصری از بیوگرافی هر دو نامزد معرفی شده از سوی اتحادیه میهنی برای تصدی این پست در ذیل آمده است:
برهم احمد صالح:
دکتر برهم احمد صالح در سال ۱۹۶۰ میلادی در شهر سلیمانیه کردستان عراق متولد شد. در اواخر سالهای ۱۹۷۶ به صفوف اتحادیه میهنی پیوست. در سال 1979 دو بار به اتهام ارتباط با اتحادیە میهنی کردستان از سوی نیروهای رژیم بعث دستگیر شد و به مدت ۴۳ روز در زندان های بعث تحت انواع شکنجه ها قرار گرفت.
برهم صالح بعد از آزادی از زندان تحصیلات خود در مقطع دبیرستان را با موفقیت به پایان رساند و توانست در سطح اقلیم کردستان رتبه اول و رتبه سوم را در عراق کسب کند و به دنبال آن به علت نظارت های امنیتی عراق را ترک کرد و به انگلستان رفت.
در اوایل دهه هشتاد به عضویت یکی از سازمانهای اتحادیه میهنی در اروپا درآمد و به عنوان مسئول روابط اتحادیه میهنی در لندن پایتخت انگلستان مشغول به فعالیت شد. وی همزمان با مبارزات سیاسی، تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رساند و در سال ۱۹۸۳ میلادی موفق به کسب لیسانس مهندسی ساختمان از دانشگاه کاردیف انگلستان شد.
دکتر برهم صالح مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی آمار و کامپیومتر در سال ۱۹۸۷ میلادی از دانشگاه لیورپول انگلستان کسب و به عنوان مهندس مشاور در شرکت های اروپایی به فعالیت پرداخت.
در اولین کنگره علنی اتحادیه میهنی در خاک کردستان عراق و پس از کنترل مناطق کُردنشین عراق توسط احزاب کردستانی که در سال ۱۹۹۲ برگزار شد به عضویت شورای رهبری درآمد و وظیفه اداره دفتر روابط اتحادیه میهنی در ایالات متحده آمریکا به وی محول شد.
برهم صالح در سال ۱۹۹۲ میلادی به عنوان نماینده اولین کابینه دولت اقلیم کردستان عراق بعد از برگزاری اولین انتخابات پارلمانی در اقلیم انتخاب و به عنوان مسئول روابط خارجه در واشنگتن به فعالیت پرداخت.
سپس به عنوان رئیس کابینه دولت اقلیم کردستان انتخاب و در ژانویه ۲۰۰۱ و اواسط ۲۰۰۴ بعد از سرنگونی رژیم صدام حسین و در نیمه دوم سال ۲۰۰۴ به عنوان معاون نخست وزیر وقت عراق به فعالیت پرداخت. وی سپس در سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان وزیر برنامه ریزی در دولت انتقالی عراق به ایفای وظیفه پرداخت. بعد از آن معاونت نخست وزیر عراق(دولت نوری مالکی) و ریاست کمیسیون اقتصادی به وی سپرده شد.
در ۲۵ جولای ۲۰۰۹ میلادی از سوی ریاست اقلیم کردستان برای تصدی سمت ریاست لیست کردستانی در انتخابات پارلمان اقلیم کردستان انتخاب و سپس مسئولیت ریاست دولت اقلیم کردستان به وی محول شد. کابینه وی متشکل از ۱۹ وزارتخانه بود.
برهم صالح دارای روابط گسترده ای نه تنها در سطح اقلیم و عراق بلکه در سطح منطقه و جهان است و به عنوان سیاستمداری میانه رو با همه احزاب و جریان های سیاسی عراق دارای روابطی گسترده است. وی روابط مستحکمی با رسانه ها و مراکز فکری دارد.
فواد معصوم هورامی:
محمد فواد معصوم هورامی فرزند آمینه خان ملقب به فواد معصوم است. همشهری دوران بچگی و دوست دوران جوانی جلال طالبانی است. وی در کنار جلال طالبانی در شهر و کوهستان به مبارزه پرداخته است. در سال ۱۹۳۸ در شهر کویه واقع در کردستان عراق متولد شد.
خانواده وی اهل روستای خرپانی واقع در مناطق اورامانات در قسمت جنوبی کردستان هستند. به دلیل اینکه به همراه خانواده جلال طالبانی جزو دو خانواده بزرگ مذهبی شهر کویه به شمار می رفتند از بچگی روابط دوستانه ای با مام جلال داشته است.
دکتر فواد معصوم تا سن ۱۸ سالگی در مکتب های مذهبی اقلیم کردستان عراق به تحصیل پرداخته و سپس در سال ۱۹۵۸ به قاهر رفته و در دانشگاه الأزهر تحصیل علوم اسلامی را آغاز کرده است. وی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در حوزه علوم اسلامی دریافت کرده است. وی مدرک دکترای خود را در همان دانشگاه در حوزه فلسفه اخذ کرده است.
فواد معصوم عضو حزب کمونیست عراق بود. وی به دنبال سفرش به سوریه و دیدار با خالد بگداش دبیرکل حزب کمونیست سوریه و اطلاع از مواضع آنها درباره مشکلات کُرد از این حزب کناره گیری کرده و بعد از سال ۱۹۶۴ میلادی به عضویت حزب دموکرات کردستان عراق در آمد.
در سال ۱۹۶۸ میلادی در دانشگاه بصره به تدریس پرداخته و مسئولیت کمیته حزب دموکرات کردستان در بصره را بر عهده داشته است.
در سال ۱۹۷۳ میلادی در قاهره نماینده بارزانی و کردستان عراق بوده و تا سال ۱۹۷۵ میلادی در آنجا باقی ماند.
در سال ۱۹۷۶ یکی از بنیانگذاران اتحادیه میهنی کردستان عراق بوده و تا سال ۱۹۹۲ میلادی دبیر اتحادیه انقلابیون بوده است. اتحادیه انقلابیون به همراه کومله زحمتکشان کردستان و جنبش سوسیالیست کردستان اتحادیه میهنی را تشکیل دادند.
در سال ۱۹۹۲ به عنوان رئیس اولین کابینه دولت اقلیم کردستان عراق انتخاب شد.
از تاریخ تأسیس اتحادیه میهنی در سال ۱۹۷۶ به طور مستمر عضو دفتر سیاسی حزب بوده است.
بعد از سرنگونی رژیم صدام حسین در سال ۲۰۰۳ به بغداد رفته و عضو هیئت مذاکرە کنندە کردستان بوده است.
در سال ۲۰۰۴ میلادی رئیس اولین پارلمان موقت عراق بعد از سرنگونی صدام حسین بوده است.
در سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان نماینده در پارلمان عراق حضور داشته است.
برای دو دوره ریاست فراکسیون همپیمانی کردستانی در پارلمان عراق را عهده دار بوده است.
کد مطلب: ۶۶۷۶۴ | تاريخ: ۱۳۹۳/۴/۳۱ | ساعت: ۰ : ۳۷

بیوگرافی نامزدهای اتحادیه میهنی برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق
دو نامزد معرفی شدە از سوی اتحادیە میهنی هر چند دارای پیشینە و تجربیات فراوانی در عرصە سیاسی و مدیریتی در سطح کلان می باشند، اما گویا در وضعیت کنونی و رقابت های شدید داخلی این حزب، نە با نام و نشان علمی، مبارزاتی و مدیریتی خود، بلکە بە عنوان نمایندە دو طیف قدرتمند و در حال رقابت شناختە می شوند
شناسه خبر : 18633