خانه / فرهنگی / بی توجهی به مشکلات خبرنگاران کردستانی/ روز خبرنگار در سنندج، روز حمایت از کودکان شنگال و غزه

بی توجهی به مشکلات خبرنگاران کردستانی/ روز خبرنگار در سنندج، روز حمایت از کودکان شنگال و غزه

در مراسم روز خبرنگار در سنندج به مشکلات و دغدغه های بی پاسخ خبرنگاران کردستانی اشاره شد اما این روز به محکومیت جنایات داعش و دفاع از کودکان مظلوم شنگال،کوبانی و غزه تبدیل شد و خبرنگاران سلاح خود را به این کودکان اهداء کردند

شامگاه پنج شنبه (۱۶ مردادماه) به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار که ۱۷ مرداد است و مصادف است با سالروز شهادت محمود صارمی که در تاریخ ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ در شهر مزار شریف افغانستان به دست گروه طالبان در نهایت مظلومیت به شهادت رسید مراسمی با حضور استاندار کردستان، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی دیگر از مدیران مرتبط و با حضور پرشور خبرنگاران و اهالی رسانه استان در سالن پیامبر اعظم استانداری در سنندج برگزار شد.
در ابتداء این مراسم مدیر خانه مطبوعات استان کردستان با قرار گرفت در پشت تریبون طی سخنانی به ارائه گزارشی از وضعیت خانه مطبوعات استان پرداخت و اظهار داشت: خبرنگاران و اهالی رسانه در استان کردستان دچار مشکلات متعددی هستند که باید در راستای رفع آنها برنامه ریزی شود.
کامل گلباغی افزود: ۱۴۰ نفر در خانه مطبوعات استان کردستان عضو هستند اما خانه مطبوعات کردستان کشتی شکسته ای است که انتظار می رود هر چه سریعتر و با برگزاری مجمع عمومی در راستای بازسازی آن تلاش شود تا ضمن تقویت این تشکل صنفی زمینه برای حمایت از خبرنگاران رسانه های جمعی استان کردستان فراهم شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در ادامه طی سخنانی اظهار داشت: خانه مطبوعات و خبرنگاران استان کردستان باید به فکر یک بنگاه اقتصادی برای خود باشند تا زمینه برای حمایت بهتر از آنها فراهم شود.
رحیم جعفری افزود: خبرنگاران رسالت بسیار سنگینی در جامعه بر عهده دارند و به همین دلیل است که باید از این قشر به صورت ویژه حمایت کرد تا زمینه برای تاثیرگذاری هر چه بهتر آنها بر افکار عمومی فراهم شود.
در بخش دیگری از این مراسم سرپرست خبرگزاری مهر در کردستان با قرار گرفتن در پشت تریبون به عنوان یکی از نمایندگان خبرنگاران استان طی سخنانی اظهار داشت: ۱۰ سال است که در کردستان مراسمی کلیشه ای برای گرامیداشت روز خبرنگار برگزار می شود و هیچ گاه خلاقیت و یا نوآوری در این زمینه مشاهده نشده است و دغدغه و مشکلات خبرنگاران همچنان بی پاسخ مانده است.
نصراللهی با اشاره به اینکه در طول یک دهه اخیر چندین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و چندین استاندار وعده کمک به خبرنگاران را مطرح کرده اند افزود: متاسفانه هیچکدام از وعده های داده شده عملیاتی نشده است و به همین دلیل مشکلات خبرنگاران همچنان تلمبار می شود.
وی با بیان اینکه وقتی که این مشکلات وجود دارد، نمی توان از خبرنگار و رسانه های جمعی استان انتظار فعالیت حرفه ای داشت، گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات و کمبودها میزان تاثیرگذاری رسانه های داخلی بسیار کم است و مردم برای تهیه اخبار مورد نظر خود به رسانه های خارج از استان پناه می برند.
در ادامه سردبیر هفته نامه ئاگرین روژ نیز با رفتن به جایگاه و پشت تریبون قرار گفت طی سخنانی بیان داشت: نمی خواهم در مورد مشکلات کردستان و مردم از جمله آمار بالای بیکاری، افزایش اعتیاد و زنان بدسرپرست و کمبود اعتبارات و دیگر مشکلات سخن بگویم و هر چند امروز جا دارد از رنج های رسانه سخن بگوییم، اما درد و رنج بزرگتری مانند کشتار مردم مظلوم مناطق کُردنشین عراق و سوریه به دست گروه داعش وجود دارد که باید در مورد آن سخن گفت و به بیان رنج ها و مظلومیت آنان پرداخت و امروز پرداختن به آن را وظیفه خود و همقطارانم می دانم.
محمود محمودی در ادامه با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته بیش از ۵۰ کودک شنگالی از گرسنگی جان خود را از دست داده اند افزود: متاسفانه واقعه انفال و حلبچه دوباره در حال تکرار شدن است و امروز قتل عام کودکان شنگال، کوبانی و غزه به جنایتی علیه بشریت تبدیل شده و ضرورت دارد که هرچه زودتر این جنایات متوقف شود.
محمودی تصریح کرد: من به یاد کودکان این مناطق قلم خود را بر زمین می گذارم و آن را به این کودکان تقدیم می کنم و اگر در این روز این قلمها نتوانند جنایات داعش و مظلومیت و کشتار کودکان را به تصویر کشیده و آن را نگارش نکنند رسالتمان را انجام نداده ایم و از خبرنگاران استان نیز می خواهم که در انجام این حرکت با من همراهی کنند و امیدوارم که وجدان های بشریت بیدار شده و از مقابل این جنایت های ایستادگی کنند.
به دنبال این اقدام، همه خبرنگاران حاضر در مراسم در حرکتی نمادین، قلم های خود را به یاد کودکان و مردم مظلوم شنگال و کوبانی تقدیم کردند و بعد از حرکت محمودی، استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مدیرانی که حضور داشتند قلم های خود را در کنار قلمهای خبرنگاران گذاشتند و این حرکت ارزشمند را همراهی کرده و ضمن محکوم کردن جنایت های صورت گرفته در خاورمیانه از مسئولان سازمان های بین المللی درخواست کردند که در مقابل جنایت های در غزه، کوبانی در سوریه و شنگال در عراق بی تفاوت نباشند.
مسعود ورمزیار خبرنگار فعال صدای و سیمای مرکز کردستان نیز در ادامه با قرائت شعری کردی و با عنوان نامه یک کودک کوبانی به یک کودک غزه جنایات داعش را محکوم و از کودکان مظلوم شنگال و کوبانی حمایت کرده و خواستار توقف این جنایات شد.
در ادامه این مراسم نیز صباح حسنی، یکی دیگر از فعالان رسانه ای و فرهنگی استان طی سخنانی کوتاه، اظهار داشت: دغدغه اصلی خبرنگاران رسانه های جمعی و خبرنگاران استان کمک به توسعه و پیشرفت این استان است و انتظار می رود که در این مسیر این قشر مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
حسنی افزود: متاسفانه در حال حاضر گروه داعش به شدت به مناطق کردنشین عراق حمله می کند و باید هرچه زودتر چاره ای برای این کار اندیشیده شود.
حسنی در پایان از مسؤلان و خبرنگاران حاضر در جلسه و از همه هنرمندان و فعالان عرصه های مختلف خواست به کمپینی که در استان کردستان برای حمایت و پشتیبانی از مردم این مناطق توسط جمعی از روزنامه نگاران و فعالان فرعنگی راه اندازی شده بپویندند و برای دفاع و حمایت از مردم به ویژه کودکان همراه و همگام باشند.
روناک کنعانیان یکی دیگر از خبرنگاران استان نیز به نمایندگی از بانوان خبرنگار کردستانی در جایگاه قرار گرفت و طی سخنانی گفت: وقتی که خبرنگاران کردستانی دغدغه مالی دارند نمی توانند به خوبی وظایف خود را انجام دهند و در کنار این مهم نیز متاسفانه وضعیت بیمه و مسکن آنها نیز شرایط و وضعیعت خوبی ندارد و با وجود سابقه بیش از ۱۵ سال فعالیت خیلی آز آنها هنوز فاقد حقوق مکفی و بیمه هستند که توجه به رفع این مهم توسط مسؤلان بسیار ضرورت دارد.
در ادامه استاندار کردستان در جایگاه قرار گفت و در ابتداء سخنان خود از حرکت ارزشمند خبرنگاران استان کردستان در اهدای قلم های خود به کودکان شنگال و کوبانی تقدیر کرد و گفت: این قلم ها برای نماینده سازمان ملل در تهران فرستاده می شود تا آن را به دست کودکان شنگالی و کوبانی برساند و از هرگونه اقدامی در راستای حمایت از این کودکان حمایت خواهیم کرد.
مهندس عبدالمحمد زاهدی با اشاره به وضعیت کنونی خاورمیانه و جنگ داخلی در کشورهای مختلف افزود: این اقدامات همگی در راستای سیاست های دشمنان اسلام است و آنها سعی می کنند با دامن زدن به اختلافات مذهبی از رژیم غاصب صهیونیستی حمایت کنند و در کشورهای مختلف جنگ و خونریزی ایجاد کنند و مناطقی همچون عراق را ناامن کنند تا به اهداف غیر انسانی خود دست پیدا کنند.
زاهدی در ادامه به فعالیت و تلاش رسانه ها و خبرنگاران و پیشنهادات و انتقادات سازنده آنان پرداخت و با اشاره به اهمیت انتقاد در جامعه تصریح کرد: انتقاد کردن از مدیران کمک به آنهاست و به همین دلیل ما نباید از خبرنگار انتظار داشته باشیم ضمن انتقاد کردن راهکار هم ارائه کند و مدیر باید ضمن استقبال از انتقاد در راستای رفع نقاط ضعف خود تلاش کند اما خبرنگاران باید با انتقادهای منصفانه آستانه تحمل مدیران را بالا ببرند و این فقط شعار نیست.
نماینده عالی دولت در کردستان اذعان داشت: آگاهی‌بخشی در کنار اطلاع‌رسانی از مهم‌ترین اهداف و رسالت‌های رسانه‌هاست و رسانه‌ها کمک می‌کنند ذهنیت انسان‌ها و افکار عمومی نسبت به وقایعی که اتفاق افتاده روشن‌ شود.
استاندار کردستان در ارتباط با انتقاد رسانه ها و خبرنگاران و تلاش برای آگاهی بخشی و توسعه جامعه افزود: اگر انتقاد سازنده‌ای کردید ولی حالتان را گرفتند و عقب‌نشینی کردید باید برای همیشه عقب‌نشینی کنید اما باید انتقادهایتان منصفانه و مبتنی بر اخلاق باشد که خوشبختانه این مهم در بین اصحاب رسانه در استان کردستان کاملا مشهود است.
زاهدی در پایان از آمادگی خود در راستای کمک به خبرنگاران رسانه های جمعی استان کردستان خبر داد و گفت: در حوزه بیمه، مسکن مهر و سایر مواردی که به استان ارتباط داشته باشد را پیگیری و برای رفع آن اقدام خواهیم کرد و برای مسائل مهم نیز آمادگی داریم که از طریق مسئولان کشوری پیگیری کنیم.
همچنین اهدای لوح تقدیر به خانواده شهید غلامرضا نریمان، از شهدای رسانه استان و قرائت بخشی از وصیت نامه ایشان و اجرای موسیقی کُردی توسط گروه ژوانا به هنرمندی سعدالله نصیری از دیگر بخش های این مراسم بود و در پایان این مراسم نیز خبرنگاران استان کردستان، هد‌یه های روز خبرنگار خود را که شامل تندیس و کیف بود در کنار قلم های خود به کودکان شنگالی و کوبانی تقدیم کردند.
 
کد مطلب: ۶۷۶۹۷  |  تاريخ: ۱۳۹۳/۵/۱۸  |  ساعت: ۱۰ : ۵۸ – کرد پرس

شناسه خبر : 4813

این خبر رو هم ببینید

سروده‌های شعرای کُرد، مصداق ارادت اهل سنت به امام مهربانی‌ها

 هنر و ادبیات از عرصه‌های عمده ظهور و تجلی اعتقادات و باورهای دینی، مذهبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 15 =