در یک سالی که از عمر دولت یازدهم گذشته ، کدام وزارت خانه عملکرد بهتری از خود نشان داده است؟
در روزگاری که دولت دهم به آخرین روزهای عمر خود نزدیک میشد، برای بسیاری این پرسش مطرح بود که چگونه ماشین فعال و کوشای دولت نهم در ادامه راه، به روزگاری نامطلوب رسید و اواخر راه دولت دهم تا اینقدر تحلیل رفت که بحرانی شدن ارز، تخم مرغ، مرغ، دارو و ملموسات و غیر ملموسات دیگر یکی پس از دیگری رخ میداد و بیدرمان به نظر میرسید، کم نبودند کارشناسانی که از آینده میترسیدند و نمیدانستند آیا مشکلات پیش آمده پایانی دارند یا خیر؟
اما هر چه این دورنمای کم نور با بحران اقتصادی و تورم روز به روز، کمبودهایی که در جامعه شایع شده و به پای تحریمها نوشته و تقویت میشد، با آغاز به کار دولت جدید، در سایه تلاش مسئولان و همدلی مردم، اوضاع به یک سال نرسیده تغییر کرد؛ اینقدر که تورم کنترل شده، برخی مشکلات فروکش کرده و حتی اتفاقات مثبتی در بعضی عرصهها آغاز شد و شکل گرفت.
اینجا بود که رئیس دولت تصمیم گرفت در هفته دولت، سه وزارت خانه برتر در یک سال گذشته را معرفی و از آنها تقدیر کند و بدین ترتیب هم وزرایی که کارآیی بهتری داشتهاند را معرفی کند و هم نشان دهد در رسیدن به اهدافی که به مردم وعده داده، چه اندازه موفق بوده است.
بنابراین، در نخستین سال انتخابِ سه وزارتخانه برتر، وزارتخانههای امور خارجه، بهداشت و درمان و نفت به عنوان سه وزارت خانه برتر معرفی شده و از عملکرد ظریف، قاضیزاده هاشمی و زنگنه به عنوان سکانداران این وزارتخانهها تقدیر شد تا همراستا با این انتخاب، «تابناک» انتخاب بهترین وزارتخانه را به نظرسنجی بگذارد.
این در حالی است که از جمله این رخدادهای مثبت در یک سال اخیر، تحولی بود که در مذاکرات هستهای رخ داد و پس از سالهای سال، امید به شکست کامل تحریمهای ظالمانه را در جامعه زنده کرد؛ مذاکراتی که اینقدر در رسانهها بدان پرداخته شد، که میتوان مدعی شد همه در جریان کم و کیف آن هستیم و بنا بر آن، میتوان علت تقدیر از مسئول ارشد تیم مذاکره کننده رادریافت.
به عبارت بهتر، تلاشهای خستگی ناپذیر و موفقیتهای حاصل آمده در مذاکرات کشورمان با ۱+ ۵ اینقدر بارز و شفاف بوده که بتوانیم درک کنیم چرا رئیس جمهور از این وزارت خانه تقدیر کرد؛ بنابراین، میشد حدس زد در نظرسنجی نیز مجموعه تحت امر دکتر ظریف بتواند آرای بسیاری را از آن خود کند.
فعالیت وزارت بهداشت اینقدر چشمگیر بوده که بی تبلیغات بدرخشد!
بدین ترتیب عجیب نیست که میبینیم بیش از ۵۶ درصد کاربرانی که در این نظرسنجی شرکت کردند (حدود سی هزار تن از ۵۴ هزار تنی که رأی دادند) کارکرد وزارت خارجه را مطلوبتر از دو وزارتخانه منتخب دیگر دانستهاند.
اما هر چه سخن گفتن از مذاکرات هستهای، موجب شده عملکرد خوب وزارتخارجه به چشم مردم بیابد، وقتی میبینیم آرای زیادی به وزارت بهداشت و درمان اختصاص یافته، درخواهیم یافت که تغییرات پدید آمده به دست دکتر قاضیزاده هاشمی در مجموعه بزرگ تحت امرش اینقدر زیاد و مثبت بوده که بتواند نگرش جامعه را به سمت این وزارتخانه تا این اندازه مثبت کند.
به عبارت بهتر، آرای ۳۶ درصدی این وزارتخانه در نظرسنجی که از رأی دادن حدود سی هزار تن از ۵۴ هزار شرکت کننده حاصل آمده، نشان میدهد، مردم آنقدر از بهبود خدمت رسانی در این مجموعه بهرهمند شدهاند که عملکرد این مجموعه را مطلوبتر از عملکرد وزارتخانههای دیگر ارزیابی کردهاند.
اینجاست که اگر بخواهیم چرایی این رضایتمندی را درک کنیم، باید به تغییراتی که در این وزارتخانه حاصل آمده، توجه کنیم؛ تغییراتی مثل آنچه در مقوله واردات دارو و مواد اولیه تهیه دارو رخ داد و موجب شد، از کمبود دارویی به آنجا برسیم که دارو برخی بیماران خاص رایگان شود، نظارت شدید بر صنایع غذایی و دارویی، کاهش سهم پرداختی مردم در درمان و… .
همه اینها در حالی رخ داده که اوضاع وزارت بهداشت اینقدر در پایان عمر دولت دهم رو به وخامت نهاده بود که دکتر دستجردی، وزیر وقت را مجبور کرد در چند نوبت به دیگر دولتمردان خرده گرفته و از کارشکنی ایشان گلایه کند و سرانجام شرایطی فراهم آورد که توسط رئیس جمهور عزل شود؛ دورانی که اگر از تاریکترین دوران عمر این وزارتخانه به شمار نیاید، دستکم در زمره آن است.
با این یادآوری و با علم به اینکه وزارت بهداشت در دولت یازدهم با سکانداری پزشکی حاذق که ترجیح داد با کمترین تغییر، حل مشکلات وزارتخانه و بهبود خدمات را در این عرصه رقم بزند، میتوان نتیجه گرفت که وزارت بهداشت، گل سرسبد دولت یازدهم تا به این لحظه بوده، چراکه از بدترین شرایط به وضعی درخشان رسیده و در این مسیر کمتر در بوق و کرنا بوده و کارکرد خوبش توسط رسانهها به بازتاب گسترده یافته است.
بدین ترتیب میتوان دریافت چرا آرای وزارت نفت تا این اندازه با آرای دو گزینه پیش اختلاف دارد؛ وزارت نفتی که توانسته در سختترین شرایط تحریمی، فروش نفت خام کشورمان را با رونق چشمگیری همراه کند، بنزینهای آلوده را از رده تولید خارج کرده و با پذیرفتن ریسک واردات این فرآورده، هوای بسیاری از کلانشهرها را در گرمترین تابستان چند دهه اخیر پاک کند و… اما باز برای رسیدن به نمره وزارت خارجه و وزارت بهداشت، راه طولانی در پیش دارد.
.jpg)
تنه وزارت بهداشت به عملکرد خوب وزارت خارجه در مذاکرات هستهای !!!
اگر بخواهیم چرایی این رضایتمندی را درک کنیم، باید به تغییراتی که در این وزارت خانه حاصل آمده، توجه کنیم؛ تغییراتی مثل آنچه در مقوله واردات دارو و مواد اولیه تهیه دارو رخ داد و موجب شد از کمبود دارویی به آنجا برسیم که دارو برخی بیماران خاص رایگان شود، نظارت شدید بر صنایع غذایی و دارویی، کاهش سهم پرداختی مردم در درمان و…
شناسه خبر : 17879