به گزارش کُردتودی، مریوان در غرب کشور شهری گردشگری است و بدلیل هم مرز بودن با عراق اجناس وارد شده و از اقصی نقاط کشور برای خرید به این شهر زیبا مسافرت می شود ولی مریوان دارای پناسیل بسیار بزرگی جهت جذب گردشگر مضاعف و نیز کسب درآمد می باشد که بدلیل علمی مغفول مانده و توسعه نیافته ویا ترجیحا توسعه اشتباه یافته است.
دلیل واضح عدم توسعه یافتگی مریوان عدم توسعه یافتگی دریاچه زریبار بزرگ و منحصر بفرد می باشد.
بر اساس نتایج علمی، کپور ماهیان در ۱۸ الی ۲۵ درجه سانتی گراد تغذیه می کنند و در ۷ درجه سانتی گراد بطور کلی تغذیه کپور ماهیان متوقف می شود.
کپور ماهیان ماهیان گرم آبی هستند که با شرایط سردسیری مریوان هیچگونه سنخیتی جهت پرورش ندارد تا پرورش یابد.
دلیل مشخص و واضح و قابل درک برای هر خواننده ای این است که هر ماهی کپور در سال تا یک صدها هزار تخم ریزی می کند و اگر همه تخم ریزیها به ماهی تبدیل شود که اصولا باید بدلیل شرایط خاص دریاچه به لحاظ نیزار چنین شود دریاچه مریوان از ازدیاد ماهی می بایست منفجر شود!
در حالیکه همه ساله ۳۰۰ هزار بچه ماهی در دریاچه زریبار رها سازی می شود که فقط در تابستان که میزان دما مناسب است رشد می کنند وقتی دریاچه ای در بعضی سالها یخ می بندد ویا درجه حرارتش به نزدیک صفر می رسد پرورش کپور ماهیان در زریبار مانند کاشتن خرما در کردستان است که بطور طبیعی هرگز ثمر نمی دهد.
درهر مکانی مطابق با وضعیت اقلیمی خود ماهیان خاصی را می توان پرورش داد ضمن اینکه موضوع غیر علمی بودن پرورش کپور ماهیان در دریاچه زریبار یکی از موانع است و موانع علمی دیگری نیز وجود دارد که با وضعیت موجود امکان پیشرفت ندارد.
انتظار می رود که مسئولین مربوطه چاره ای برای این موضوع بیاندیشند و با بهره گیری از نظرات متخصصین در حوزه مربوطه موجبات سودآوری و توسعه اقتصادی شهرستان مریوان را از طریق دریاچه بزرگ زریبار فراهم نمایند.
سایت خبری کُردتودی یکی از وبلاگ های فعال در حوزه پرورش ماهی را به منظور آگاهی رسانی به مسئولین و مردم در لینک زیر قرار داده است؛ تا بلکه بتوان گام موثری در جهت برنامه ریزی و سرمایه گذاری های صحیح بر اساس روش های علمی برداشت.کد خبر : ۱۴۳۸۹لینک گروه تلگرام پایگاه خبرگزاری کردنور

توسعه همه جانبه مریوان از طریق دریاچه زریبارپرورش کپور ماهیان در زریبار مانند کاشتن خُرما در کُردستان!
مریوان در غرب کشور شهری گردشگری است و بدلیل هم مرز بودن با عراق اجناس وارد شده و از اقصی نقاط کشور برای خرید به این شهر زیبا مسافرت می شود ولی مریوان دارای پناسیل بسیار بزرگی جهت جذب گردشگر مضاعف و نیز کسب درآمد می باشد که بدلیل علمی مغفول مانده و توسعه نیافته ویا ترجیحا توسعه اشتباه یافته است.
شناسه خبر : 13821