موسیقی یکی از زیر مجموعههای فرهنگ است که در فطرت آدمی قرار دارد و در جامعه به اشکال و ابزارهای گوناگون خودنمایی می کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان می گوید: این استان توانمندی بالایی در زمینه موسیقی و توسعه این حوزه دارد .
جعفری ،کردستان را جزو استان های برتر در حوزه موسیقی می داند و می افزاید: به طورکلی موسیقی سنتی، بومی، منطقه ای و اقوام در کردستان موج می زند.
محمودی از سازندگان دف می گوید: این ساز یک از ابزار آلات موسیقی است که با کاربرد آیینی و مذهبی درخشش و جذابیت خاصی بین گروه های مختلف مردم استان کردستان دارد.
وی می افزاید: دف از جمله سازهای کوبه ای است که قدمت حضورش تا قدیمی ترین دوره های تاریخ موسیقی گسترش یافته و بر اساس شواهد و قرائن خاستگاه اصلی آن کردستان است .
سید بهاء حسینی یکی از دف نوازان استان هم با بیان جایگاه شاخص و ویژه این ساز در کردستان می گوید: کردستانی ها احترام ویژه ای برای دف قائل هستند و به همین علت است که همواره نگاه آنها به دف نوازی متفاوت از دیگر مناطق کشور و حتی سایر کشورهای اسلامی است.
آقای مسعود مرادی سرپرست گروه هنری چهل دف اخوان هم می گوید: در میان اهل کردستان، دف و موسیقی عرفانی جایگاهی به بلندای آسمان دارد بدین معنی که به عنوان ریسمان، اهل ذکر و سماع را از دنیای درون به عالم ملکوت و به جمع ذاکران معبود می رساند.
آقای قلعه شاه خانی معاون فرهنگی ارشاد اسلامی کردستان می گوید: از نوازندگان صاحب سبکِ دف در کشور میتوان بیژن کامکار و مسعود حبیبی را نام برد که استاد کامکار نقش بسزایی در شخصیت دادن به این ساز در موسیقی اصیل ایرانی ایفا کرده است.
بیژن کامکار با اشاره به ارزش و اهمیت دف و دف نوازی در استان کردستان می گوید: مردم این استان با دف همزیستی بسیار طولانی دارند و پیروان طریقت با دف به عنوان یک ساز عرفانی در مراسم های مختلف به تسبیح حضرت دوست می پردازند.
این استاد برجسته دف نوازی کشور می افزاید: سال ها برای ترویج هنر و فرهنگ این دیار و معرفی ساز دف به جهانیان در قالب گروه های موسیقی خدمت کرده ام و اکنون در جشنواره quotation mark دف، نوای رحمت quotation mark موقعیتی پیش آمده است که به ثبت این ساز و میراث معنوی کردستان اقدام کنیم تا همه مشتاقان با پایتخت جهانی ساز معنوی و عرفانی دف بیشتر آشنا شوند.
آقای زاهدی استاندار کردستان هم که هفته گذشته شاهد اجرای هنرمندان جشنواره چهارم دف نوای رحمت در عمارت قدیمی سنندج بود ضمن قدردانی از اجرای هنرمندانه دف نوازان چیره دست ، می گوید: پنجه های هنرمندان دفنواز شادی و شور میآفریند، عشق را ترجمه میکند و مدعوین را به خانه دوست میبرند.
آقای مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان که متولی برگزاری چهارمین جشنواره سراسری دف نوای رحمت بود، می گوید: برپایی این گونه جشنواره ها بهترین فرصت برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی کردستان است.
استقبال و حضور گسترده مردم در جشنواره سراسری quotation mark دف ، نوای رحمت quotation mark بار دیگر ثابت کرد که مردم این دیار از برنامه ها و رویدادهای فرهنگی به خوبی حمایت می کنند و به همین دلیل باید زمینه و شرایط برای تقویت فعالیت های این بخش بیش از پیش فراهم شود.
هنرمندان و موسیقی دانان کردستانی هم از مسئولان و متولیان فرهنگ و هنر استان می خواهند با در نظر گرفتن این توانمندیها به ثبت جهانی دف و دف نوازی به نام کردستان ایران تلاش کنند تا فرصت برای بهره برداری بهتر فراهم شود.
با این حال کارشناسان حوزه فرهنگ استان برلزوم توجه هرچه بهتر به ظرفیت های فرهنگی و هنری کردستان اذعان دارند و معتقدند مسئولان این حوزه در سطح ملی باید در برنامه ریزیهای کلان نقش فرهنگ کردستان و جایگاه فرهنگی این خطه را پررنگتر ببینند./ واحد مرکزی خبر
کد مطلب: ۷۰۱۲۳ | تاريخ: ۱۳۹۳/۶/۲۷ |

جایگاه دف در موسیقی کردستان
هر استان و منطقه ای از ایران با شاخصی در بین افکار عمومی شناخته می شود؛ اصالت فرهنگی کردستان نیز یکی از معیارهایی است که با ظرفیتهای بالقوه و بالفعل، این منطقه را در دید هموطنان و حتی خارج از مرزهای کشور شهره کرده است
شناسه خبر : 4747