سخنگوی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: در شش ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مصرف برق در کردستان ۵٫۶ درصد افزایش داشته است.
علیرضا صدیقی در سمینار آموزشی توجیهی مدیریت مصرف برق ویژه دبیران و معلمان آموزش و پرورش استان کردستان در سنندج اظهار کرد: کشور ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد که دو درصد انرژی جهان را مصرف میکند.
وی افزود: برای تولید یک کیلووات برق، یکهزار دلار سرمایهگذاری اولیه صرف میشود که این رقم را میتوان برای هزینههای تاسیسات مصرف کرد.
صدیقی تصریح کرد: در کشور ایران ۵۲ درصد از مشترکان انرژی برق خانگی هستند که ۲۷ درصد برق مصرفی توسط آنها صورت میگیرد و ۴۸ درصد مابقی مشترکان، ۷۳ درصد انرژی برق را مصرف میکنند.
به گفته این مسئول، در اثر سوزاندن حاملهای انرژی همچون زغال سنگ، چوب، نفت و گاز آلایندههای مختلفی مصرف میشود و با تولید یک کیلووات انرژی برق ۲۰۰ گرم گاز دیاکسید کربن وارد هوا میشود.
وی با بیان اینکه دیاکسید کربن علت اصلی تولید گاز گلخانهای است، گفت: در خصوص مدیریت مصرف برق در خانه و صرفهجویی انرژی خانگی که مصرف میشود، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: آمار مشترکان مصرف، ۵۲۵ هزار مشترک برق است که بیشترین آمار مربوطه به بخش خانگی با مصرف ۴۴۸ هزار مشترک معادل ۸۵٫۵ درصد و کمترین تعداد مشترکان در بخش صنعت با ۲۲٫۹ مشترک یعنی ۴۲ درصد است.
صدیقی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی حدود ۷ هزار و ۵۵۳ مشترک معادل ۱٫۴۳ درصد، در بخش تجاری ۵۱ هزار و ۷۲۶ مشترک معادل ۹٫۸۶ درصد مصرف برق دارند.
وی با بیان اینکه مصرف برق تا پایان شش ماهه اول سال جاری ۹۶۴ هزار و ۵۰۶ مگاوات ساعت بوده است، گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵٫۶ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: بیشترین مصرف برق در بخش خانگی با ۴۴٫۲ درصد بوده است.
به گفته مسئول روابط عمومی شرکت توزیع برق استان کردستان، در بخش کشاورزی با ۳۲٫۴ درصد مصرف برق در ۶ ماهه اول بوده که با توجه به این آمار افزایش انرژی در بخش خانگی است که بیشترین تعداد مصرفکننده انرژی را دارد.
وی افزود: در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۲، ۱۵ هزار و ۱۴۸ مشترک به مشترکان اضافه شده و کمترین میزان مصرف برق در طول ۶ ماهه نخست سال مربوطه به مرداد ماه با ۴۰۶ مگاوات بوده است.
وی بیان کرد: در این راستا شرکت توزیع برق استان کردستان و سازمان آموزش و پرورش استان در قالب تفاهمنامهای به آموزش مدیریت مصرف برای پایههای پنجم و ششم ابتدایی و دوره متوسطه اول با گنجاندن درسی با عنوان مدیریت مصرف در این پایه اقدام کردند.
صدیقی افزود: قدمت این طرح ۱۰ ساله است که در گام اول در سطح شهر سنندج و در مدارس منتخب ناحیه یک و ۲ اجرا شد و با توجه به استقبال سازمان آموزش و پرورش و بازخوردهایی که گرفتیم به این نتیجه رسیدیم که آن را گسترش دهیم.
وی افزود: در مرحله بعد آن را در ۷ شهر استان و در شهرهای سنندج، سقز، بیجار، مریوان، قروه، بانه، کامیاران و دیواندره اجرا خواهیم کرد.
صدیقی در پایان به نقش معلمین و دبیران به عنوان معماران جامعه اشاره کرد و گفت: نقش معلمین در این راستا بسیار حائز اهمیت بوده و با نقش فنی آنان در صندوق افکار دانشآموزان به عنوان نسلی که با کمبود انرژی مواجه میشود، باید به سمتی پیش برویم که با بتوانند با کمبود منابع انرژی دست و پنجه نرم کنند.

در سمینار آموزشی توجیهی مدیریت مصرف برق عنوان شد: افزایش ۵٫۶ درصد مصرف برق در کردستان
شناسه خبر : 10071