خانه / سیاسی / در نشستی با دبیرکل حزب کارگزاران مطرح شد: مشارکت کُردها در مدیریت کشور ناچیز است/ مناطق کردنشین مستعد توسعه هستند

در نشستی با دبیرکل حزب کارگزاران مطرح شد: مشارکت کُردها در مدیریت کشور ناچیز است/ مناطق کردنشین مستعد توسعه هستند

تهران- در نشست گروهی از فعالان سیاسی و اجتماعی مناطق کُردنشین با دکتر غلامحسین کرباسچی ضمن اشاره به مستعد بودن مناطق کردنشین برای توسعه از میزان مشارکت نخبگان کُرد در مدیریت کشور انتقاد شد

به گزارش کردپرس، عصر روز دوشنبه اول تیرماه با حضور جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی،نمایندگان ادوار مجلس،تشکل های دانشجویی و روزنامه نگاری مناطق کردنشین،دیداری در خصوص نگاه احزاب به مناطق کردنشین و چگونگی تبادل فکری و ارتباطی احزاب و نهادهای مدنی کشور با یکدیگر در دفتر حزب کارگزاران سازندگی به میزبانی دبیرکل این حزب جناب آقای غلامحسین کرباسچی برگزار شد.
 
جوهر وجودی آبادانی کشور در نگاه عدالت محور است
 
حاصل داسه نماینده دور ششم مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از شرکت در این نشست،گفت:همانطور که می دانیم توسعه امری همه جانبه و متعادل است و تا زمانیکه ما نتوانیم به ساختار سرزمینی دیدی همگرایانه و عدالت محور داشته باشیم،نخواهیم توانست شعار ایران برای همه ایرانیان را به منصه ظهور برسانیم.
 
وی با ذکر این مطلب که لازمه تحقق این شعار کار زیربنایی و حرکت بسمت تحزب قانونی است ،ادامه داد:برای اینکه کشوری قوی داشته باشیم موظفیم امکاناتی را فراهم نماییم تا بوسیله آن همه اقشار ملت در تصمیم گیری ها سهیم باشند و این زمانی موثر خواهد شد که توانسته باشیم در پخش قدرت و ثروت در پهنه ی سرزمینی موفق عمل کرده و همه اقوام را به میزان متعادل وارد چرخه ی اقتصادی و سیاسی کرده باشیم.
 
داسه حضور نخبگان و روشنفکران کرد در بدنه دولت و حاکمیت را اصل مهمی در فرایند دموکراسی در کشور برشمردند و خاطر نشان ساخت:تبادل و حضور فکری و دیدار گروهها در چهارچوب سیاسی کشور می تواند به خوش اخلاقی سیاسی منجر شده و ما را به سمت گامهای موثر برای حل مشکلات کشور راهنمایی کند.
 
ما همیشه معتقد به دیدار و نشست در جهت توسعه کشورهستیم
 
رحیم فرهمند از اعضای جبهه متحد کرد و دبیرکل سابق این جبهه، با بیان این موضوع که در طول تاریخ کردها همواره پشتوانه معنوی و وجودی کشور بوده اند،گفت:مناطق کردنشین از لحاظ توسعه اقتصادی و سیاسی به همت زیادی نیازمندند و این تنها بوسیله کشاندن نگاه احزاب و تشکل های سراسری به اوضاع و شرایط اقتصادی و سیاسی این مناطق میسر می شود.
 
وی ادامه داد:سهم نخبگان کرد در پست های کلان کشوری رقم بسیار ناچیزی است و این نشان دهنده ی این مطلب است که ما نتوانسته ایم در فضای سیاسی کشور به سرمایه اجتماعی و سیاسی مناسبی دست پیدا کنیم و این مطلبد تا دولت با نگاه مثبت تر و کارشناسی تر به مناطق کردنشین بنگرد و از حجم روشنفکران و تحصیل کردگان این مناطق در جهت توسعه این مناطق گام بردارد.
 
وی با اذعان به شرایط حساس منطقه و تشریح وضعیت همسایگان کشور تصریح کرد:باید بتوانیم قدری عاقلانه با موضوعات برخورد کنیم و در این آشفته بازاری که خاومیانه هر روز به خود می بیند،مشکلات و ناملایمتیهای کشور را دریافته و چاره ای برای آن بجوییم.
 
فرهمند با اشاره به موضوع انتخابات گفت:حضور جریانهای سیاسی دلسوز کشور در انتخابات نیازمند سازوکار و همگرایی است و این زمانی عملی می گردد که بتوانیم در تعاملات سیاسی حرف های ناشنیده مناطق محروم را نیز از زبان رسای فعالین آن مناطق بشنویم تا در حرکت و فعالیت سیاسی برای آبادانی کشور اسیر اما و اگر و اشتباهات محاشباتی نشویم.
 
لازم است احزاب اراده تمام مردم ایران باشند
 
عبدالله سهرابی نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی،با ذکر این مطلب که تجلی سیاسی ،مشارکت مدنی و سیاسی همه ی جناح ها است گفت:کشور متعلق به همه ماست و همه در قبال رشد و توسعه اش مسئولیم.ارزش مناطق کشور از صفرترین نقطه مرزی تا مرکزی ترین آن باید برای ما حائز اهمیت باشد.اگر ما بتوانیم از نگاه های سلیقه ای و از دلنگرانی های بی مورد خود را برهانیم خواهیم توانست توسعه و رشد را به جای جای نقاط کشور برسانیم.
 
وی با تبریک به حزب کارگزاران که نمونه ای از احزاب فراگیر و توانمند کشور است،اذعان کرد:مناطق کردنشین مستعد توسعه هستند و این مستعد بودن تنها ملاکی است که ما را بر آن میدارد تا به دولتمردان و حاکمیت بگوییم،برای آبادانی این مناطق تنها همت و نگاه عدالت خواهانه خواهد توانست ما را موفق سازد.
 
این نماینده سابق مجلس به مهم بودن شرایط تحزب و حرکت بسمت حزبی شدن انتخابات گفت:اگر احزاب در سطح منطقه ای و کلان ،ارتباط کلامی و فعلیتی لازم را ایجاد کنند،خواهیم توانست از ظرفیت های موجود بهترین استفاده را نماییم.
 
وی همچنین نقش حضور گروه ها در شور سیاسی بسیار مهم قلمداد کردند و لازمه آن را پرهیز از نامهربانی های سیاسی عنوان کردند.
 
دولت باید واقع بینانه با مشکلات برخورد نماید
 
محمد محمد رضایی نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی با انتقاد ازنوع فعالیت دولت در مناطق کردنشین تصریح کرد:با توجه به بیانیه شماره سه و امضای رئیس جمهور و اذعان ایشان در جهت رفع این موانع و مشکلات در مناطق کردنشین،هنوز گامهای اساسی در این خصوص برنداشته شده و این می تواند موجب دلسردی نخبگان و خدمتگزاران مردم شود.
 
وی با اشاره به ظرفیت های موجود در کردستان خاطر نشان کرد:به نظر می رسد مشکلات مهمی گریبانگیر کشور است و دولت در حوزه سیاست خارجی بشدت مشغول و درگیر است،اما سیر و توجه به دو عامل داخلی و خارجی باید همزمان صورت پذیرد و ما از آن یکی غافل نباشیم.
 
وی رمز موفقیت دولت را پشتکار و باور به وعده و شعارهایش عنوان کرد و بیان کرد:دولت در وضعیت سختی است و این آزمون جدی در سیاست کشور است،پس ما هم بعنوان کسانی که دغدغه مند مسائل کشوریم هم به دولت کمک می دهیم و هم معتقدیم دولت ناگزیر است در برخی مفاهیم دولتداریش بازبینی انجام دهد.
 
انتخابات آتی مهم است
 
فرشاد امینی به نمایندگی از جمعی از دانشجویان کرد دانشگاه های تهران گفت:انتخابات اخیر در ترکیه نشان داد،احزاب اگر دارای برنامه و کارنامه موفقی باشند از مشروعیت مردم برخوردار خواهند بود.
 
وی با بیان این موضوع که بر ما لازم است تا انتخابات را همواره پرشکوه برگزار کنیم،سهم احزاب سراسری در حمایت و پشتیبانی از جریانات منطقه ای را مهم توصیف کرد و عنوان کرد:دانشجویان بعنوان بازوان معرفتی و علمی کشور همیشه در این مباحث پیشرو هستند و سهم آنان در کشاندن نگاه دولتمروان به مناطق محروم همواره در خور تامل است و احزاب بهتر است گاهی با عینک قشر تحصیلکرده فضای جامعه را رصد کنند.
 
امر سیاسی برایند تفکر و تکثر است
 
افشین غلامی روزنامه نگار کرد مقیم تهران ضمن چاره ساز بودن نشست های این چنینی جهت تبادل افکار بین ارکان مختلف فکری و سیاسی کشور گفت:بعنوان یک روزنامه نگار که خود را چشم و گوش مردمم می دانم،معتقدم باید از مرز خودی و غیر خودی و صف بندی های نامبارک بیرون بیاییم و اگر به غنای سیاسی و اجتماعی کشور می اندیشیم،باید توجه مان را به پهنای جغرافیایی کشور بیشتر از پیش منعطف کنیم.
 
این روزنامه نگار ادامه داد:مناطق کردنشین از لحاظ توجه احزاب بسیار فراموش شده است،ضمن اینکه از نظر پویایی فکری و سیاسی جز مناطق هوشیار کشور هستند اما احزاب نتوانسته اند در حوزه براورده کردن مطالبات این مناطق توانمند عمل نمایند.به همین خاطر سازوکار حزبی نیازمند بازشناسی و تعربف مجدد در این مناطق است و لازم است که احزاب سراسری با حزب و تشکل های مدنی و سیاسی مناطق کردنشین پیوند مناسبی ایجاد نمایند و از نزدیک مشکلات این مناطق را رصد نمایند.
 
اگر به سقف درامد سرانه ۵ هزار دلار برسیم،کشور عمده مشکلاتش حل خواهد شد
 
در پایان نشست،غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی،ضمن خوشامدگویی و ابراز خوشحالی از دیدار با نماینده احزاب و تشکل های مدنی مناطق کردنشین،اظهار امیدواری کرد:ارتباط بین جریانهای فکری و سیاسی کشور گام سازنده ای است که می تواند به شکوفایی نظام سیاسی کشور کمک نماید.
 
وی با بیان این موضوع که عمده مشکلات کشور از توسعه نیافتگی اقتصادی است،تصریح کرد:ما و حزب کارگزاران می دانیم تا نتوانیم به رشد و توسعه منطقی در تمام نقاط کشور برسیم نخواهیم توانست بلوغ سیاسی مفیدی هم ایجاد نماییم.
 
کرباسچی با ذکر مثال هایی از چگونگی توسعه کشورهای پیشرفته عنوان کرد:در کشور مشکلات عدیده ای وجود دارد و ما هم انتقادهایی از دولت اعتدال و امید داریم،اما شرایط سیاسی داخلی و منطقه بسیار پیچیده و دولت با تمام توان خود در حال رویارویی با این مشکلات است.
 
وی سهم اقوام و مناطق کردنشین از مطالبه قدرت و ثروت را حق طبیعی آنها دانست و خاطر نشان کرد که حزب کارگزاران نیز بر آن عقیده است که باید بسمت استفاده از همه ظرفیت های انسانی و اجتماعی کشور باشیم و تبعیض قومی و دینی موجب ناکارامدی نظام سیاسی کشور خواهد شد.
 
دبیر کل حزب سازندگی با بیان اینکه لازمه توسعه کشور رسیدن به سود ناخالص ملی و افزایش درامد سرانه کشور است،گفت:اگر بتوانیم از همه ظرفیت ها در کشور استفاده نماییم و از برخی نامهربانی ها دور شویم و درامد سرانه را تا حد قابل توجهی افزایش دهیم به میزان آن هم برخورداری مناطق کشور هم بهبود خواهد یافت.
 
دکتر کرباسچی لازمه ی این کار را تبادل گروه ها و جریانهای دلسوز کشور به مسئله توسعه اقتصادی دانست.
 
وی در پایان با تشکر از حضور حاضرین در جمع اظهار داشت:توانمندسازی مناطق کردنشین می بایست در دستور کار همه ما باشد و این هم با تفکر و تدبیر و ارائه راهکار متخصصین فن میسر می شود که امید است ما و این جریانات دلسوز در این مناطق زمینه همکاری را با یکدیگر فراهم کنیم تا به آنچه که شایسته ی مردم است دست یابیم.
 
 
 
کد مطلب: ۸۶۴۵۲  |  تاريخ: ۱۳۹۴/۴/۲  |  ساعت: ۷ : ۴۹

شناسه خبر : 15557

این خبر رو هم ببینید

بلومبرگ: سرکردۀ جدید داعش در استانبول دستگیر شد

روزنامۀ بلومبرگ از قول مقامات ترکیه مدعی شد، سرکردۀ جدید داعش در استانبول توسط پلیس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − یازده =