خانه / اقتصادی / دوپینگ ایران برای اقتصاد ترکیه

دوپینگ ایران برای اقتصاد ترکیه

به دنبال کاهش تحریم ها علیه ایران سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به ایران می‌تواند برای اقتصاد ترکیه درهای جدیدی را باز کند.

به دنبال کاهش تحریم ها علیه ایران سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به ایران می‌تواند برای اقتصاد ترکیه درهای جدیدی را باز کند.
روزنامه ی ینی شفق ترکیه امروز و تنها چند ساعت پیش از آغاز سفر نخست وزیر این کشور به ایران، گزارشی را در مورد روابط اقتصادی تهران – آنکارا منتشر کرد. متن کامل گزارش مزبور به این شرح است:
 در حالی که ترکیه هدف خود را افزایش میزان حجم تجارت با ایران از ۳۰ میلیارد دلار به ۵۰ میلیارد دلار قرار داده، ایران هم می خواهد پیشنهاد «منطقه ی آزاد انرژی» را به ترکیه بدهد.مباحثی که قرار است در ملاقات اردوغان با مقامات ایران مطرح شود انرژی، تحریم های غرب علیه ایران و بحران سوریه است.
آقای حسن روحانی که در مقام ریاست جمهوری قرار گرفت، به جای سیاست درهای بسته و تضاد با غرب و آمریکا اکنون سیاست باز و مذاکره را در پیش گرفته است. انتظار می رود در این سفر آقای اردوغان با آیت الله خامنه ای رهبر دینی ایران نیز ملاقاتی داشته باشد. در دوره ی آقای روحانی که با سیاستی نرم تر جلو می رود، امکان تجارت و همکاری بیشتری فراهم می شود و به همین دلیل سفر آقای اردوغان به ایران نیز اهمیت بیشتری می یابد. آقای اولاند رئیس جمهور فرانسه نیز که به دعوت عبدالله گل به ترکیه رفته، قرار است در مورد روابط با ایران صحبت کند و به دنبال حمایت ترکیه است.
 
نقطه عطف انرژی هسته ای
سیاست هسته ای صلح آمیز ایران و گشایش درها به  روی آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۲۴ نوامبر سال گذشته سبب شد دوره جدیدی در روابط ایران و غرب آغاز شود. وقتی اعلام شد ایران با شورای امنیت و۱+۵ به توافق رسیده راه روابط تجاری و اقتصادی این کشور باز شد و نگاه شرکت های انرژی و معادن غرب به ایران جلب شد.
 
تجارت آزاد افزایش خواهد یافت
در ملاقات های اخیر میان ایران و ترکیه با امضای موافقت نامه های تجاری ترجیحی گام بزرگی برداشته شد و دیگر دستیابی به هدف ۵۰ میلیارد دلارسخت نخواهد بود. قبلا هدف دو طرف، ادامه ی روابط تجاری با حجم ۳۰ میلیارد دلار بود.
 
مشارکت در معادن فلزات گرانبها
کاهش تحریم ها علیه ایران سبب افزایش حجم تجارت و سرمایه گذاری ها شده است که همین امر باعث سرعت یافتن تجارت ایران و ترکیه در زمینه انرژی و سرمایه گذاری گشته است. تجارت رسمی طلا و فلزات گرانبها نیز در این شرایط بیشتر خواهد شد. نمایندگان بازارهای جهانی نیز بر ابعاد قانونی و رسمی این امر تاکید دارند لذا همین امر سببب شده کشورهای دیگر نیز اقداماتی مشابه انجام بدهند.
 
رقیب جدید شرکت نفت ترکیه
ترکیه خواستار فعالیت درپارس جنوبی است که بخاطر تحریم ها علیه ایران، شرکت های غربی مجبور به توقف فعالیت هایشان در آنجا شده بودند. تحریم ها که کاهش یافت این شرکت ها مجددا شروع به مذاکره با ایران کرده اند. شرکت نفت ترکیه که در شمال عراق نیز بسیار فعال است خواستار فعالیت در سه نقطه پارس جنوبی است.
 
کشورهای اروپایی در نوبت هستند
رئیس  اتاق بازرگانان ایران و ترک حمید  کیهان گفت: غرب در انتظار فعالیت و همکاری در ایران است. اگر ترکیه با ایران همکاری کند این می شود همکاری دو قدرت بزرگ منطقه که می تواند درهای بیشتری برای تجارت در خاورمیانه باز کند. شکر خدا همکاری ایران و ترکیه در حال افزایش است.
 
روابط استراتژیک با ایران
از زمانی که آقای روحانی به قدرت رسیده برای غرب پیام های معتدلی ارسال می کند برای اولین بار است که در حال آمادگی با یک رهبر غربی است. انتظار می رود در سفر اردوغان به ایران و دیدارش با روحانی دوره استراتژیک جدیدی آغاز شود. به گفته منابع ایرانی پروژه ی «منطقه آزاد انرژی» خط لوله ی جدید گاز و بحران سوریه از موضوعات گفتگو باشد.
 
گاز طبیعی در دستور کار قرار دارد
در دیدار اردوغان با مقامات ایران، مهم ترین موضوع گفتگو بحث گاز خواهد بود. زیرا ترکیه که تاکنون خریدار گاز از ایران بود، اکنون خواستار فعالیت در پارس جنوبی است. پارس جنوبی ظرفیت ۵۱ تریلیون متر مکعب گاز را دارد. ایران در دنیا مقام دوم را در ذخایر گازی دارد که ۴۰ درصد آن در پارس جنوبی است.
 
ساخت خط لوله جدید
مرکز شرکت نفت ملی ایران که در جنوب شرقی ترکیه تاسیس خواهد شد، روی پروژه ی «منطقه ی آزاد انرژی» فعالیت خواهد کرد. بر اساس اطلاعات به دست آمده از منابع ایرانی ایران برای صدور گاز به هندوستان با سه شرکت هندی به توافق رسیده است و از سویی دیگر دومین پروژه ایران ساخت خط لوله جدید از راه ترکیه است.منبع: خبرگزاری کردپرس

شناسه خبر : 1875

این خبر رو هم ببینید

استاندار آذربایجان‌غربی: تعدد دستگاه‌های تصمیم گیر در مرزها مانعی برای توسعه است

استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر ضرورت توسعه پایانه‌های مرزی و مدیرت واحد در مرزهای استان، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =