به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، ابراهیم حسننژاد پیش از ظهر امروز در پنجمین جشنواره توتفرنگی کردستان در سنندج، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ هزار خانوار در سطح استان در زمینه کشت توتفرنگی فعالیت میکنند و بخش عظیمی از تولیدات کشور این محصول در کردستان انجام میشود.
وی افزود: امروز مردم کشور به این شناخت رسیدهاند که توتفرنگی کردستان از سالمترین نوع محصولات بوده که در تولید آن از سموم شیمیایی استفاده نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: استفاده از آب سالم توسط توتفرنگی کاران برای تولید این محصول از دلایل مرغوب و سالم بودن این محصول بوده که باید همواره حفظ شود.
وی ادامه داد: در بازدیدهایی که در همین راستا از مزارع صورت گرفته هیچ موردی مبنی بر استفاده از آب ناسالم وجود نداشته و این نشان از حساسیت خاص کشاورزان به حفظ این جایگاه در کشور است.
حسننژاد خاطر نشان کرد: استفاده از روش کشتهای ردیفی و آبیاری قطرهای به عنوان دو شاخصه و راهکار جلوگیری از شیوع بیماری در مزارع از مواد مهمی است که باید از سوی کشاورزان توتفرنگی کار در استان مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مبارزه با علفهای هرز و شیوع بیماری در مزارع بستگی به مدیریت صحیح محصول دارد، اشاره کرد: برای تحقق اهداف در این حوزه، جهاد کشاورزی استان آماده هر نوع همکاری با کشاورزان در راستای رساندن بهترین و کیفیترین محصول به بازار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد: هیچ شکی در سالم بودن محصول توتفرنگی استان وجود ندارد، اما گفتن این مطلب به تنهایی کافی نبوده و باید یک مرجع صلاحیتدار سالم بودن محصول توتفرنگی استان را تایید کند.
این مسئول عنوان کرد: خوشبختانه در سال گذشته با مشارکت تعدادی از توتفرنگیکاران تحصیلکرده استان و همکاری ادارهکل استاندارد برای نخستین بار در این مورد اقدامات خوبی در برخی مزارع سطح روستاهای استان صورت گرفت که باید آن را به تمام مزارع تعمیم دهیم.
حسننژاد ادامه داد: اگر گواهی سالم بودن و برند محصولات استان محقق شود در هیچ جا هیچ محصول بدون کیفیت به اسم کردستان عرضه نخواهد شد.
وی توجه به صنایع تبدیلی را از دیگر نیازهای استان در این حوزه عنوان کرد و بیان داشت: در حال حاضر واحدهایی که در زمینه تبدیل پوره توت فرنگی فعالیت میکنند در استان وجود دارد ولی کافی نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه بیش از ۳۳ هزار تن از ۴۹ هزار تن توت فرنگی که سالانه در کشور تولید میشود مربوط به کردستان است، اظهار کرد: تازهخوری بهترین شیوه مصرف این محصول بوده و محصولاتی که کیفت مناسبی ندارند را باید وارد چرخه صنعت کرد.
وی افزود: این نیاز به ارائه راهکارهای مناسب برای تولید این محصول با روشهای مختلف در فصول مختلف سال در استان را با توجه به ظرفیتها و بسترهای موجود افزایش میدهد.
حسننژاد افزایش و ارتقا کمی و کیفی کشتهای گلخانهای این محصول را در استان از دیگر ضرورتها عنوان کرد و گفت: با انجام اینگونه اقدامات ضمن افزایش تولیدات بستر برای ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی در استان فراهم خواهد شد.
وی در پایان بر توسعه تشکلها در دل مزارع توتفرنگی تاکید کرد و گفت: کانون هماهنگی دانش و صنعت تولید فرنگی بعد از سفر مقام معظم رهبری در استان تشکیل شده ولی این مهم با توجه به ظرفیتهای استان کافی نیست و باید تشکلها به منظور تبادل تجربیات و افزایش ارتباط کشاورزان با مراکز تحقیقاتی افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان مطرح کرد: تولید سالانه ۳۳ هزار تن توتفرنگی در کردستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به تولید سالانه ۴۹ هزار تن توتفرنگی در سطح کشور، گفت: ۳۳ هزار تن از این میزان در کردستان تولید میشود.
شناسه خبر : 1789