خانه / اجتماعی / رییس جمهوری در کنفرانس مطبوعاتی: مسئولیت مذاکرات را شخصاً به عهده خواهم گرفت/هر کس لباس تخریب بپوشد آنرا از تنش درمی‌آوریم

رییس جمهوری در کنفرانس مطبوعاتی: مسئولیت مذاکرات را شخصاً به عهده خواهم گرفت/هر کس لباس تخریب بپوشد آنرا از تنش درمی‌آوریم

کنفرانس مطبوعاتی رییس جمهوری کشورمان، دکتر حسن روحانی با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی ساعاتی پیش برگزار شد

۱۳۹۳ شنبه ۸ شهریور ساعت ۱۷:۰۹
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری برنا، دکتر حسن روحانی در این جلسه رسانه ای به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
تا پایان سال تورم به زیر ۲۰ درصد خواهد رسید
 
رییس جمهوری در پاسخ به سئوال روزنامه دنیای اقتصاد مبنی بر مهار تورم گفت: برخی از اقتصاد دانان همین نظر را دارند و می گویند که مهار تورم مداومت داشته باشد یعنی ما بتوانیم به نقطه ای برسیم که ۹۴ و ۹۵ تورم را کاهش دهیم و تا پایان ۹۵ به تک رقمی برسیم و هدف دولت هم همین است، من نگفتم که پایان سال تورم ۲۰ درصد خواهد بود . بلکه گفتم زیر ۲۰ درصد خواهد بود.
 
وی در ادامه افزود: البته من رقم نهایی را چند ماه دیگر اعلام خواهیم کرد که دقیقا پیش بینی ما در اسفند چه مقدار است. می دانید که سال قبل برنامه ریزی ما این بود که در ۹۲ به ۳۴/۷ رسیدیم تا پایان سال و امسال برنامه ۲۵ درصد بود و بحث های زیادی در جمع های اقتصادی مطرح بود که اگر هدف ۲۵ درصد بود با چه مشکلاتی روبرو خواهیم بود و رقم را به زیر ۲۰ درصد بردیم.
 
دکتر روحانی ادامه داد: دو هدف را دنبال می کنیم. جمع این دو هدف سخت است ما می خواهیم مهار تورم را ادامه دهیم یعنی در سال ۹۴ پایین تر بیاییم و دیگری اینکه تورم امسال چه مقدار باشد که با این هدف سازکار باشد حتما باید تورم زیر ۲۰ درصد باشد و این زیر ۲۰ درصد کمتر یا بیشتر دو سه ماه آینده پیش بینی خواهیم کرد.
 
ما خواهان دنیایی بدون جنگ و تروریسم هستیم
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار شبکه المنار لبنان مبنی بر دعوت تشکیل ائتلاف بین المللی علیه خشونت و تروریسم و روابط با سوریه و لبنان گفت: همانطور که سال گذشته در مجمع سازمان ملل متحد عرض کردم باید همه کشورها علیه تروریسم دست به دست هم بدهند و طرحی که من دادم و به تصویب رسید ما خواهان دنیایی بدون جنگ و تروریسم هستیم.
 
وی در ادامه افزود: من پیش بینی کرده بودم که اگر جهان در این خصوص اقدامی نکند ، اسیر افراطی گری های خواهد شد که نه تنها در خاور میانه بلکه در سراسر جهان خواهد شد. در حال حاضر در منطقه رژیم صهیونیستی و گروه های افراطی به تروریسم دامن می زنند.
 
رییس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: کشورهایی که قصد مقابله با تروریسم دارند باید در کار خود مستحکم گام بردارند. همان هایی که در سوریه جنایت کردند اگنون در عراق جنایت می کنند. از نظر ما جنایت جنایت است و هیچ فرقی با یگدیگر برای ما ندارد.
 
وی ادامه داد: برای دسترسی به اهداف ملی و فراملی در راستای مبارزه با تروریسم تلاش خواهیم کرد. از نظر ما هر انسان بی گناهی در جهان کشته شود همانند ان است که بشریت ذبح و قربانی شده است.
 
 
کاش آمریکا نیز در جهت اعتمادسازی اقدامات خوبی انجام می داد
 
رییس جمهوری در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه خبر مبنی اقدام تجاوزگرانه آمریکا گفت: تحریم غیرقانونی تجاوز به حقوق ملت ایران است و ما باید در برابر این تجاوز با همه توان مقابله کنیم.
 
وی در ادامه افزود: آنها می گویند ما تحریم را دور زده ایم ، ما با افتخار تحریم را دور می زنیم و برخی تحریم ها را جنایت علیه بشریت می دانیم مثل تحریم های حوزه سلامت و دارو و غذا. ما در برابر هر گونه تحریم مقابله خواهیم کرد.
 
روحانی ادامه داد: کاری که امریکایی ها انجام داده اند و برخی افراد ما را به بهانه دور زدن تحریم ها در لیست تحریم قرار داده اند کار درستی نیست. در حالی که ما برای رسیدن به تفاهم مشغول مذاکره هستیم اینگونه کارها با روح مذاکره منافات دارند. کاش امریکا نیز در جهت اعتمادسازی اقدامات خوبی انجام می داد. ما کار امریکا را بر خلاف تفاهنمامه ژنو می دانیم.
 
مبنای این دولت اضافه کردن پهنای باند است
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار ایسنا در خصوص پیشرفت علمی کشور و دغدغه مقام معظم رهبری و رییس جمهوری و مباحثی مبنی بر مخالفت با اینترنت پرسرعت گفت: مسئله پیشرفت علم بسیار اهمیت دارد و از اهداف مهم درکشور است. مقام معظم رهبری همواره روی این مسئله تاکید دارند و دولت برای ارتقای جایگاه علم در کشور تلاش می کند.
 
 
وی در ادامه افزود: پارک های علم و فناوری در کشور ما و میزان مقالات پیشرفت مان قابل ملاحظه است. رتبه پیشرفت علمی کشور نیز بالا رفته است. یکی از راه های پیشرفت علمی اینترنت پر سرعت است. اگر بخواهیم مقاله ای را دنبال کنیم با اینترنت بسیار کارمان راحت تر است.
 
 
روحانی تاکید کرد: مبنای این دولت اضافه کردن پهنای باند است و تصمیم دولت است. این تصمیم در شورای عالی مجازی تصمیم گیری و مورد بحث قرار خواهد گرفت. تصمیم این دولت ایجاد شبکه ملی اطلاعات است. انشالله این دولت این کار را خواهد کرد. بنابراین تصمیم دولت بر ادامه سرعت اینترنت در کشور خواهد بود.
 
در خصوص سفر به نیویورک تصمیمی نگرفته ام
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار شبکه خبری ژاپن مبنی بر نظر ایران در برابر اعمال تحریم ها و نقض توافقنامه ژنو گفت: آنها همیشه مدعی هستند که تحریم جدیدی نکرده اند. بر فرض که حرف آنها درست باشد اما بازهم با روح تفاهنمامه ژنو در تضاد است. من در خصوص سفر به نیویورک تصمیمی نگرفته ام و برنامه ای برای ملاقات با اوباما ندارم.
 
 
همه هفت کشور به دنبال حل و فصل مساله هستند
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار NBC امریکا مبنی بر مذاکرات هسته ای و به نتیجه رسیدن آن گفت: من فکر می کنم در جمع ۵+۱ کشوری که بر روی آن بسیار تردید است که حسن نیت دارد یا که خیر امریکا است ، بقیه کشور ها در این زمینه رفتار خاصی از خود نشان نداده اند. همه هفت کشور به دنبال حل و فصل مسئله هستند.
 
وی اظهار کرد: دلیلش آن است که راه قبلی راه اشتباهی است و تحریم ها راهکار مناسبی نبود و راه باخت باخت بود. ما دنبال راه برد برد هستیم. در حال حاضر سه-چهار مسئله مهم در این راه وجود دارد که پایان این هفته نیز مذاکرات به صورت جدی تری ادامه خواهیم داد. انشاالله در فرصت باقی مانده به تفاهم خوبی برسیم.
 
دکتر روحانی افزود: تحریم های جدید که به نظر آنها ادامه تحریم قبلی است و ما هم آن را تایید نمی کنیم به مذاکرات ما لطمه ای نمی زنیم. این کار ها به اعتماد در مذاکرات لطمه می زند اما ما به مذاکره با ۵+۱ ادامه خواهیم داد. اگر هم این توافق دست نیابد مذاکرات تمدید نخواهد شد. بازگشت به شرایط قبل غیرممکن است و هرگز اتفاق نخواهد افتاد. این مسیری است که برای شکستن تحریم ها ادامه خواهیم داد و در آن جدی هستیم.
 
راه برطرف کردن اختلاف نظر گفتگوست
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار روزنامه تهران تایمز مبنی بر روابط بین ایران با عربستان و گسترش روابط میان این دو کشور گفت: ما می خواهیم با همه همسایگان رابطه نزدیکی داشته باشیم. اختلاف نظر ها بین ما و آنها نسبت به منطقه است. از شمال آفریقا تا خاورمیانه. اختلاف نظر ها همچنان وجود دارد و راه برطرف کردن این اختلاف نظر ها گفتگو است نه این که از هم فاصله بگیریم.
 
 
وی در ادامه افزود: ما همواره برای گفتگو با عربستان آماده ایم. در حال حاضر تروریست ها و اسرائیل شکست های سختی در منطقه خورده اند و برای دید ما در منطقه برای آینده باید مورد نظر باشد. اختلاف دیدگاه بین ما و آنها وجود دارد. اما معنی آن نیست که لزوماً نظر ما و آنها یکسان باشد. ما می توانیم رابطه خوبی با عربستان داشته باشیم در عین حال که با آنها در برخی مسائل اختلاف داریم.
 
 
ما آماده کمک به هر کشوری که می خواهد با تروریسم مبارزه کند هستیم
 
رییس جمهوری در پاسخ به سئوال خبرنگار شبکه خبری وابسته به انگلستان در خصوص مبارزه با داعش و همکاری ایران با امریکا در این خصوص گفت: ما با تروریسم و هر کشوری که بخواهد با آن مبارزه کند ما آماده کمک هستیم.
 
وی در ادامه افزود: ما اراده جدی ای از امریکا برای مقابله با تروریسم ندیدیم. ببینید القاعده و داعش و… چطور بوجود آمده است؟ همین ها طی ۳ سال گذشته نسبت به کشتار مردم سوریه اقدام می کردند اما امریکایی ها هیچ کاری نکردند. امریکا فقط نگران سفارت ها و کنسولگری های خود در عراق است.
 
 
روحانی ادامه داد: اینکه معنی اش مبارزه با تروریسم نیست. همه دنیا باید مقابل تروریسم بایستد. اگر کشوری مقابل تروریسم بایستد خوب است و ما همکاری می کنیم. در حال حاضر ما همکاری با امریکا برای مبارزه با داعش نداریم.
 
 
وقتی رونق باشد بیکاری نخواهد بود
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر سیاست های دولت در بحث اشتغال گفت: مهمترین مشکل هم اقتصادی ما و هم اجتماعی ما مشکل بیکاری است که مشکل فرهنگی هم به طبع آن پیش خواهد آمد.
 
وی در ادامه افزود: وقتی رونق باشد بیکاری نخواهد بود. ما دو برنامه داریم. برنامه اول ما شکستن رکود است. امسال در این خصوص سعی می کنیم موفق باشیم و از رکود عبور کنیم و رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود.
 
روحانی خاطرنشان کرد: بسیاری اعتقاد دارند ما از رکود رد شده ایم اما من این حرف را با احتیاط می گویم. اگر رکود نباشد مشکل بیکاری نیز حل خواهد شد. مثلاً در وزارت مخابرات و ارتباطات به ما وعده داده است که ۳۰ هزار شغل در کشور ایجاد خواهد کرد.
 
وی ادامه داد: رشد تولید در خودروسازی در حال حاضر ۸۰% است که روند خوبی شاهدیم. ما حتماً در آینده اشتغال خواهیم داشت. ما نمی توانیم رقم دقیق اشتفال را تعیین کنیم. اما به مردم می گویم مسیر ایجاد اشتغال باز شده است.
 
 
رییس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: حالا تمامی فارغ التحصیلان دانشگاهی شغل می خواهند و دغدغه ما بیکاری در میان اقشار تحصیل کرده است که برای آن تلاش مضاعفی خواهیم کرد. انشالله ما این را به عنوان مسئله ای اساسی دنبال خواهیم کرد.
 
دولت در فکر تهیه لایحه ای برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران است
 
رییس جمهوری در پاسخ به سئوال خبرنگار روزنامه شرق مبنی بر برنامه های دولت تدبیر و امید در سفر به مجمع جهانی سازمان ملل متحد و نیز بحث انجمن صنفی روزنامه نگاران و ایجاد امید در دل روزنامه نگاران و رفع پلمب انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت: دولت در فکر تهیه لایحه ای برای بازگشایی انجمن صنفی روزنامه نگاران است. دولت در برخی زمینه ها باید با قوای دیگر همکاری کند. این نباشد که هر قوا تصمیم جدای از خود بگیرد.
 
 
وی در ادامه افزود: گاهی ممکن است این تفاهم بین قوا زمان ببرد. قول هایی که ما به مردم و انجمن ها و اصناف داده ایم را از یاد نبرده ایم و انجام خواهیم داد. سفر امسال من به نیویورک هنوز قطعی نیست و باید در این خصوص تصمیم گیری شود و بعد از تصمیم گیری اطلاع رسانی خواهیم کرد.
 
دکتر روحانی اظهار کرد: حتی اگر من نروم دکتر ظریف وزیر امور خارجه به آنجا سفر خواهند کرد و از فضای موجود در آنجا به نفع خودمان استفاده کنیم. فرصت دیدار و بحث خوبی با سایر کشور ها وجود دارد که از آن استفاده می کنیم.
 
 
اینکه استیضاح برای مقابله با دولت باشد را من درک نمی کنم
 
رییس جمهوری در پاسخ به سئوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت: اینکه استیضاح برای مقابله با دولت باشد را من درک نمی کنم. ما هم در چارچوب قانون تسلیم قانون هستیم. در کشور نظرات مختلفی وجود دارد که برخی حامی دولت و برخی نیز هم حامی و هم منتقد دولت و عده ای نیز تنها منتقد دولت باشد. این امر در کشور ما پذیرفته شده است و مشکلی نیست.
 
وی ادامه داد: آن چیزی که از نظر ما قابل قبول نیست تخریب است. تخریب دولت مردم ما نیز آن را نمی پذیرد. کسی بخواهد لباس زیبای نقد را بر تن کند و با آن اقدام به تخریب دولت کند ما این لباس را از تنش در می آوریم. من البته در طول این یکسال بسیار با حوصله بودم نسبت به منتقدین اما نشان دادم نسبت به تخریب قاطع خواهیم بود. اگر ببینم تخریب جلوی حق مردم را می گیرد جلوی این تخریب می ایستم.
 
 
دکتر روحانی تاکید کرد: تا اینجای راه ما مشکلی در راه مان نمی بینیم. اکثریت مردم حامی دولت هستند و نظرسنجی هم همین را نشان می دهد و ما در این یکسال خود را موفق می دانیم. البته مشکلاتی هم هست که باید حل شود.
 
روابط ما با چین در حال توسعه است
 
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار کشور چین مبنی بر عدم توافق بین ۵+۱ و تصمیمات کشور در این خصوص گفت: ما البته در شرایط تحریم هستیم و روابط ما با چین در حال توسعه است. قرارهایی که ما با رییس جمهور چین در حاشیه اجلاس شانگهای داشتیم و تاکنون ۲ بار با ایشان مذاکره کردیم و در سفرهای آتی این دیدارها ادامه خواهد یافت، برخی از برنامه محقق شده و برخی دیگر مشغول رایزنی برای تحقق آن هستیم.
 
 
وی در ادامه افزود: در همین ماه های پیش رو و سفر رییس جمهور چین به تهران در آینده امیدواریم تمام تفاهمات ما و آنها عملیاتی و اجرایی شود. اگر ما با ۵+۱ به توافق نهایی برسیم شرایط سهل و متفاوت خواهد بود. در شرایط فعلی نیز تنها کشوری که همکاری خوبی با ایران داشته چین بوده است و با تفاهماتی که پیش رو داریم این همکاری ها توسعه پیدا خواهد کرد.
 
 
تیم مذاکره کننده ما تیم بسیار خوبی است
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار روزنامه خراسان مبنی بر هدایت ایشان برای مذاکرات هسته ای و نیز مذاکرات هسته ای در سطح روسای جمهور ۵+۱ گفت: تیم مذاکره کننده ما تیم بسیار خوب و قوی است. افرادی هستند کاملاً مسلط به موضوع که خیلی خوب با طرف خارجی مذاکره می کنند.
 
وی در ادامه افزود: همگان به تیم قوی مذاکره کننده ایران اذعان دارند و ما از آنها تشکر می کنیم. صبح امروز وزارت امور خارجه جزو سه وزارت برتر شناخته شد. برنامه ما این نیست که مذاکرات هسته ای در سطح روسای جمهور بالاتر برود.
 
 
دکتر روحانی ادامه داد: من همه مسئولیت این مذاکره را شخصاً به عهده خواهم گرفت. تیم مذاکره کننده کاملاً با ما هماهنگ است و هر سفری که می روند پیش از آن ساعت ها با هم گفتگو می کنیم و در چارچوب نظام برنامه های خود را پیش ببرند. من تشکر می کنم از مقام معظم رهبری که ایشان نیز تیم مذاکره کننده هسته ای را تقویت کردند. ایشان همواره برای تیم مذاکره کننده هسته ای دعا کرده و حمایت می کنند.
 
اولین بار است که مردم در ترکیه پای صندوق رای رفته اند
 
رییس جمهوری در خصوص تحولات اخیر در ترکیه و تصمیم ایران در این خصوص گفت: من ابتدا به آقای اردوغان تبریک می گویم. خوشحالم که آقای داوود اوغلو وظیفه نخست وزیری را برعهده دارند. من فکر می کنم در دوره جدید رابطه خوبی با ترکیه خواهیم داشت.
 
 
وی در ادامه افزود: اولین بار است که مردم در ترکیه پای صندوق رای رفته و رییس جمهور را انتخاب می کنند که این امر بسیار مهم است. مردم شهر های مختلف ترکیه از این دولت آنها حمایت می کنند. امروز آقای اردوغان با آرای مستقیم مردم انتخاب شده است.
 
دکتر روحانی اظهار کرد: ما با آقای اردوغان پیش از این نیز روابط خوبی داشتیم و باید این رابطه توسعه پیدا کند. این توافقات بین ما و ترکیه نهایی و اجرایی شده است. مسائل منطقه ممکن است اختلاف دیدگاهی بین ما و ترکیه در خصوص سوریه داشته باشیم. در فلسطین نظرات ما نزدیک است و ما تنها در بحث سوریه با آنها اختلاف نظر داریم. امیدواریم این اختلاف را نیز بتوانیم با مذاکرات حل و فصل کنیم.
 
 لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است
 
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار روزنامه رسالت پیرامون اقتصاد مقاومتی و جایگاه آن در لایحه بودجه دولت و عملکرد یکساله دولت گفت: لایحه خروج از رکود بخشی از اجرای اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی پایه آن رشد تولید داخلی است. اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه کسی نتواند کشور را در انزوا قرار دهد.
 
 
وی در ادامه افزود: برای تحرک در تولید نیازمند صادرات هستیم. ما در زمینه خروج از رکود توسعه صادرات غیر نفتی را دنبال می کنیم. خروج از رکود یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی است و ما این را دنبال خواهیم کرد. مدیریت جهادی یعنی اینکه مدیریتی خالصانه و پرتلاش. اغلب مدیران دولتی سوابق جهادی و انقلابی دارند.
 
رییس دولت یازدهم بیان کرد: مگر می شود در شرایط تحریم و کنونی کسی مدیریتی را بپذیرد و غیر جهادی کار کند؟ همه در دولت تدبیر آمده اند مخلصانه حاضر شده اند و با مدیریت جهادی سعی در رفع مشکلات دارند. مدیر جهادی برایش استراحت و حقوق مطرح نیست. مدیریت جهادی مدیریتی علمی با تلاش و پیگیری است. مدیریت ما جهادی بوده و همچنان خواهد بود و تاکید مقام معظم رهبری در این راه برای ما مهم است.
 
در دنیای سیاست همه باید تلاش کنیم
 
 
رییس جمهوری در پاسخ به خبرنگار ایرنا مبنی بر در خصوص توافق هسته ای و بد اخلاقی برخی کشورهای ۵+۱ گفت: در دنیای سیاست همه باید تلاش کنیم. در توافق ژنو هم بداخلاقی ها بود اما تلاش شد ما به نقطه مثبتی رسیدیم.
 
وی در ادامه تاکید کرد: این بار کار ما سخت تر از دفعات پیشین است چرا که ما خواهان تفاهم نهایی هستیم. ما هیج وقت نا امید نبوده و نیستیم و نخواهیم بود و مذاکرات را ادامه خواهیم داد. سخت هست اما به معنی نرسیدن به تفاهم نیست. من بدبین نیستم به نتیجه این مذاکرات.
 
تعالی مادی و معنوی هدف نهایی همه ماست
 
رییس جمهوری در پایان این کنفرانس مطبوعاتی اذعان کرد: به حق می توانم بگویم که دولت دلش می خواهد با رسانه ها ارتباطی دو سویه داشته باشد. مطالبه مردم را رسانه ها به دولت منتقل کنند و نقش موثری در این راستا داشته باشند.
 
وی در ادامه افزود: تعالی مادی و معنوی هدف نهایی همه ما است که باید دنبال کنیم. تحمل را باید بالاتر ببریم و نقد ها را بشنویم. دولت خود را نیازمند نقد می داند. نقد از نظر ما نصیحتی از روی دلسوزی است.
 
دکتر روحانی تاکید کرد: انشالله همه کسانی که برای اعتلای جایگاه کشور تلاش می کنند موفق باشند. این دولت اولین دولتی است که بعد از انقلاب هر دو جناح حضور موثری در آن دارند. همه روزنامه ها و سایت ها و حتی رسانه ملی ارتباط نزدیک تری با ما داشته باشند.
 
وی عنوان کرد: رسانه ملی علاوه بر نقد باید ما را کمک کنند. شرایط ما شرایط ویژه ای است و این کمک ها در شرایط فعلی از هر زمان دیگری نیازش بیش از پیش احساس می شود. انشالله ارتباط تنگاتنگی با رسانه ها در آینده بیش از این داشته باشیم.
 
 

شناسه خبر : 8463

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + شانزده =