حامد قادرمرزی با اعلام این خبر اظهار کرد: از چهار سال گذشته روند ورشکستگی کارخانه ذوب آهن کردستان آغاز شده بود که از یک سال قبل به طور کامل تعطیل و تولید آن متوقف شد.
وی افزود: در این مدت مذاکراتی برای سرمایهگذاری خارجیها در این کارخانه انجام گرفت که به دلیل حجم بالای رقم بدهی این کارخانه، سرمایهگذاران چین، ترکیه و دیگر کشورهای خارجی، حاضر به سرمایهگذاری در آن نشدند.
قادرمرزی با اشاره به انجام رایزنیهایی با شرکتهای بزرگ فولاد داخلی، اعلام کرد: این شرکتها نیز بدهی بالای شرکت را بهانه قرار داده و شرط سرمایهگذاری در این کارخانه را اخذ امتیازات ویژه از دولت اعلام کردند که این امتیازات برای دولت در حال حاضر مقدور نبود.
وی با اشاره به مذاکره با شرکت فولاد مبارکه برای سرمایهگذاری در این کارخانه، تصریح کرد: این مذاکرات در چند روز گذشته به نتیجه رسید و این کارخانه بزرگ آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در شرکت فولاد زاگرس(کارخانه ذوب آهن کردستان) اعلام کرد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی توافق نهایی با این کارخانه در زمینه سرمایهگذاری در کارخانه ذوب آهن کردستان را عاملی برای احیای دوباره این واحد صنعتی بزرگ در کردستان اعلام کرد و افزود: بر اساس توافق به عمل آمده قرار است کارخانه ذوب آهن کردستان به عنوان محدوده منفصل ذوب آهن اصفهان عمل کند و کارخانهای که زمینه تولید چدن فعالیت داشت، به یکی از مجتمعهای بزرگ تولید فولاد تبدیل شود.
به گفته رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان، اگر مدیران سیاسی این بار نیز در روند اجرایی این واحد صنعتی دخالت نکنند، با توجه به منابع معدنی مورد نیاز میتوان شاهد یک تولید پایدار در منطقه بود.
قادرمرزی روند احیای این کارخانه با توجه به از کار افتادن کوره تولید چدن را فرآیندی زمانبر اعلام کرد و گفت: عملیات بازسازی این کوره و بخشهای مختلف کارخانه ظرف دو هفته آینده آغاز خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه افرادی که در پستهای مدیریتی و اجرایی در استان و در کارخانه موجب تعطیلی این واحد صنعتی شدند باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند، تصریح کرد: انتخاب مدیر عاملان کوپنی با مدارک غیرمرتبط و تحت حمایت افراد خاص این کارخانه را ورشکست و نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران آن را بیکار کرد.
قادرمرزی راهاندازی مجدد این کارخانه با پشتوانه قوی و تولید فولاد را موجب باز شدن مسیر ورود سرمایههای مرکز کشور به سمت منطقه غربی و رشد اقتصادی استان اعلام کرد.
کارخانه ذوب آهن کردستان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ با تولید ۷۰ هزار تن چدن در سال آغاز کرده بود که این میزان تولید در سال ۹۰ به کمتر از ۴۰ هزار تن رسید.
این کارخانه که قرار بود در فاز دوم به مجتمع تولید فولاد ارتقا یافته و زمینه اشتغال به کار بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را در صنایع پاییندستی خود فراهم کند، نه تنها ارتقا نیافت که در همان فاز نخست با تحلیل گام به گام تولید چدن، مرداد ماه سال گذشته قلب تپنده خود را که همان کوره بلند کارخانه بود، از دست داد و ۳۰۰ کارگر آن نیز از کار بیکار شدند.
سیدهادی حسینی عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی در بازدیدی که مهرماه سال گذشته از این کارخانه داشت، ضعف مدیریتی در گذشته را مهمترین معضل این واحد صنعتی عنوان کرد و گفت: عدم مدیریت مطلوب در گذشته موجب شده است تا این کارخانه با زیان انباشته روبهرو شود و عدم تعمیرات به موقع این کارخانه را به تعطیلی بکشاند.
وی در همان بازدید در پاسخ به اینکه آیا مجلس شورای اسلامی پیگیر عوامل دستاندرکار در زمینه زیان انباشته کارخانه ذوب آهن کردستان خواهد بود، تاکید کرد: این مسئله حتماً بررسی میشود و گزارش ماده ۲۳۳ آییننامه مجلس مبنی بر شناسایی متخلفین تنظیم و به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
حسینی همچنین گفته بود که نشستی ظرف یک ماه آینده با حضور استاندار کردستان، اعضای کمیسیون صنعت و معدن، مجمع نمایندگان استان کردستان و جمعی از مسئولان ملی و محلی برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در این نشست مشکلات و راهکارهای بخش صنعت و معدن کردستان بررسی میشود.
اینکه این گفتهها تا چه حد تحقق یافت را میتوان در تجمعهای گاه و بیگاه کارگران کارخانه ذوب آهن کردستان که بارها در شهرستان، استان و در تهران به منظور احقاق حقوق خود و بازگشت به کار انجام شد، یافت.
و حالا بار دیگر با صحبتهای رئیس مجمع نمایندگان کردستان بارقه امید در دل این کارگران درخشیدن گرفته است تا شاید با بلند شدن دود از قلب تپنده ذوب آهن کردستان، آتش دل آنان فروکش کند.

سرمایهگذاری فولاد مبارکه اصفهان در کارخانه ذوبآهن کردستان
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: کارخانه ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه، برای احیای کارخانه ذوب آهن کردستان وارد عمل شده و در این کارخانه سرمایهگذاری خواهد کرد.
شناسه خبر : 10011