خانه / اجتماعی / شرمنده می کند فرزند را، دعای خیر مادر در کنج سرای سالمندان

شرمنده می کند فرزند را، دعای خیر مادر در کنج سرای سالمندان

وقتی وارد سرای سالمندان می شویم چشم هایمان به مردان و زنانی می افتد که زمانی خانواده های خود را تأمین می کردند ، نان آور خانواده بودند و هیچکس فکر نمی کرد که روزی در چنین مکانی جای بگیرند

به گزارش کُردتودی، آفتاب دل نوشت: هنگامی که متولد شدیم و در این دنیا پا نهادیم تنها کسی که چشمهایمان به دیدارش روشن شد مادر بود، هنگامی که شبها گریه می کردم تنها کسی که از خواب گذشت تا خوابمان بگیرد مادر بود، جوانی ، عمر ، شادی و زندگی و همه چیز خودش را فدای فرزندانش می کند ، آری مادر چه واژه ای است واژه ای که می توان او را تنها شگفتی خلقت نامید ، وقتی وارد عمق کلامش می شوی می بینی که با تمام دنیا قابل قیاس نیست ، این روزها که هفته ی زن و روز مادر است شاید افراد زیادی مارهایشان را در سرای سالمندان گذاشته اند ، مکانی که شاید برای مادران و پدران پیر ایستگاه آخر باشد .
وقتی وارد سرای سالمندان می شویم چشم هایمان به مردان و زنانی می افتد که زمانی خانواده های خود را تأمین می کردند ، نان آور خانواده بودند و وجودشان گرمابخش خانه و محبتشان باعث شادی بود، زمانی جوان بودند و بچه ها از سر و کولشان بالا می رفتند ، صدای خنده شان فضای خانه را پر می کرد و هیچکس فکر نمی کرد که روزی این عزیزان در چنین مکانی جای بگیرند .
آری روزگاری وجود بزرگان و سالمندان در خانواده منشأ برکت و رزق و روزی خانه محسوب می شدند ولی امروزه جایشان خالی است و آنها را باید در این سرا بیابیم .
وارد حیاط که می شویم یک حس غریبی روی قلب انسان سنگینی می کند گویا پاهایمان دیگر یارای رفتن ندارد چشمانی همیشه منتظر به در دوخته که شاید عزیزی به در آید ، با چه امید و آرزویی فرزندی را بزرک کرده که روزی عصای دستشان شود و با چه شور و شوقی به سوی آینده می دویدند ، چقدر از حق خود گذشتند تا او در آرامش و رفاه باشد ، حال پیر و فرسوده و غیر قابل استفاده شده اند؟ !!!
وارد سالن که می شویم مادری سالمند با چهره ای گشاده و متبسم نظرم را به خود جلب می کند جلوتر که می روم از من می خواهد تا کنارش بنشینم بعد از خوش آمد گویی خود را ” آمنه” معرفی می کند و ۸۰ سال سن دارد ، بی هیچ ادعایی علت حضورش را ناتوانی و بیماری عنوان می کند و می گوید فرزندانم برای نگهداری من زحمات زیادی را متحمل شدند چرا که به دلیل ناتوانی و بیماری ام احتیاج به مراقبت های ویژه ای دارم از این رو احساس کردم که آنها از نگهداری من خسته شده اند پس بهتر دیدم که به اینجا بیایم تا آنها را پیش از این دچار زحمت نکنم .
صدای گریه ی خانم دلم را آزرد ، احوالش را جویا شدم ، گویی بیش از ۸۰ سال سن دارد پرستار می گوید اسمش فاطمه است تازه به اینجا آمده و هنوز به فضای سالمندان عادت نکرده است من را که می بیند اشک هایش را پاک می کند و می گوید به پسرانم بگویید من اینجا را دوست ندارم و می خواهم به منزل برگردم .
پیرزنی زیبا لبه ی تخت نشسته بود که توجهم را به خود جلب کرد زیر لب آواز زمزمه می کرد و می گوید یک سال بعد از فوت همسرش به دلیل بیماری و ناتوانی این سرا را بر منزل خود ترجیح می دهد و ۲ سال است که در اینجا زندگی می کند .
از پنجره که محوطه را نگاه می کنی دلت می گیرد ،  از اینکه هنوز جوانی دلت می گیرد که نکند چند سال دیگر مهمان این سرا باشی.
هرچند درون این خانه انسان را غمگین و دل آزرده می کند اما مطمئنم که آدم های این سرا مادران دلسوخته و بی پناهی هند که جفای روزگار ذره ای از عشق و علاقه ی مادری آنها نکاسته است .
خانم غفاری پرستارسرای سالمندان که ۱۵ سال است در این سرا مشغول به کار است در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: وقتی به اینجا می آیم انرژی می گیرم اوایل دلتنگ می شدم اما به دلیل علاقه ای که به این کار داشتم به آن وابسته شده ام .
وی گفت: ساکنان این سرا سالیان سال محبت کرده اند و امروز منتظر محبت هستند زیرا باورتان نمی شود که این مادران در مناسبت هایی مانند روز مادر و عید تا جه حد دلتنگ هستند .
این خانم پرستار که با مهربانی قرصهای مادران را در دهانشان می گذاشت اظهار کرد: بهترین مکان برای این افراد کانون گرم خانواده است و جوانترها باید بدانند که تندخویی  از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به دلیل کهولت سن و اقتضای این دوران است
یادمان باشد که بانوان در این سرا، تاکنون در انجام وظایف مادریشان لحظه ای دچار تردید نشده اند ، آنان هرگز به این نتیجه نرسیده اند که فرزندانشان را به دلیل نداشتن جا و مکان و … از کانون گرم خانواده محروم کنند پس از چه رو ، مادربزرگ های ما در این سرا ، امروز به جرم این بیماری در این جا به سر می برند .
۱۹ خانم سالمند در این سرا تحت مراقبت هستند
علی قادرمرزی رئیس سرای سالمندان شبانه روزی کردستان در گفتگو با خبرنگار آفتاب دل گفت: ۴مرکز نگهداری سالمندان در استان کردستان وجود دارد که ۱ مرکز آن روزانه و ۳ مرکز آن شبانه روزی فعالیت می کنند .
وی گفت: زندگی ماشینی و کارکردن زن و مرد در بیرون از خانه سالمندانی را که نیاز به نگهداری و پرستاری روزانه دارند به مرکز روزانه بهزیستی می برند .
وی با بیان اینکه به ازای هر ۲۰ نفر سالمند در این مکان یک نفر مراقب و پرستار و بهیار داریم گفت: سالمندانی که نیاز به خدمات پزشکی و پرستاری دارند در این مراکز هستند و آخرین راهکار برای خانواده ها آوردن سالمندان به مراکز شبانه روزی است .
قادرمرزی گفت: محیط سرای سالمندان برای افرادی که کهولت سن دارند از طرفی مناسب است و از طرفی موجب افسردگی آنها می شود بنابراین این موضوع را فراموش نکنیم که سالمندان نیاز جدی به توجه و محبت دارند .
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۹ خانم و ۴۴ مرد در این مجتمع زندگی می کنند و اکان ملاقات وابستگانشان در تمام روزهای هفته وجود دارد .
این مقام مسئول مشکل عمده ی سالمندان را ارتباطات روحی و روانی می داند و می گوید : فرزندانشان فکر می کنند که آنها قدرت درکشان را ندارند و با تند خویی موجب ناسازگاری آنها می شوند و این سرا را مکانی بهتر برای سالمندان می دانند .
قادرمرزی گفت: متأسفانه در این سرا خاطرات شیرین بسیار کم است و تلخ ترین خاطره ی این سالمندان مرگ آنهاست که بسیار دردآور و تأسف آور است زیرا به ازای هر ۷۰ سالمند در سال ۱۰ الی ۱۵ نفر آنها به دلیل کهولت سن و بیماری فوت می کنند
وی با بیان اینکه هزینه ی اختصاص داده شده به سالمندان بسیار اندک است گفت: دولت به ازای هر سالمند ۲۲۵ هزار تومان اختصاص می دهد در حالی که تنها هزینه ی داروی یک ماه سالمندان ۲۴۰۰۰۰۰ تومان است که این سرانه بسیار کم است و بقیه ی این هزینه از طریق خیریه تأمین می شود .
وی در پایان یادآور شد : مادران و پدران امروز باید به این نکته توجه داشته باشند که فرزندان هر کاری را از بزرگترها یاد می گیرند و امروز هر چه آنان سالمندان را بیشتر تکریم کنند در دوران کهولت خود محبت های بیشتری از سوی فرزندان خواهند دید .
 

شناسه خبر : 9277

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =