طی روزهای چهارشنبه ۱ دی/ ۲۱ دسامبر الی روز جمعه ۳ دی/ ۲۱ دسامبر دهمین پیش کنگره امام شافعی (رض) در شهر سلیمانیه اقلیم کردستان و با حضور آیت الله حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان کردستان و هیئتی عالیرتبه از این استان و علما و شخصیت های دینی اقلیم برگزار شد.
برگزاری این کنگره واکنش منفی وزارت اوقاف و امور دینی اقلیم کردستان را به دنبال داشته و این وزارتخانه در بیانیه ای به تندی به آن واکنش نشان داده و اعلام کرد که لازم بود پیش از برگزاری کنگره موافقت وزارت اوقاف در مورد آن جلب می شد.
شیخ احمد برزنجی مشاور جلال طالبانی دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان در امور دینی طی گفتگو با کردپرس تأکید کرد که این کنگره اقدامی فرهنگی از سوی اتحادیه میهنی بوده و نیازی به اخذ موافقت وزارت اوقاف نداشته و اصولاً این کنگره ارتباطی با وزارت اوقاف ندارد.
مشروح مصاحبه کردپرس با شیخ احمد برزنجی مشاور جلال طالبانی دبیرکل اتحادیه میهنی کردستان در امور دینی:
* کردپرس: اهمیت برگزاری دهمین پیش کنگره امام شافعی (رض) در سلیمانیه را در چە می بینید؟
– شیخ احمد برزنجی: همانطور که می دانید شهر سلیمانیه به عنوان پایتختی فرهنگی و مرکز روشنفکری و نوآوری در اقلیم و عراق شناخته شده و دارای ویژگی های مختص به خود است و این شهر همیشه از لحاظ پرورش شخصیت های برجسته مذهبی، فرهنگی، ملی و روشنفکران دارای شهرت بوده است از سوی دیگر مردم اقلیم کردستان و سلیمانیه نیز همگی شافعی مذهب هستند و در شرایط فعلی منطقه و عراق که با تهدیدات و خطرات جدی تفکرات تندروی و افراطی از جمله داعش و گروههای مشابه آن مواجه هستند که قصد سیاه نمایی چهره اسلام و اشاعه و ترویج خشونت و افراطی گری، به نام اسلام را دارند و در اقدامات افراطی خود همچنین سر بریدن و جنایات مختلف از هیچ چیز ابایی ندارند؛ وجود جبهەای فکری برای مقابله با این نوع تفکرات بیش از هر زمان دیگری لازم و ضروری است.
باید تاکید کرد که داعش و دیگر گروههای افراطی، اسلامی نیستند و ربطی به اسلام ندارند؛ چرا که اسلام آیین همزیستی با یکدیگر، صلح و احترام متقابل و قبول طرف مقابل خود است.
اهمیت برگزاری کنگره ای که ما در شهر سلیمانیه به نام یکی از مجتهدین بزرگ اسلامی برگزار کرده ایم، در برجسته کردن همین اصول است و در شعار این کنگره نیز آمده که امام شافعی (رض) سمبل همزیستی مسالمت آمیز است و تمامی تلاش های ما نیز در راستای همین همزیستی و ایجاد جبهه خیر و نیکی و صلح و توسعه و گسترش چنین جبهه ای به منظور مقابله با جبهه تندروی و نابود کردن آن است و در این راستا نیز برگزاری چنین کنگره ای در سلیمانیه کاملاً ضروری بوده و بیش از ۴۰۰ تن از طیف های مختلف و مردم و جریان های مختلف و علما و اساتید دانشگاه در آن مشارکت داشته اند و همچنین رهبران طریقت های مختلف از زاخو تا خانقین و از خانقین تا کربلا، در آن حضور پیدا کردند و بی شک اهمیت ویژه ای برای اتحاد میان مردم و مقابله با ترور و ارعاب دارد.
* کردپرس: بنابراین به نظر شما پیش کنگره امام شافعی (رض) ، می تواند زمینه و بستر مناسبی برای مقابله جهان اسلام با جبهه تکفیر و خشونت فراهم آورد؟
– شیخ احمد برزنجی: این کنگره در نوع خود قدم بزرگی در این مسیر به شمار می رود و با حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران که خود از ابتدا با هدف اتحاد و یکپارچگی مسلمانان در مقابل اشغالگران و دیکتاتوران تاسیس شده است می تواند نقش مؤثری در ایجاد این اتحاد ایفا کند. همچنین قرار است که پس از پایان این پیش کنگره ها که تاکنون ۱۰ پیش کنگره برگزار شده است، کنگره بزرگ و عظیم امام شافعی (رض) در سطح بین المللی و با حضور و مشارکت کشورهای خارجی برگزار شود و این برای مسلمانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
* کردپرس: هماهنگی های میان شما و جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این پیش کنگره چگونه انجام شده و روند برگزاری آن در سلیمانیه چگونه بود؟
– شیخ احمد برزنجی: پیشتر چندین پیش کنگره در ایران برگزار شده و هیئت هایی از اقلیم کردستان در آنها حضور داشتند و این بار ما طرف ایرانی را به شرکت در کنگره ای که خود سرپرستی برگزاری آن را به عهده داشتیم دعوت کردیم. من به عنوان مشاور جناب مام جلال و با همکاری دانشکدە علوم اسلامی سلیمانیه امور مربوط به برگزاری کنگره را انجام داده و این کنگره به نحو احسن و موفقیت آمیز با حضور ۱۴ دانشگاه اقلیم کردستان و عراق، برگزار شده و ۱۲ مقاله تحقیقاتی در خصوص امام شافعی (رض) در آن ارائه گردید و تحقیقات انجام شده بر تاکید امام شافعی (رض) به اتحاد و یکپارچگی میان مسلمانان متمرکز بود و با هر گونه جنگ و تندروی و خشونت مخالفت می کرد.
برگزاری این کنگره با توجه به ضرورت زمانی و تهدیدات افراطی گری موجب رضایت مردم اقلیم کردستان شده است.
* کردپرس: پس از برگزاری دهمین پیش کنگرە امام شافعی (رض) در سلیمانیە شاهد انتقادات و واکنش هایی نسبت بە آن بودیم، نظر شما در این بارە چیست؟
– شیخ احمد برزنجی: برگزاری این کنگره در شهر سلیمانیه اقدامی فرهنگی و در جهت ایجاد آگاهی بیشتر دینی مردم بوده و از اساس ربطی به وزارت اوقاف و امور دینی اقلیم کردستان ندارد که اتحادیه میهنی نیازی به نظرخواهی و یا اخذ رضایت این وزارتخانه داشته باشد.
اتحادیه میهنی دارای مکتب فکری مستقل و مختص به خود است که از رهبری و اندیشه مام جلال نشأت گرفته و مام جلال خود مدرسه و مکتب کاملی برای ماست و دفتر امور دینی حزب اتحادیه میهنی کردستان طی ۲۵ سال گذشته در اقلیم کردستان فعالیت مؤثر داشته و در تمامی کنگره های مرتبط در اقلیم و خارج از اقلیم و عراق مشارکت داشته ایم و خود نیز سمینار و نشست هایی را برگزار می کنیم و تاکنون هیچ نهاد و یا جریانی نتوانسته است در این خصوص ما را مورد مواخذه قرار داده و ما را مجبور به نظرخواهی و اخذ رضایت کند و ما در این گونه امور به هیچ عنوان از جریان و یا نهاد دیگری اجازه نمی گیریم و آنان را در سطحی نمی بینیم که بخواهیم نظر آنان را در مورد اقدامات خود جویا شویم، این کنگره نیز ربطی به وزارت اوقاف ندارد و مسئول روابط این وزارتخانه نیز که در این مورد اظهارنظر کرده و از برگزاری کنگره انتقاد کرده است مسئول امور داخلی این وزارتخانه است و مسئول امور و روابط خارجی اقلیم کردستان نیست و این گونه موضوعات در حیطه وظایف و اختیارات وی قرار نمی گیرد.
استان سلیمانیه خود دارای مسئولین جداگانه ای از جمله استاندار و مسئولین مرزی و روابط این استان است و ما از میهمانان این کنگره از جمله علمای کردستان ایران و جناب آیت الله شاهرودی برای شرکت در کنگره دعوت به عمل آوردیم و این میهمانان نیز از طرق قانونی و مبادی رسمی مرزی وارد سلیمانیه شده اند و مشخص نیست این گونه امور چه ارتباطی با وزارت اوقاف و دیگر جریان ها دارد.
میهمانانی نیز که از علمای دینی و روحانیون و یا دانشگاههای اقلیم کردستان و عراق در این کنگره حضور داشتند، افرادی مستقل هستند و نیازی نیست برای شرکت در نشست و کنگره های این چنینی رضایت وزارت اوقاف را اخذ کنند.
باید تاکید کنم که هیچ گونه سانسوری در مورد دین و آیین وجود ندارد و دین متعلق به همگان است و همه حق این را دارند که در مورد دین خود به بحث و گفتگو نشسته و نظرات خود را مطرح کنند و آنچه وزارت اوقاف مطرح کرده به هیچ عنوان در حوزه اختیارات و مسئولیت های آنان قرار نمی گیرد و ما هیچ اهمیتی برای این وزارتخانه و نظرات آنان قایل نبوده ایم که بخواهیم با آنان مشورت کرده و یا نظراتشان را جویا شویم.
ما برنامه های خود را دنبال کرده و نشست، کنگره و همکاری با دوستان و همسایه های خود از جمله جمهوری اسلامی ایران را ادامه می دهیم. باید خاطرنشان کنم که ما دارای سابقه دیرین دوستی با ایران هستیم و روابطی طولانی با یکدیگر داریم و حتی پیش از انقلاب اسلامی نیز مام جلال در شهر نجف اشرف با امام خمینی تماس داشته و سابقه روابط طرفین به آن زمان بازمی گردد و راهی را هم که در پیش گرفته ایم راه خیر و ثواب و همزیستی با یکدیگر است و بی گمان چنین راهی، صاف و هموار نیست و دشواری و موانع خاص خود را دارد، اما علیرغم تمامی این مواضع نیز ما در ادامه راه خود ثابت قدم هستیم؛ چرا که جناب مام جلال که همگی ما شاگردان مکتب وی هستیم در نشست ها و سخنان خود همیشه به این آیه (که به عنوان شعار کنگره نیز بدان اشاره شده) استناد می کرد که می فرماید «الذین یستمعون القول فیتبعون أحسنه» (سوره ۳۹ الزمر آیه ۱۸) و با مبنا قرار دادن این شعار سمبل دسته گلی را انتخاب کرده و از آن برای تداعی ضرورت مشارکت تمامی گروه ها، اقوام، آیین ها و مذاهب و تمامی انسان ها و گرد آمدن آنها کنار یکدیگر استفاده می کند و ما نیز همان راه ایشان را ادامه داده و از آن عدول نمی کنیم و از این پس نیز کنگره های این چنین را هر چه بیشتر و گسترده تر برگزار می کنیم. باید دانست پس از پایان جنگ داعش در سوریه و عراق تفکر داعشی همچنان در منطقه باقی می ماند و ما باید اقدامات خود برای مقابله با این تفکر خطرناک را که جهان اسلام بدان دچار شده ادامه دهیم.
* مصاحبه: حسن صالحی / ترجمه و تنظیم: شیوا فکوریان – خبرگزاری کردپرس
کد مطلب: ۱۲۰۶۶۲ | تاريخ: ۱۳۹۵/۱۰/۷ | ساعت: ۸ : ۵۸

شیخ احمد برزنجی مشاور جلال طالبانی در امور دینی: اتحادیه میهنی برای برگزاری کنگره امام شافعی، نیاز به رضایت وزارت اوقاف اقلیم کردستان ندارد
سرویس عراق و اقلیم کردستان – شیخ احمد برزنجی تأکید می کند که پیش کنگره امام شافعی (رض) که در شهر سلیمانیه اقلیم کردستان برگزار شده است، اقدامی فرهنگی و از سوی حزب اتحادیه میهنی کردستان بوده و ارتباطی به وزارت اوقاف و امور دینی اقلیم کردستان که با آن مخالفت کرده است ندارد و اصولا نیازی به جلب رضایت این وزارتخانه برای برگزاری این پیش کنگره نبوده است
شناسه خبر : 4043