خانه / اجتماعی / صف بلند جوانان تحصیلکرده بیکار کردستانی

صف بلند جوانان تحصیلکرده بیکار کردستانی

بیکاری از مشکلات اساسی نسل جوان و تحصیلکرده در کشور و به‌ویژه در استان کردستان است.

به گزارش کرد نور ، روزنامه همشهری نوشت؛ در جامعه‌ای که تعداد افراد تحصیلکرده زیاد باشد، آن جامعه پویاست و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی پیشرفت می‌کند، اما به شرط اینکه آینده جوانانی که وارد دانشگاه می‌شوند روشن باشد، یعنی تحصیلات هدف نباشد، بلکه ابزاری برای رسیدن به آینده پربارتر باشد.
اگر جوان تحصیلکرده بعد از پایان تحصیلات به جمع بیکاران اضافه شود و به جای اینکه به دنبال شغل مناسبی در حوزه مدرک تحصیلی‌اش باشد، از روی ناچاری شاگرد مغازه کوچک پدر یا فرد دیگری شود، آن وقت است که دانشگاه و تحصیلات آکادمیک معنی واقعی خود را ازدست می‌دهد و آن وقت است که جوان تحصیلکرده ناکام به دیگر جوانان توصیه می‌کند به جای دانشگاه به دنبال کسب وکاری بروند و آینده اقتصادی خود را تأمین کنند. ادامه این فرایند سبب خالی شدن دانشگاه‌ها از جوانان مستعد و با هوش می‌شود و این موضوع آینده علمی کشور را به خطر می‌اندازد.
از دیگر مشکلات موجود در این زمینه پذیرش بی‌رویه دانشجو در مقطع کارشناسی و افزایش بیش ازحد مراکز آموزش عالی در بیشتر مناطق کشور است که به جمعیت تحصیلکرده‌های بیکار می‌افزاید. این انتقاد به معنای مخالفت با توسعه مراکز آموزش عالی و افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو نیست، بلکه مخالفت با توسعه بی‌برنامه این‌گونه مراکز دانشگاهی است.
پذیرش دانشجویان در مراکز آموزش عالی باید به‌صورت کارشناسی شده باشد. مراکز علمی باید با توجه به نیاز جامعه برپا شود، نه اینکه تعداد زیادی از جوانانی که درگذشته پشت کنکور صف می‌کشیدند، اکنون پشت کنکور کارشناسی ارشد و دکترا صف بکشند.
درگذشته جوانانی که بعد از گرفتن دیپلم موفق نمی‌شدند از سد کنکور عبور کنند، خدمت مقدس سربازی خود را تمام می‌کردند و وارد بازار کار می‌شدند، اما امروزه بیشتر جوانان بعد از پایان تحصیلات تکمیلی و دانشگاهی با نوعی حالت تعلیق مواجه می‌شوند؛ ازسویی سن و سال آنها بالا رفته و انرژی جوانی آنها کم شده است و ازسوی دیگر کار مناسبی برای آنها پیدانمی شود.
این موضوع سبب سرگردانی و کم حوصله شدن جوانان می‌شود و آسیب‌هایی را به دنبال دارد. نهایت کلام اینکه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها باید هدفمند و براساس بازار کار کشور باشد.

شناسه خبر : 7999

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 3 =