خانه / فرهنگی / ضرورت برگزاری همایش معماری و شهرسازی در سقز/  ناصح یوسفی

ضرورت برگزاری همایش معماری و شهرسازی در سقز/  ناصح یوسفی

مهندس ناصح یوسفی دبیر همایش معماری و شهرسازی در سقز در یادداشتی به ضرورت برگزاری این همایش ملی پرداخته است

دنیای امروز دنیایی پراز نیازهای جدید، تکنولوژی های پیشرفته و ابر رسانه هایی، که اندیشه و شیوه  جهانی شدن را با  برتمام زندگی ما سایه افکنده است. امروزه معماری دستخوش تغییرات محسوسی است که آگاهانه و ناآگاهانه غربی وار جوابگوی نیازهای است که با شرایط اقلیمی، فرهنگی و هویتی یک شهر خوانایی ندارد. معماران معاصر با شکل های جدید به دنبال یافتن راه حل های برای شیوه های زندگی و معیشت جامعه هستند و این درحالی است که مطالعات معماری بومی و تاریخی هر شهربا قدمت در ایران نشان می دهد که این مردمان با تلاش خود بعد از سالیان طولانی در مکتب اساتید و پیرهای معماری به نتایج بسیار مهمی برای شیوه های زندگی با راه حل هایی برای بهره وری انرژی، اقلیمی و بومی دست یافته بودند و این شیوه ها ی نمایش در معماری و شهرسازی، اصول با هویتی را تعریف نموده بودند که پاسخگوی مسائل اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی بوده است.
شهر باستانی سقز با قدمت ۳۰۰۰ ساله با بناهای تاریخی منحصر بفرد همچون قلعه زیویه، مسجد دومناره، حمام حاج صالح، کاروانسرای تاجوانچی، بازار تاریخی، خانه کمانگر و … و همچنین بافت های تاریخی؛ کارمعماران و شهرسازان را بسیار دشوار و جای بسی تامل می نماید . شناسایی بافت ها و بناهای با ارزش هویتی این شهر و حفظ ، احیا و معرفی آن توسط ادارات و سازمان های ذیربط و انجمن های مردمی هنوز در خور و شایسته مقام شهریی تاریخی و کهن چون سقز نیست . به همین سبب و بنا به رسالت دانشگاهی خویش و علی الخصوص رسالت دانشگاه علمی کاربردی در موضوعات مهارتی و اشتغال زایی درصدد برآمدیم چاره جویی علمی نماییم . در جلسات حضوری مختلف با شرکت تمامی  روسا و کارشناسان ارگانها و ادارات درگیر موضوعات ساخت و ساز در شهرستان، همچون: شورای شهر، شهرداری، راه و شهرسازی، نظام مهندسی ساختمان ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، فرمانداری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و … به نتایج خوبی در هم اندیشی ها رسیدیم که در قالب محورهایی در جهت شناسایی، حفظ بافت ها و بناهای با ارزش هویتی و تجلی آن در معماری و شهرسازی معاصر معرفی شد – و این چالش بزرگ که دغدغه ای است برای تمامی شهرهای با هویت و اصیل ایرانی -؛ در قالب همایش ملی معرفی نمودیم. امیدواریم اساتید و پژوهشگران دلسوز در قالب پژوهش های ارزشمند، راهکارهایی کاربردی و عملی برای این معضلات و چالش ها در معماری و شهرسازی معاصر بیابند .
در همایش ملی معماری و شهرسازی سقز که با موضوع: « شناخت، احیاء و ارتقای هویتی تاریخی و فرهنگی معماری و شهرسازی سقز » معرفی شد؛ تمام تاکید بر مقالات کاربردیی است که راهکاری برای شهرهای تاریخی ایرانی و مشابه شهر سقز پرداخته باشد و در یکی از محورها مستقلا به معضلات، مشکلات و راهکارهای این نوع معماری و شهرسازی برای سقز خواهیم پرداخت .
در پایان ضمن تشکر از همراهی مسئولان و همکاران دانشگاه علمی کاربردی سقز وکلیه ادارات مرتبط که کمال همکاری و همفکری را با کمیته علمی همایش داشته اند؛ – ضمن آرزوی توفیق و سربلندی برای این عزیزان از خداوند منان – امیدوارم در پایان همایش به راه حل هایی ارزشمند دست یافته؛ ضمن تشکیل کمیته ای برای استخراج نتایج و راهکارهای حاصله و دسته بندی آن براساس شرح وظایف ادارات، به آنها پیشنهاد داده و در قالب اتاق های فکر در دانشگاه علمی کاربردی مرکز سقز پیگیر موضوعات خواهیم بود.
 
 
کد مطلب: ۱۰۵۴۹۹  |  تاريخ: ۱۳۹۵/۲/۱۶  |  ساعت: ۱۰ : ۰

شناسه خبر : 10215

این خبر رو هم ببینید

سروده‌های شعرای کُرد، مصداق ارادت اهل سنت به امام مهربانی‌ها

 هنر و ادبیات از عرصه‌های عمده ظهور و تجلی اعتقادات و باورهای دینی، مذهبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + شش =