مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان گفت: ۵ هزار و ۸۰۰ کارگاه فعال صنایع دستی در استان فعال است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، اسماعیل مریوانی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سنندج، اظهار کرد: در حال حاضر ۸۵ صنعتگر در حوزه صنایعدستی در سطح استان فعال است.
وی با بیان اینکه ۵ هزار و ۸۰۰ کارگاه صنایع دستی در رشتههای مختلف در سطح استان فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: ۱۰ اثر ملی در استان ثبت یونسکو و ۱۳۹ مهر اصالت ملی دارند.
۱۰ اثر ملی در استان ثبت یونسکو و ۱۳۹ مهر اصالت ملی دارند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: با وجود کمبودهای موجود و با توجه به اصالت هنرمندان مرد این تعداد مهر اصالت قابل تقدیر است.
مریوانی افزود: ۴ هزار و ۳۹۴ نفر از فعالین صنایع دستی در استان از خدمات بیمهای برخوردار هستند البته متاسفانه بیمه بیمهشدگان صنایع دستی قطع و اکنون به صورت سالانه پرداخت میشود.
فعالیت ۸۳۰۰ نفر صنعتگر در کردستان
وی با بیان اینکه ۸ هزار و ۳۰۰ نفر صنعتگر در استان داریم، عنوان کرد: در حال حاضر کلاش تنها اثر ثبت جهانی استان است و نازککاری سنندج دارای مارک بینالمللی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان اضافه کرد: شاغلین صنایع دستی در حال حاضر فقط تولید کننده هستند، اما تلاش می شود که کاربری هم داشته باشند که در این راستا آموزش برای شاغالین صنایع دستی ضروری است تا بتوانند خودکفا باشند.
ایجاد اشتغال برای ۸۰۱ نفر در حوزه صنایع دستی
مریوانی اضافه کرد: در قالب پرداخت تسهیلات صنایع دستی در استان برای 801 نفر اشتغالزایی شده است.
وی عنوان کرد: کنترل تسهیلات در بخش گردشگری بسیار آسانتر است، اما در صنایع دستی احتمال انحراف بیشتر است و بر همین اساس پرداخت تسهیلات صنایع دستی امسال با نظارت بیشتری انجام میشود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از احداث مجتمع کارگاه تولیدی در محله تایله سنندج که بلااستفاده مانده است خبر داد و عنوان کرد: احداث این مجتمع علاوه بر تاثیر موثر بر حوزه صنایع دستی و معرفی آن برای گردشگران، می تواند برای ۱۰۰ نفر نیز اشتغالزایی کند.
مریوانی خاطرنشان کرد: ایجاد دبیرخانه خلاق با رویکرد ایجاد اشتغال برای ۲ هزار نفر از اولویتهای اداره کل میراث فرهنگی استان است.
وی اذعان کرد: راه اندازی نمایشگاه دائمی در اورامان در دستور کار قرار گرفته و مشغول جانمایی برای راهاندازی هستیم.
تامین اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای ایجاد مرکز خلاق صنایع دستی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با بیان اینکه برای ایجاد مرکز خلاق صنایع دستیحدود ۵۰۰ میلیون اعتبار است.
مریوانی افزود: پرداخت تسهیلات یکی از راههای حمایت از فعالین حوزه صنایع دستی است که در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است و رونق صنایع دستی با اجرای برنامههای مختلف به ویژه کارهای تبلیغی در فضای مجازی در اولویت کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان سال جهش تولید عنوان کرد: در همین راستا پروژههای جهش تولید تعریف شده است که ایجاد کارگاه صنایع دستی، احداث چندین هتل و مجتمع گردشگری و ۱۰ اقامتگاه بوم گردی از این دسته اقدامات است.
ایجاد کارگاه صنایع دستی، احداث چندین هتل و مجتمع گردشگری و ۱۰ اقامتگاه بوم گردی در راستای تحقق سال جهش تولید در استان با سرعت در حال انجام است
وی در ادامه در واکنش به ماجرای انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی استان و مخالفت استاندار کردستان، عنوان کرد: چند نفر به عنوان گزینه مدیرکلی به وزارت معرفی شده بودند که در نهایت بعد از هشت ماه سرپرستی و بر اساس دستور وزیر من به عنوان مدیرکل انتخاب شدم.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان افزود: اولویت اصلی وزارت در انتصاب مدیران در سراسر استان استفاده از نیروهای شاغل در سازمان بود و در همین راستا در میان گزینههای معرفی شده وزارت تصمیم گرفت که این مسئولیت به من واگذار شود.
نامه استاندار کردستان برای همکاری نکردن ادارات با میراث فرهنگی
وی خاطرنشان کرد: نامه استاندار کردستان برای همکاری نکردن ادارات با میراث فرهنگی هم از دیگر مسائلی بود که در برخی رسانهها خبر ساز شد اما واقعیت این است با وجود این مکاتبات هیچ فعالیت و برنامه ما تعطیل نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با تاکید براینکه عدم دعوت من به جلسات روی کار ما تاثیرگذار نبوده و در بخشهای مختلف فعالیتهای خود را دنبال میکنیم، اذعان کرد: این روندی که استاندار در پیش گرفته ضربه زدن به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان است و در صورت ادامه این روند استان متضرر میشود.
روندی که استاندار کردستان در پیش گرفته ضربه زدن به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است
مریوانی افزود: تا روزی که در این مسئولیت باشم فعالیت خود را دنبال خواهم کرد و قطعا این مکاتبات و رویه روی انجام وظیفه بنده خللی وارد نخواهد کرد.
وی در مورد تغییر دو معاون اداره کل بلافاصله در هفته نخست انتصاب به عنوان مدیرکل هم گفت: حامدی و وفایی معاونین جدید صنایع دستی و میراث فرهنگی جزء افراد متخصص شاغل در این اداره کل بوده و اتفاقاً هر دو نفر گزینه مدیرکلی بودند و حضور این دو ظرفیت می تواند به پیشبرد اهداف و برنامه ها قطعا کمک کند.
وی تصریح کرد: به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این اطمینان خاطر را میدهم اگر گزینه بهتر از این دو نفر وجود داشته باشد قطعا استقبال خواهیم کرد.