به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، فریبا رضاییان ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان کردستان در سنندج اظهار کرد: نقش رسانهها و تشکلهای مردمنهاد در خصوص فرهنگ سازی و آشنایی اقشار مختلف مردم با معضلات دفن غیرکارشناسی زبالهها و مشکلات این حوزه بسیار مهم است.
وی افزود: از سال ۸۳ قانون مدیریت پسماند در استانهای شمالغربی و سواحل شمالی کشور تصویب شد و در این راستا نیز مؤسسه بازیافت در استان کردستان فعالیت خود را آغاز کرد.
مدیرعامل مؤسسه بازیافت و مدیریت مواد زائد استان کردستان به عملکرد ۹ ساله این مؤسسه در استان کردستان اشاره کرد و افزود: از اواخر سال ۹۱ در ۵۸ روستای بخش مرکزی و کلاترزان سنندج فعالیتهای آموزش چهره به چهره و مکانیابی سایتهای دفع زباله انجام شد.
رضاییان افزود: در بهمن ۹۱ نیز طرح آموزش چهره به چهره برای مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ در شهرستان دیواندره با آموزش نمایندگان ۶هزار خانوار این شهرستان انجام شد و خوشبختانه با موفقیت این طرح شاهد تفکیک روزنه ۶تن زباله در این شهرستان و ایجاد کارخانه تولید گرانول و اشتغالزایی ۳۵ نفری در این شهرستان بودهایم.
وی خاطر نشان کرد: این طرح در شهرستان دهگلان نیز با آموزش ۶هزار نفر در سال ۹۲ انجام شد و شهرستانهای قروه و دهگلان نیز در این امر به ایفای نقش پرداختند که به ترتیب در قروه بیش از ۲۵ هزار نفر و در کامیاران نیز بیش از ۲هزار نفر آموزش مستقیم دیدهاند.
مدیرعامل مؤسسه بازیافت و مدیریت مواد زائد استان کردستان اظهار داشت: به صورت روزانه در استان کردستان بیش از یک هزار تن زباله تولید میشود که از این میزان تنها ۸درصد بازیافت میشود.
رضاییان خاطر نشان کرد: از این میزان زباله بازیافتی ۲۰درصد به کمپست تبدیل شده، هشت درصد د ه صورت ضایعات شیشه، پلاستیک و فلزات در اختیار کارگاههای تولیدی قرار گرفته و متأسفانه مابقی دفع میشود و در مکانی تلنبار میشود.
وی در پایان افزود: آموزش، فرهنگسازی و ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ جزو اولویتهای این مؤسسه بوده و با همکاری با رسانهها و سازمانهای مردمنهاد برای تحقق این امر تلاش خواهیم کرد.

مدیرعامل مؤسسه بازیافت و مدیریت مواد زائد کردستان: تولید روزانه ۱۰۰۰ تن زباله در کردستان
مدیرعامل مؤسسه بازیافت و مدیریت مواد زائد استان کردستان از تولید روزانه یک هزار تن زباله تر و خشک در استان خبرداد.
شناسه خبر : 9267