به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، عبدالسلام کریمی ظهر امروز در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا کردستان اظهار کرد: از دیدگاه مردم استان تنها اقلام ممنوعه به عنوان قاچاق قلمداد میشود و خرید و فروش سایر اقلام حرمتی نداشته نوعی کسب درآمد برای امرار معاش است.
به گفته وی، تبیین و اطلاعرسانی در این زمینه برای آگاهسازی مردم نیازی ضروری است که باید با بهرهگیری از ظرفیت افراد تاثیرگذار به ویژه علما و روحانیون دینی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا باید جلساتی با مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور برگزار شود و علما و ماموستایان دینی در این راستا کاملا توجیه شوند تا در جلسات و منبرهای خود مردم را آگاهی دهند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از تمام ظرفیتها و زیرساختها به منظور اطلاعرسانی و آگاهیبخشی مردم در مورد حرام بودن فعل قاچاق کالا نیازی ضروری است و باید از سوی کمیسیون به صورت جدی دنبال شود.
تبیین و ذکر مواردی از قبیل سد ذرایع۱ ،عدم امنیت مالی و جانی در امر قاچاق و همچنین نفوذ و غلبه بیگانگان از لحاظ سیاسی و اقتصادی اصولی هستند که در اصول فقه می توان بدان پرداخت و نتایجی عملی و مفیدی از آن استنباط نمود.وی همچنین استفاده از نظرات کارشناسی اساتید دانشگاه ها و نخبگان استان در جلسات تخصصی و حضور در کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را مفید و ضروری دانست.
مدیرکل اموال تملیکی کردستان با بیان اینکه متاسفانه در برخی موارد مشاهده میشود که برخی از مسئولان خود نیز این کالاها را خریداری و مورد استفاده قرار میدهند اظهار کرد: این مهم موجب نوعی بیاعتمادی و بدبینی در بین مردم میشود.
کریمی در ادامه با اشاره به رشد ۲۶ درصدی کشفیات کالاهای قاچاق طی ۸ ماهه امسال در استان، افزود: ضمن تقدیر ویژه از پرسنل زحمتکشی نیروی انتظامی و مرزبانی ،این افزایش دال بر افزایش آمار قاچاق کالا در استان بوده و همچنین نوعی تهدید به حساب می آید.
به گفته وی، این کشفیات وافزایش تنها به ۱۰ درصد از کل مبادلات مرزی کشف و ضبط شده را شامل میشود و آمار قاچاق کالا در استان که پنهان میماند بسیار بیشتر از اینها است.
وی نبود انبار برای نگهدای اموال تملیکی به ویژه در شهرستانهای سقز، بانه و بیجار را از مشکلات بسیار مهم در این حوزه عنوان کرد و گفت: انبارهای سایر شهرستانها نیز در حال حاضر جایی برای نگهداری کالای دیگر ندارند و با محدودیت مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: واگذاری وظایف گمرکات به ادارهکل تملیکی و دارایی بدون توجه به نبود زیرساختها و نیروی انسانی کافی فشار مضاعفی به ما وارد کرده که امیدواریم با واگذاری انبار گمرک به این ادارهکل بخشی از مشکلات مرتفع شود.
وی در پایان تصریح کرد: همه اموال تملیکی موجود در انبارهای استان براساس برنامهریزی به صورت مستقیم به تهران فرستاده میشود و از طریق آنها به فروش میرسد.
1- «سد» یعنی بستن و جلوگیری کردن، و «ذرایع» جمع «ذریعة» و به معنای وسیله است. و در اصطلاح، به معنای جلوگیری کردن از هر کاری است که به حسب عادت منجر به مفسدهای میگردد.
علمای اهل سنت معتقدند هر عملی که به حسب عادت سرانجام به مفسدهای منتهی گردد، به استناد اصل «سد ذرایع» باید ممنوع اعلام گردد؛ یعنی هر عملی که منجر به حرام و ضرر و زیان گردد باید ممنوع شود.