خانه / اجتماعی / مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان: برنامه کلانی درحوزه معماری وجودندارد/سنندج کلکسیونی از معماری است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان: برنامه کلانی درحوزه معماری وجودندارد/سنندج کلکسیونی از معماری است

سنندج- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان عنوان کرد: متولیان امر متاسفانه برنامه کلانی در حوزه معماری به منظور حفظ وترویج معماری اصیل ایرانی ندارند.

محسن علوی ظهر امروز دوشنبه در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان کردستان که در آمفی تئاتر دانشگاه فرهنگیان استان برگزار شد، گفت: برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران برای اولین بار ۲۰ سال پیش در شهر بم کلید خورد.
وی عنوان کرد: سه دوره از این کنگره تا قبل از وقوع زلزله بم برگزار شد و بعد از ان چندین سال به تعویق افتاد.
وی اظهارداشت: امسال با رایزنی های انجام شده و تشکیل جلسات متعدد تصمیم گرفته شد که در هراستانی چهارمین دوره این کنگره برگزارشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان ادامه داد: قرار شده مقالات برگزیده کنگره های استانی در بهار ۹۶ در کنگره سراسری که در بم برگزار می شود، ارائه شود.
علوی برگزاری چنین کنگره ای را در استان بسیار موثر و مفید خواند و اضافه کرد: از آنجا که منابع مکتوب و مقالات کمی در ارتباط با معماری استان وجود دارد لذا برگزاری این کنگره  می تواند این خلاء را تا حدودی جبران کند.
وی عنوان کرد: متاسفانه علی رغم داشتن تاریخ معماری پربار در استان وضعیت مکتوبات ما در این حوزه اصلا مناسب و رضایت بخش نیست.
وی با اشاره به اینکه سنندج به تنهایی کلکسیون بی نظیری از معماری است، بیان کرد: معماری در کشورما مورد بی توجهی و غفلت قرار گرفته و وضعیت آشفته و اسفباری دارد.
 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان بیان کرد: متاسفانه هیچ برنامه کلانی توسط متولیان امر در حوزه معماری به منظور حفظ وترویج معماری اصیل ایرانی وجود ندارد.
علوی اظهار داشت: برگزاری کنگره معماری و شهرسازی تلنگری برای آشنایی نسل امروز با معماری منطقه خویش است.

شناسهٔ خبر: ۳۹۱۲۵۰۱ – دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ – ۱۳:۲۲

شناسه خبر : 6381

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

خانه / اجتماعی / مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان خبر داد: ۲۱۰ هزار صنعتگر در کردستان فعالیت می‌کنند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان خبر داد: ۲۱۰ هزار صنعتگر در کردستان فعالیت می‌کنند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از فعالیت ۲۱۰ هزار صنعتگر در این استان خبر داد.

فرهاد میمنت‌آبادی در سمینار آموزشی تاثیر صنعت گردشگری بر اقتصاد و اشتغال در مرکز آموزش و پژوهش استانداری کردستان اظهار داشت: استان کردستان دارای ظرفیت‌های برجسته‌ای در حوزه گردشگری و صنایع دستی است.
وی با بیان اینکه قدمت سرزمین کردستان بر اساس کاوش‌های انجام شده اخیر به ۱۲ هزار سال پیش یعنی عصر آهن بر می‌گردد، افزود: کردستان یکی از قدمی‌ترین سکونتگاه های ایران اسلامی است.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: کردستانی‌ها به عنوان ایرانی‌ترین ایرانی‌ها در کنار مرزداری دارای میراث گرانبهای فرهنگی و گردشگری هستند.
میمنت‌آبادی تصریح کرد: طبیعت زیبا و بکر این استان در کنار جذابیت‌های خدادادی و آثار ساخته دست بشر، امنیت پایدار و صنایع دستی در طول سال‌های اخیر موج گردشگران بسیاری را از داخل و خارج از کشور به سمت خود جذب کرده است.
به گفته وی، جاذبه‌های طبیعی، نعمت‌های خدادادی در کنار دسترنج مردم، این استان را در طول تاریخ به عنوان یکی از استان‌های گردش‌پذیر مورد توجه قرار داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به وجود یک‌هزار و ۸۰۰ اثر فرهنگی در این استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۸۰۰ اثر از این تعداد ثبت ملی شده‌ است.
میمنت‌آبادی خاطرنشان کرد:  در کنار وجود نعمت‌های خدادادی مانند دریاچه زریوار، چشمه باباگرگر، منطقه اورامان و سایر نقاط، دسترنج هنرمندان کردستانی نام این استان را برای همیشه در تاریخ ماندگار کرده است.
وی با بیان اینکه بی‌نظیرترین حجاری‌های دست‌ساز در این استان قرار دارد که در کمتر جای این کشور دیده می‌شود، گفت: غارکرفتو از جمله جاذبه‌های گردشگری این استان است که یکی از بی‌نظیرترین معماری‌های صخره‌ای در کل دنیا است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم از امکانات و بسترهای موجود به خوبی استفاده کنیم صنعت گردشگری به بهترین شکل در استان پاسخ خواهد داد.
میمنت‌آبادی با بیان اینکه در حوزه صنعت‌ گردشگری در ابتدای راه هستیم، بیان داشت: از لحاظ زیرساخت‌ها و همچنین افراد متخصص و توانمند در حوزه توسعه گردشگری نیازمند انجام اقدامات اساسی هستیم.
به گفته وی، مردم این استان از نظر معنوی دارای غنی‌ترین آداب و رسوم هستند که از گذشتگان به ارث برده و در حال حاضر نیز در زندگی آنان جاری است.
وجود ۳۲ رشته صنایع دستی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به وجود ۳۲ رشته صنایع دستی فعال در این استان اشاره کرد و بیان داشت: ۲۱ رشته از این تعداد خاص خود استان است.
میمنت‌آبادی افزود: صنعتگران این استان آثاری خلق می‌کنند که در تمام دنیا کم نظیر بوده و تاکنون ۸ اثر صنایع دستی کردستان موفق به کسب مهر اصالت یونسکو شده است.
وی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۲۱۰ هزار صنعت‌گر که ۶۵ هزار نفر آنها آموزش دیده رسمی و دارای مجوز هستند در استان فعالیت می‌کنند.

شناسه خبر : 10041

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 3 =