رییس مجمع نمایندگان استان کردستان در بازدید از راه دسترسی به معادن احمدآباد باش و دیرکلو در قروه، با انتقاد از به درازا کشیدن اجرای این طرح گفت: این اقدام نه قابل قبول است و نه قابل پذیرش که طرحی سه سال طول بکشد.
حامد قادرمرزی شاخص برخورداری کردستان از راه روستایی مناسب را ۲۹ درصد اعلام کرد و افزود: این شاخص در کل کشور ۶۴ درصد است و از این رو تلاش برای ارتقای این شاخص الزامی است.
وی از قروه به عنوان معدنیترین شهرستان در کشور نام برد و افزود: منافعی که این شهرستان در ابعاد مختلف برای کشور دارد، بسیار بیشتر از سایر شهرستانها است.
نماینده مردم قروه و دهگلان با بیان اینکه روزانه چند صد دستگاه کامیون حامل مواد معدنی از محورهای این شهرستان عبور و مرور میکنند، تصریح کرد: اگر در طول مسیر از این خودروها عوارض اخذ شود، با درآمد حاصل از آن میتوان برای روستاها نه تنها جاده آسفالت مناسب بلکه بزرگراه احداث کرد.
وی با انتقاد از عدم پرداخت حقوق دولتی از سوی معادن به دولت، تصریح کرد: در منطقه خود ما معدنی وجود دارد که ۱۸۰ میلیون ریال حقوق دولتی را پرداخت نکرده و تاکنون برخوردی با این معدندار انجام نگرفته است.
وی تنها منافع معادن در منطقه را اشتغالزایی محدود برای کارگران بومی اعلام کرد و گفت: بیشتر معدنداران منطقه غیربومی هستند و کمکی نیز در راستای توسعه منطقه انجام نمیدهند.
فرماندار قروه هم با انتقاد از به کارگیری پیمانکاران ناتوان در اجرای طرحهای عمرانی گفت: یکی از موارد مورد اعتراض مردم در این محور، انجام بد، غیرفنی و نادرست آن است.
محمدرسول شیخیزاده با تاکید بر اینکه شهرستان آمادگی همکاری همهجانبه را برای اتمام این طرح دارد، افزود: روند اجرا و تامین اعتبار طرح باید به صورت جدی پیگیری شود تا مشکل تردد مردم مرتفع شود.
مجری طرحهای زیربنایی معادن سازمان ایمیدرو نیز در این بازدید با اشاره به اینکه از ۲۴۱ میلیارد تومان اعتباری که در برنامه چهارم برای اجرای طرحهای زیربنایی معادن در کشور اختصاص یافته بود، ۵۲ میلیارد تومان اختصاص یافت، گفت: این در حالی است که ما در اواخر برنامه پنجم توسعه قرار داریم.
علی صدیقیفر تامین منابع اعتباری برای توسعه زیرساختهای معدنی را از مشکلات مهم در این زمینه اعلام کرد و افزود: در استان کردستان پنج محور راه دسترسی به معادن برای توسعه و اجرا در نظر گرفته شده بود که دو محور در قروه و سه محور در سقز قرار دارد.
وی افزود: شهرستان قروه با ۷۰ میلیارد ریال اعتبار بیشترین سهم را در بین شهرستانهایی که این طرحها در آن اجرا میشود را داشته است.
صدیقیفر اعتبارات سالجاری این سازمان در بخش ایجاد طرحهای زیربنایی را ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال اعلام و اظهار کرد: اگر حقوق دولتی معادن به وازرتخانه صنعت، معدن و تجارت برگشت نخورد، هیچ منبع اعتباری نخواهیم داشت.
وی از عدم همکاری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت با این سازمان برای اجرایی شدن طرحهای زیربنایی انتقاد و خواستار تغییر نگرش در این راستا شد.

معادن قروه هیچ نفعی برای مردم این شهرستان ندارد
رییس مجمع نمایندگان کردستان گفت: معادن غنی شهرستان قروه هیچ منفعتی برای مردم ندارد و تنها منفعت آن اشتغال محدوی است که برای کارگران بومی ایجاد شده است.
شناسه خبر : 10005