تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۹
“سید عباس صالحی” در نشست خبری نمایشگاه كتاب كه امروز یكشنبه برگزار شد، اظهار داشت: كتاب به عنوان مادر تمدن سازی نقش مهمی ایفا می كند لذا در نمایشگاه امسال اقدامات مختلفی برای تحقق دیپلماسی فرهنگی انجام خواهد شد.
وی افزود: دیپلماسی فرهنگی بر محور کتاب صورت میگیرد بنابراین در نمایشگاه امسال به اشکال گوناگون شاهد دیپلماسی فرهنگی با محوریت کتاب خواهیم بود. همچنین در حوزههای فرهنگ ايرانی و جهان اسلامی به عنوان دو نکته اصلی در دیپلماسی فرهنگی توجه ویژه خواهد شد.
رئیس نمایشگاه بیست و هفتم كتاب تهران در بخش دیگری از اظهارات خود از راهاندازی سرای استقبال از فرهیختگان، واگذاری نمایشگاه به بخش خصوصی و تقویت وجه نمایشگاهی به عنوان ویژگیهای این دوره یاد کرد و گفت: برای تقویت وجوه نمایشگاهی این رویداد فرهنگی سالنهای تولید علم، ترجمه راهاندازی شد و نشستهای مختلفی برگزار خواهد شد؛ امسال با جلساتی که با ناشران و کارشناسان صنعت چاپ و نشر و مجریان دورههای گذشته نمایشگاه کتاب تهران برگزار کردیم به سیاستهایی دست یافتیم که منجر به اقداماتی شدند که مسیر پیشرفت روزافزون را هموارتر میکنند.
وی همچنین سیاستهای جدید این دوره از نمایشگاه کتاب تهران را تبیین و تصریح نمود: امسال برای نخستینبار به همت موسسه خانه کتاب سالنی با هدف استقبال از نخبگان و فرهیختگان طراحی شده است؛ این حرکت فرهنگی زمینه تعامل هرچه بیشتر اساتید و فرهیختگان هر حوزه را فراهم میکند. همچنین در این دوره شاهد خدماترسانی به معلولان و جانبازان خواهیم بود تا به صورت روان و راحت از نمایشگاه بازدید کنند.
سید عباس صالحی در ادامه گفت: همواره صحبت بوده و هست که نمایشگاه کتاب تهران بیشتر به فروشگاه بزرگ تبدیل شده است؛ بدون تردید این وجه نمایشگاه را نمیتوان تغییر داد اما میتوان وجوه نمایشگاهی این رویداد فرهنگی را ارتقا داد در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفته است که از آن میان میتوان راهاندازی سالن تولید علم، سالن ترجمه و برگزاری نشستهای مختلف را نام برد.
وی با بیان اینکه تقویت وجوه فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران در اولویت قرار دارد، افزود: نمایشگاه کتاب تهران یک تفرجگاه فرهنگی بر محوریت کتاب است. در این راستا در تمام مکانهای نمایشگاه کتاب تهران فعالیتهای متنوع فرهنگی انجام خواهد شد؛ بهگونهای که با صراحت میتوانم بگویم خانوادهای که وارد نمایشگاه کتاب تهران میشود با محیطی دلپذیرتر و احساس رضایتی بیشتر مواجه خواهد شد.
صالحی تقویت وجه اطلاعرسانی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران را از امتیازات این رویداد فرهنگی برشمرد و گفت: امسال تلاش کردیم از طرق مختلف ابعاد اطلاعرسانی را ارتقا دهیم بهگونهای که هر فردی از هر قشر و شهری که وارد نمایشگاه کتاب تهران میشود با بخشهای مختلف آن آشنایی خواهد داشت.
وي افزود: نمایشگاه کتاب تهران تنها برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه این نمایشگاه برای کتاب است. کتاب با دو نکته اساسی “اقتصاد نشر”و “فرهنگ کتاب و کتابخوانی” مواجه است؛ نمایشگاه کتاب فرصتی برای تعامل متولیان با اهالی رسانه و موضوعات اقتصاد نشر و فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در تمام برنامههای این دوره از نمایشگاه تقویت ارزشهای انسانی و دینی را مدنظر قرار دادهایم چرا که معتقدیم اعضای این رویداد فرهنگی باید طاهر و مطهر باشند.
گفتنی است در ابتدای این نشست از پوستر بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران رونمایی شد.
شایان ذكر است بیست و هفتمین دوره نمایشگاه كتاب تهران از ۱۰ تا۲۰ اردیبهشت ماه در مصلای تهران برگزار می شود؛ مراسم افتتاحیه نیز قرار است با حضور رئیس جمهوری در روز ۹ اردیبهشت به انجام برسد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد: كتاب جوهره فرهنگ ایرانی اسلامی است/ تبیین برنامه های نمایشگاه ۲۷كتاب
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران با تاكید بر این كه نمایشگاه كتاب تهران باید فضایی را برای دیپلماسی فرهنگی مهیا كند، تاكید كرد: كتاب جوهره فرهنگ ایرانی اسلامی است
شناسه خبر : 9195