غلامرضا هاشمی در جلسه نجات دریاچه ارومیه اظهار کرد: کل ظرفیت حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای وارد کردن آب به دریاچه ارومیه سالانه ۶٫۸ میلیارد متر مکعب و حقابه آذربایجان شرقی برای تامین آب دریاچه ارومیه ۲۷۰ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی گفت: عملیات نجات دریاچه ارومیه تاکنون وارد فاز عملیاتی نشده است و در حد حرف و نظریه باقی مانده است.
وی با ذکر اینکه ۶۱ سد در حوزه آبریز دریاچه ارومیه احداث شده است، افزود: این سدها تاثیر چندانی در خشک شدن دریاچه ارومیه نداشتهاند و تنها ۳۰۱ میلیون متر مکعب ظرفیت این سدها است و سدهای اصلی که در ایجاد بحران برای دریاچه ارومیه نقش داشتهاند، سد مهاباد چای و بوکان با ظرفیت سر جمع ۱٫۶ میلیارد متر مکعب در آذربایجان غربی بودهاند.
در ادامه معصومه ابتکار به مسئولان آب منطقهای تذکر داد و خواستار رهاسازی آب پشت سدها در فصل زمستان شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در فصل زمستان که نیاز کشاورزی و تبخیر شدید آب دریاچه وجود ندارد، بهترین زمان برای رهاسازی آب پشت سدهاست.
محمد اشرفنیا، مسئول ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانشرقی گفت: تاکنون برای احیای دریاچه ارومیه فقط صحبت شده است.
معاون سابق عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: وضعیت دریاچه ارومیه به گونهای است که هر چقدر آب رهاسازی کنیم، به دریاچه نمیرسد. وضعیت توپوگرافی دریاچه ارومیه به هم خورده است و رهاسازی آب سدها مشکلی را حل نمیکند.
وی در ادامه خواستار تسریع در انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه شد و از ایجاد مشکل برای اجرای این طرح انتقاد کرد.
معصومه ابتکار در پاسخ به اظهارات اشرفنیا گفت: طرح اجرایی انتقال آب ارس به سازمان محیط زیست نرسیده است. باید حتما ارزیابی زیست محیطی این انتقال آب به تایید سازمان محیط زیست برسد.

نقش سد مهاباد وبوکان دربحران دریاچه ارومیه!!
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی گفت: سدهای اصلی که در ایجاد بحران برای دریاچه ارومیه نقش داشتهاند، سد مهاباد چای و بوکان با ظرفیت سر جمع ۱٫۶ میلیارد متر مکعب در آذربایجان غربی بودهاند.
شناسه خبر : 9625