نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: برخی کارشکنیهای نابجا در نظام اداری کردستان موجب تاخیر در پیشبرد امور مردم، وارد شدن زیان به تولیدکننده و فرار سرمایه از استان میشود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني کردنور، نشست هماندیشی فعالان، تشکلها و مدیران اقتصادی کردستان با نماینده ولی فقیه در استان کردستان با هدف بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای دستیابی به اهداف شاخص سال رونق تولید در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در منطقه کردستان با انتقاد از روشهای مدیریت توسعه استان، گفت: همه باید شرمنده کردستان باشیم که با این همه منابع و ظرفیت اقتصادی باید جوانانش برای کار به خارج کشور رفته و توسط بیگانگان تحقیر شوند.
حسینیشاهرودی افزود: اگر ما درست عمل میکردیم باید نیروی کار از سایر کشورها برای تامین معیشت به کردستان میآمدند.
وی تصریح کرد: برخی کارشکنیهای نابجا در نظام اداری کردستان باعث تاخیر در پیشبرد امور مردم، وارد شدن زیان به تولیدکننده و فرار سرمایه از استان میشود برای نمونه به این موضوع اشاره میکنم در شرایطی که باران حجم سد وحدت را پر کرده و برای جلوگیری از آسیب دیدگی آن دریچه خروجی را باز کرده بودند برخی ماموران و کارشناسان ادارات مربوطه اجازه استفاده کشاورزان از این آب را نمیدادند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این نشست با تاکید بر ضرورت ایجاد اتحاد عمومی، گفت: در این شرایط که دنیای ابرقدرتها با تمام توان با نظام اسلامی و ملت ایران مقابله میکنند تنها عاملی که میتواند ما را از این شرایط عبور دهد اتحاد ملی و حمایت از بخش خصوصی است.
سیدکمال حسینی افزود: در حالی که همه ارکان و مسوولان حاکمیت نیت تقویت سرمایهگذاری، حمایت از نخبگان و قدرت بخشی به تولید را دارند اما هنوز بسیاری از اقدامات و اصلاحات مورد نیاز توسعه اقتصادی انجام نشده است.
وی تصریح کرد: تاخیر در انجام کارهای اداری، سختگیری در تامین وثیقه تسهیلات بانکی، کندی انجام امور گمرکی و نامناسب بودن روشهای محاسبه و اخذ مالیات از مواردی است که اگر سریع حل نشود بدون شک روند توسعه کشور را با چالشهای سنگین مواجه میکند.
مشاور عالی نماینده ولیه فقیه در استان کردستان در خصوص اولویتبندی مراحل تسریع در روند توسعه کردستان گفت: نهاییکردن نقشه توسعه استان، ایجاد گفتمان کار و شفافسازی فضای کسب و کار ۳ موضوع مهمی است که باید در دستور کار مدیران استان قرار گیرد.
حجتالاسلام مهدی فرزی در ادامه اظهار کرد: قابلیتهای کردستان در کشاورزی، مرز، نیروی انسانی و توریسم در ایران و خاورمیانه بینظیر است اما هنوز زیرساختهای بهرهبرداری حداکثری از این منابع کامل نشده است.
وی افزود: زمانی که عراق مورد تهاجم تروریستها قرار گرفت ایران با تمام توان ملت عراق را یاری داد پس برای ما نباید قابل قبول باشد که بازار این کشور را دیگر کشورها تسخیر کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اعتراض به تبلیغات منفی در مورد وضعیت اقتصادی استان، گفت: ذهنیت یکی از عوامل تاثیرگذار در توسعه است زیرا سبب جذب و یا دفع منابع اقتصادی میشود که اخیرا عدهای در رسانههای خاص اقدام به سیاهنمایی در خصوص وضعیت اقتصادی استان مینمایند که اگر ادامه یابد اقتصاد کردستان را به چالش میکشد.
حسین فیروزی افزود: اتکاء به اسلحه توسط برخی جریانهای سیاسی کردستان در ابتدای انقلاب باعث فرار سرمایههای مالی و انسانی داخل و خودداری سرمایهگذاران خارج از استان برای فعالیت در این منطقه شد و امروز هم عدهای دیگر و به روشی جدید دارند توسعه کردستان را به چالش میکشند.
در این جلسه محمد هلاکو، قادر کریمی، عبدالله کاردانی و فاروق کیخسروی از اعضاء هیئت نمایندگی اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی کردستان به ایراد سخن پرداختند.