خانه / اجتماعی / همه بايد در چشم قانون برابر باشند

همه بايد در چشم قانون برابر باشند

از همه حقوقدانان مي خواهم با روش هاي مختلف مردم را با حقوق خودشان آشنا کنند. توجه دولت به بحث حقوق شهروندي براي اين است که از يک سو همه اصول قانون اساسي بطور کامل اجرا شده و از سوي ديگر فرهنگ حقوقي در جامعه گسترش يافته و مردم از حقوق خود مطلع شوند

رئيس‌جمهوري روز گذشته در ديدار اعضاي هيات‌هاي مديره کانون‌هاي وکلاي دادگستري ايران، وکلا را به عنوان خادمان حقوقي ملت بزرگ و عزيز ايران ياد کرد و گفت: امنيت براي رشد، پيشرفت و تعالي يک جامعه و ملت پايه‌اي مهم و اساسي است و يک بخش بسيار حائز اهميت از امنيت، برخورداري آحاد جامعه از امنيت قضايي است.
 
رئيس‌جمهوري ادامه داد: در صورتي احساس امنيت در جامعه فراگير خواهد شد که همه بدانند در مقابل قانون و در محکمه قانون برابر هستند و اين بسيار مهم است که نتيجه دادگاه‌ها اجراي عدالت باشد. وقتي احساس امنيت در ميان مردم نهادينه مي‌شود که اصل برائت در جامعه ساري و جاري باشد. اصل ديگر برقراري احساس امنيت در جامعه، حق برخورداري و انتخاب وکيل است. دکتر روحاني با تصريح به اين که وکيل در سيستم قضايي جايگاه بسيار مهمي دارد، اظهار داشت: يک وکيل خوب مي‌تواند قاضي را به مسيري هدايت کند که با دقت بيشتر پرونده را مطالعه کرده و با توجه دقيق‌تر به قوانين ، حکم صادر کند، بنابراين وکيل همکار قاضي است نه رقيب او.
 
رئيس‌جمهوري تاکيد کرد: وکيل در ايفاي وظيفه حرفه‌اي خود بايد مصون از هرگونه تعقيب باشد و مرجع رسيدگي کننده به مشکلات و مسائل حرفه‌اي وکلا، کانون وکلاست.
 
دکتر روحاني با تصريح به اين که اگر دادگاه صالحه به معناي واقعي و وکيل قدرتمند صاحب‌نظر در جامعه زياد شود جرائم خود به خود کم مي‌شوند، اضافه کرد: بايد فرهنگ وکالت براي مردم تبيين شود.
 
رئيس‌جمهوري همچنين با طرح اين سئوال که در عرصه هاي امنيتي اين بحث وجود داردکه آيا قبل از اين که يک متهم وکيل اختيار کند مي‌توان او را مورد بازجويي قرار داد؟ اظهار داشت: به اعتبار تجربه هايي که در عرصه‌هاي امنيتي داشته‌ام مي‌دانم که در مسائل امنيتي مباحثي در اين زمينه وجود دارد اما بايد بدانيم که اگر فرد گنهکاري به هر ترتيب مورد محاکمه قرار نگرفته و مجازات نشود آسيب آن بسيار کمتر از اين است که فرد بي‌گناهي محاکمه و مجازات شود و اين يک اصل مسلم اسلامي است .
 
رئيس‌جمهوري توجه به تبيين فرهنگ حقوقي در جامعه را بسيار مهم توصيف و تصريح کرد: از همه حقوقدانان مي خواهم با روش هاي مختلف مردم را با حقوق خودشان آشنا کنند. توجه دولت به بحث حقوق شهروندي براي اين است که از يک سو همه اصول قانون اساسي بطور کامل احيا و اجرا شده و از سوي ديگر فرهنگ حقوقي در جامعه گسترش يافته و مردم از حقوق خود مطلع شوند.
 
دکتر روحاني تاکيد کرد: به عنوان رئيس دولت اعلام مي‌کنم که استقلال وکلا اصلي مسلم است که دولت بر آن تاکيد دارد. دولت نسبت به حقوق وکلا و براي دفاع از حقوق شما که بالطبع حمايت از حقوق ملت است مصمم بوده و حتما لايحه جامع وکالت را دقيق مورد بررسي قرار خواهد داد.
 
رئيس‌جمهوري گفت: براي دولت، مهم اجراي عدالت و استيفاي حق مردم است و بر اين پايه اميدوارم لايحه جامع وکالت به گونه‌اي تنظيم و به مجلس ارائه شود و در مجلس هم به گونه‌اي مورد بررسي و تصويب قرار گيرد که نتيجه آن به دست آمدن قانوني باشد که عدالت و حقوق مردم را تامين مي‌کند.
 
دکتر روحاني همچنين با اشاره به برخي زمينه‌هاي حقوقي از جمله دعاوي بين‌المللي اظهار داشت: اساتيد، حقوقدانان ، وکلا و به خصوص کساني که در اين زمينه تجربه دارند بايد کمک کنند تا در دعاوي بين‌المللي جمهوري اسلامي بتواند بطور کامل از وکلاي ايراني استفاده کند و در اين عرصه علاوه بر استيفاي حقوق ملت خودمان از حقوق ملت‌هاي ديگر هم دفاع کرده و بتوانيم خدمتگزار خوبي براي ملت عزيز ايران باشيم.
 
بخشي از درآمد هدفمندي يارانه‌ها را به بخش درمان مي‌دهيم
 
رئيس‌جمهور با اشاره به اهميت موضوع سلامت براي دولت، گفت: ‌ان‌شاءالله سال آينده معادل همين موقع، وضعيت سلامت ما متفاوت از وضعيت اکنون خواهد بود و چندين گام مهم در بخش سلامت برداشته خواهد شد. به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام والمسلمين دکترحسن روحاني ديروز در هفتاد و ششمين اجلاس رؤساي دانشگاه‌ها و دانشکده‌هاي علوم پزشکي و خدمات درماني کشور، به عزم دولت در زمينه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: دولت در زمينه بهداشت آماده است تا تمامي تلاش خود را به کار گيرد.
 
وي اضافه کرد: ما در موضوع سلامت بايد به مساله بهداشت توجه جدي داشته باشيم و در واقع بايد کاري کنيم که به مرحله درمان نرسيم.
 
رئيس‌جمهور با بيان اين که “وزارت بهداشت به تنهايي قادر نيست تمامي مسئوليت موضوع بهداشت را بر عهده بگيرد”، تاکيد کرد: ارگان‌ها و سازمان‌هاي ديگري نيز در ارتباط با مقوله بهداشت مسئوليت و وظيفه دارند. مثلا کساني که در ارتباط با صنايع غذايي و مواد غذايي فعاليت مي‌کنند، مي‌توانند به موضوع بهداشت کمک کنند. وي با تاکيد بر اين که “بايد تمام ابزار و مسائلي را که مانع مي‌شود انسان سالم به انسان بيمار تبديل شود، مورد توجه قرار داد”، گفت: مثلا جاده‌هاي کشور ما گاه دردسر ايجاد مي‌کنند يا اگر صنعت اتومبيل کشور شايسته نباشد، موجب بروز دردسرها و ايجاد تصادف‌هايي مي‌شود.
 
رئيس‌جمهور با اشاره به اين که “در بودجه سال ۹۳ دولت به بخش سلامت توجه داشته است”، به اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها از سال آينده نيز اشاره کرد و گفت: وقتي که قدم دوم يارانه‌ها آغاز شود، شما مشاهده مي‌کنيد که سلامت جزو اولويت‌هاي اين دولت است و خواهد بود.
 
 
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود خطاب به رؤساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور که در اين اجلاس حضور داشتند، با بيان اينکه “کار سنگيني بر دوش داريد”، اظهار داشت: شما نمي‌خواهيد صرفاً يک پزشک تربيت کنيد؛ پزشکي که بيماري را تشخيص مي‌دهد و راه علاج آن را مي‌داند بلکه ما پزشکي مي‌خواهيم که يک قدم بالاتر از اين مسائل باشد.
 
روحاني با بيان اين که “خيلي مهم است که چطور پزشکان با مردم برخورد کنند”، افزود: هرچقدر که پزشک به کرامت بيمار بيشتر توجه کند و در برابر بيمار متواضع‌تر باشد، به درمان او کمک کرده است؛ چراکه درمان از اينجا و از نحوه برخورد پزشک با بيمار شروع مي‌شود، نه از نسخه. ما بايد يادمان باشد که بيمار، پدر، مادر، خواهر، برادر يا فرزند ماست و نوع رفتار ما با مردم بسيار مهم است. وي با تاکيد بر اين که “شجاعت و شهامت يکي از ويژگي‌هاي اخلاق پزشکي است”، گفت: شما بايد به بيمار بگوييد که به اين کار نيازي ندارد و انجام اين کار براي او مضر است. روحاني با بيان اين که “مصرف دارو در کشور ما دو برابر ميانگين جهاني است”، گفت: راه‌حل اين موضوع اين است که در نوشتن نسخه و دادن دارو به مقدار ضرورت اکتفا کنيم.
 
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود تاکيد کرد: ما بايد کاري کنيم که بيمار هر کجا هست با کوتاه‌ترين سفر درمان شود و مجبور نباشد که مثلا از روستا به تهران براي درمان بيايد. بايد بار سفر را براي آنها کوتاه کنيم و توازن و تعادل را در زمينه امکانات پزشکي در سطح کشور ايجاد کنيم. به نظرم بهداشت و درمان را بايد از روستاها آغاز کنيم و بعد از آن به ديگر نقاط گسترش دهيم. رئيس‌جمهور به پيگيري‌هاي وزير بهداشت در دولت براي رفع مشکلات حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: وزيري که در رأس اين مسئوليت قرار گرفته، دردآشنا و پيگير امور است. وزيري است که با تمام وجود براي حل معضلات تلاش مي‌کند و وقتي يک وزير براي مشکلات و پيگيري آنها حتي عصباني شود و داد بکشد، اين ارزشمند است. روحاني با بيان اين که “ما نيز در حد توان تلاش مي‌کنيم که به موضوع سلامت و بهداشت و درمان توجه کنيم”، گفت: ان‌شاءالله در همين اسفندماه در حد توان قدم‌هايي را برخواهيم داشت؛ چراکه سلامت يکي از اولويت‌هاي مهم اين دولت و شخص رئيس‌جمهور است.
 
وي همچنين تاکيد کرد: نبايد اينگونه باشد که وقتي بيمار وارد بيمارستان مي‌شود به او بگوييم برو فلان خيابان فلان دارو را بخريا فلان خيابان فلان وسايل را تهيه کن و ما بايد اين مسائل را حل کنيم.
 
روحاني با بيان اين که “کشور از لحاظ پزشکي ظرفيت، پتانسيل و مقبوليت خوبي دارد”، افزود: ما در مرتبه‌اي هستيم که وقتي مردم بيمار مي‌شوند، اين گونه نيستند که بلافاصله براي درمان بليط هواپيما بگيرند که به خارج سفر کنند و اکنون توانمندي‌هاي ما در زمينه پزشکي خوب است.
 
رئيس‌جمهور با بيان اين که “اين مقبوليت علاوه بر داخل، در سطح منطقه‌ و جهاني نيز وجود دارد”، گفت: با توجه به اين موضوع ما مي‌توانيم بيماران خارجي را در بخشي از خدمات درماني جذب کنيم يعني گردشگري سلامت در کشورمان ايجاد کنيم و با درآمد ناشي از آن مي‌توان بخشي از مخارج سلامت را تهيه کرد.
 
روحاني گفت: در مناطق آزاد مي‌توانيم تسهيلات پزشکي مناسب ايجاد کنيم که بيماران خارجي بدون اينکه احتياج به ويزا داشته باشند، بيايند و درمان شوند و گردشگري سلامت را از اين طريق گسترش دهيم.
 
وي با بيان اين که “ان‌شاءالله کمبودها و مشکلات را قدم به قدم رفع خواهيم کرد”، گفت: تقريبا برايمان روشن است که ان‌شاءالله سال آينده در اين موقع وضعيت سلامت ما متفاوت از اکنون خواهد بود، نه اينکه به شرايط مطلوب برسيم، چراکه ما با شرايط مطلوب فاصله داريم اما حتما چند گام مهم در سال آينده برمي‌داريم. رئيس‌جمهور ادامه داد: در مرحله بعدي هدفمندي يارانه‌ها که از سال آينده شروع مي‌شود، بخشي از درآمدي که به دست مي‌آيد حتماً به موضوع سلامت اختصاص داده مي‌شود و ما تلاش مي‌کنيم که سهم مردم در درمان را قدم به قدم کاهش دهيم؛ گرچه ممکن است چند سال تا رسيدن به نقطه مطلوب طول بکشد ولي ما قدم‌هاي اوليه را برمي‌داريم.
 
ايجاد ۴۰۰ موسسه آموزش پزشکي با وجود بدهکاري
 
دکتر سيدحسن هاشمي وزير بهداشت هم با انتقاد از توسعه بي رويه در حوزه دانشگاه هاي علوم پزشکي گفت: در مدت ۳ سال ۴۰۰ موسسه آموزشي و تحقيقاتي ايجاد شد که تمامي آنها در زمان بي پولي و بدهکاري بود. به گزارش مهر، وي مشکلات حوزه سلامت را در سه بخش مديريتي ، منابع و ساختار برشمرد و گفت: بخشي از مشکلات مديريتي بخشي از ميراث گذشته است که اکنون انبار شده و رخ نمايي کرده است.
 
وزير بهداشت با انتقاد از گسترش بي رويه حوزه‌هاي آموزشي و دانشجويي و تحقيقاتي خاطرنشان کرد: در مدت ۳ سال ۴۰۰ موسسه تاسيس شده است که تمام آنها در زمان بي پولي و بدهکاري ايجاد شده است. يک شبه، ظرفيت دکتري تخصصي دو برابر شده است و تعداد زيادي شعبه بين الملل و دانشکده و دانشگاه و رشته تاسيس شد بدون اين که بدانند که اين افراد بايد کجا کار کنند.وي افزود: برخي آمده اند طب ما را طب مدرن آمريکايي با تخصص و فوق تخصص هاي بسيار درست کرده اند که هزينه اش براي مردم و دولت بسيار زياد است. اين نوع آموزش طب را گران کرده ضمن اينکه تعداد زيادي دوره هاي مختلف ديده اند و اين امکانات و منابع زيادي هم مي خواهد . نتيجه آن آموزش و درمان بي رويه و نبود نظام ارجاع است که به بي عدالتي ، فقر و نارضايتي عمومي مي انجامد.
 
هاشمي درباره ناکارآمدي قوانين يادآور شد: قوانين خوبي داريم که خوب نوشته شده اند براي خواندن نه عمل کردن. چرا که الزاماتي نياز دارد که زيرساخت هاي آن فراهم نيست. بودجه ها هم همينطور است. بسياري مي گويند اکنون بهداشت و درمان بسيار پولدار شده است در حالي که با اين مبالغي که گفته شده يک قران هم از هدفمندي به سلامت داده نشده است و تنها ارقامي روي کاغذ است. دوستاني که در تريبون هاي عمومي توقع ايجاد مي کنند بدانند واقعا انصاف نيست.
 
وزير بهداشت درباره بيمه ها و منابع محدود وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بيمه پايه و عمومي بايد براي همه ايجاد شود و با اين منابع عمومي هم نمي‌توان توقع داشت که کار ويژه اي کرد. بودجه وزارت بهداشت سرجمع تنها ۱۱ درصد افزايش يافته است که با توجه به تورم حدود ۲۵ درصدي بازهم عقب هستيم.
 
وي همچنين از بررسي برنامه اي براي کاهش پرداخت از جيب مردم در سلامت خبر داد و گفت: مدلي براي اين موضوع ترسيم مي کنيم که به زودي نهايي مي شود و به دانشگاه ها هم اعلام مي شود.وزير بهداشت همچنين از رها شدن برخي متخلفان معرفي‌شده از سوي نظام پزشکي و دانشگاه‌ها در قوه قضائيه انتقاد کرد و در مورد بهبود خدمات بيمارستاني گفت: اگر دولت ?هزار ميليارد تومان بدهد، همه کارهاي بيماران اعم از آزمايش، تصويربرداري و تجهيزات پزشکي در بيمارستان دولتي انجام مي‌شود. وي در حاشيه هفتاد و ششمين اجلاس روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي سراسر کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مشکل اصلي همکاران ما در دانشگاه هاي علوم پزشکي سيستم مديريت است و البته مشکلات مالي فراواني هم وجود دارد.وي گفت: بيمه ها همواره در پرداخت مطالبات مردم تأخير دارند.همکاران من در دانشگاههاي علوم پزشکي يا بايد بيمه‌ها را فراموش کنند و هزينه ها را از مردم بگيرند يا اينکه سيستم بيمه ها بايد اصلاح شود. وزير بهداشت افزود: بخش خصوصي درمان هم که رها است به دليل آنکه هيچ کس تا کنون جرأت نکرده که تعرفه‌هاي واقعي را اعلام کند؛ بايد اينطور باشد که کسي بيايد و بگويد که حق اين است و تعرفه اين مقدار و اگر کسي بيش از آن گرفت بتوان با آن برخورد کرد .
 
هاشمي با انتقاد از برخي رسانه‌ها در مورد بحث درآمدهاي ميليوني پزشکان گفت: اگر بخواهم صريح بگويم متأسفانه بعضي از رسانه‌ها تصور مي‌کنند که فقط چند نفر کارشناس در اين زمينه در کل کشور وجود دارد در صورتي که ما تعداد زيادي پزشک‌، استاد دانشگاه در کل کشور داريم و ۱۷۵ انجمن علمي داريم ولي خوراکي که براي مردم عزيز کشور از رسانه‌ها تهيه مي‌شود منحصر شده به چند نفر که ديدگاه‌هاي خاص خودشان را دارند؛ حرف‌ها هم جديد نيست و همين حرف‌ها را مي‌زنند و بايد اجازه داد ديگران هم حرف بزنند.وي به سخنان رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران اشاره کرد و گفت: او اعلام کرده که در بيش از چهل و چند رشته متوسط درآمد زير ۴ ميليون تومان است و اين حرف‌ها به جز شکاف اجتماعي و بدبيني به جامعه پزشکي هيچ ثمره‌اي ندارد.
 
همکاري در زمينه مبارزه با تروريسم و افراطي گري
 
رئيس‌جمهوري بعد از ظهر ديروز در ديدارِ رئيس مجلس امارات عربي متحده، روابط دو کشور را برادرانه و صميمي توصيف کرد و گفت: دولت جمهوري اسلامي ايران مصمم به گسترش روابط با کشورهاي اسلامي به ويژه همسايگان خود است.
 
حجت الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني با اشاره به روابط گسترده و نزديک ميان ايران و امارات افزود: اگرچه روابط اقتصادي و تجاري دو کشور مطلوب است، اما ظرفيت‌هاي فراواني براي ارتقاي سطح مناسبات در اين عرصه وجود دارد و در شرايط فعلي که از لحاظ بين‌المللي فضاي مساعدتري به وجود آمده، همکاري‌هاي اقتصادي با امارات مي‌تواند بيش از پيش گسترش يابد .
 
دکتر روحاني حوزه خليج فارس را براي کشورهاي منطقه و جهان مهم توصيف و اظهار داشت: روابط خوب همسايگي ما مي‌تواند زمينه‌ساز گسترش روابط همه کشورهاي حوزه خليج فارس با يکديگر باشد.
 
رئيس‌جمهوري تصريح کرد: ايران و امارات مي‌توانند همکاري‌هاي خود در زمينه مبارزه با تروريسم و افراطي‌گري را گسترش دهند.محمد احمد المر، رئيس مجلس امارات عربي متحده هم در اين ديدار با جامع، مانع و ممتاز توصيف کردن سخنراني رئيس جمهوري کشورمان در افتتاحيه اجلاس مجالس کشورهاي اسلامي گفت: جنابعالي در اين سخنراني دلمشغولي‌هاي امروز کشورهاي اسلامي را با بياني صريح تبيين و بعد از اشاره به لزوم وحدت ميان مسلمانان و لزوم تکيه بر توسعه اقتصادي، بر ضرورت ارتقاي سطح مشارکت مسلمانان در اقتصاد جهاني متناسب با جمعيت و وسعت کشورهاي اسلامي تاکيد کرديد .منبع: روزنامه اطلاعات ۹۲/۱۲/۴
 

شناسه خبر : 9553

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =