خانه / فرهنگی / هم آوایی ارکستر سمفونی اقوام ایرانی در کردستان

هم آوایی ارکستر سمفونی اقوام ایرانی در کردستان

دومین جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی با هدف ارائه فرهنگ های مختلف کشور در روزهای ۲۱ تا ۲۳اردیبهشت ماه سال جاری، در سنندج و در دو بخش موسیقی و هنرهای دستی با حضور گروههای داخلی و خارجی در سنندج برگزار می شود

کردستان یکی از استان های فرهنگی هنری کشور است استانی با ظرفیت ها و توانایی ها خاص در حوزه فرهنگ و هنر است که در سال گذشته با حضور هنرمندان و چهره های هنری کشور اولین جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی برگزار شد و دومین جشنواره نیز در روزهای ۲۱تا ۲۳ اردیبهشت ماه سالجاری در سنندج؛ شهر اصالت و فرهنگ برگزار می شود.پیرامون موضوع با «هوشنگ بهمنی» دبیر اجرایی این جشنواره به گفت وگو نشستیم که در ادامه می خوانید.
 
جشنواره‌ای برای اقوام
 
دبیر جشنواره ملی فرهنگ وهنر اقوام ایرانی می گوید: در روزهای ۲۱تا۲۳ اردیبهشت ماه سالجاری دومین جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی را در شهر سنندج برگزار می ‌شود که از دو سال گذشته پیشنهاد طرح اولیه آن از سوی دکتر «جمال ارشدی» مدیرکل امور اجتماعی استانداری و معاون ایشان آقای زارع منش در ۱۹رشته هنری مختلف به وزارت کشور ارائه شده است.
 
«هوشنگ بهمنی» با اشاره به ظرفیت های فرهنگی و هنری استان ادامه می دهد: در این جشنواره موسیقی را باتوجه به این که کردستان در حوزه موسیقی دارای ظرفیت های زیادی است موسیقی را به عنوان بخش ثابت و پایه جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی قرار دادیم.و بر اساس اظهار نظر صاحب نظر و اهل فن؛ در کشور دارای دو مکتب موسیقی اصفهان و مکتب کردی هستیم و این نشان از اهمیت و جایگاه موسیقی کردی است که در این جشنواره به صورت ویژه به آن پرداخته شده است.
 
وی تصریح می کند: بنابراین ما هر ساله جشنواره ملی اقوام در دو بخش موسیقایی و نمایشگاهی برگزار می کنیم که در بخش نمایشگاهی سال گذشته به لباس اقوام اختصاص داده شده بود و ما سعی برآن داریم که این دو حوزه ارتباط خاصی با همدیگر داشته باشند.
 
این مسئول در ادامه با اشاره به تاخیر در زمان برگزاری جشنواره نیز می گوید: در سالجاری به دلیل قرار گرفتن در زمان انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در استان این جشنواره با تاخیر چند روزه برگزار می شود.
 
بخش نمایشگاهی جشنواره عرضه مصنوعات دستی ایران
 
بهمنی با اشاره به بخش نمایشگاهی جشن.اره نیز عنوان می کند: بخش نمایشگاهی جشنواره در دو بخش نساجی سنتی و منصوجات سنتی و بافت های چوبی همانند گلیم و بخش دیگر آن صنایع چوبی اختصاص داده شده است. و ما در این نمایشگاه آثار فاخر را به نمایش می گذاریم و هچنین آثار دیگری را نیز برای عموم مردم به عرضه نمایش قرار می دهیم که در حد و توان قدرت خرید بازدیدکنندگان باشد.
 
وی اضافه می کند: بخش نمایشگاهی جشنواره در ۴۲غرفه در بلوار ارشاد شهر سنندج و مجتمع ایثار در فضای روباز است که از این غرفه ها ۲غرفه پنل آموزشی و مصاحبه ای و مابقی نمایشگاهی است.
 
دبیر اجرایی جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی در ادامه می گوید: در بخش اجراهای جشنواره نیز, ۲۱ گروه هنری کشور از اقوام مختلف دعوت شده است که از این مجموع ۶گروه از استان کردستان, ۱۵گروه از سایر استانهای کشور و یک گروه به صورت ویژه از استان سلیمانیه حکوت اقلیم کردستان به سرپرستی «نژاد برزنجی» و همراهی موسیقی دان برجسته «انور قره داغی » و «نیاز نوری» رئیس سندیکای هنرمندان سلیمانیه در این جشنواره حضو.ر خواهند داشت.
 
حضور چهره‌های برتر جهانی
 
«هوشنگ بهمنی» با اشاره به حضور بیش از ۲۰سفیر از کشورهای مختلف جهان در این جشنواره اضافه می کند: دو موسیقیدان خارجی با نام‌های« استیون بلوم »از آمریکا که بر روی موسیقی کردی کرمانجی کارهای تحقیقاتی بسیاری را انجام داده اند و پروفسور «ژان دوریگ» از فرانسه و هم چنین صاحبنظران داخلی در جشن واره حضور خواهند داشت و به احتمال زیاد استاد «شهرام ناظری»،خواننده و موسیقدان نام آشنا ، «علی اکبر مرادی»نوازنده ی چیره دست تنبور، از کرمانشاه،به عنوان مهمانان ویژه در این جشن واره حضور خواهند داشت.
 
حضور هنرمندان
 
وی تصریح می کند: مجموع هنرمندانی که از سراسر کشور دعوت شده اند ۱۴۵ نفرند که ۱۴نفر زن و ۱۳۱نفر نیز آقایان می باشند و ۲۰۵نفز جزو مهمانان موسیقی و ۴۰نفر نیز در بخش نمایشگاهی مهمان جشنواره اند.
 
این مسئول جشنواره در ادامه با معرفی گروههای حاضر در جشنواره عنوان می کند: احسان عبدی از لرستان با سازهای دهل و سرنا؛ اسماعیل مردانی و گروه سنتور نوازی نوجوانان با سرپرستی مسعود معزی, فضل الله دهقان از مازندران, طاروق رمضانی از بوشهر, حسین پرنیا چهارمحال بختیاری و گروه موسیقی سنتی از لرستان با سرپرستی میلاد مرادی, و عزیز شاهرخ از هنرمند نامی مهاباد, حسین صفا منش از کرمانشاه و همچنین سیروان خالدی و بسیاری دیگر از گروههای حاضر در جشنواره ملی فرهنگ و هنر اقوام ایرانی هستند.
 
گیشه‌های عرضه بلیط
 
بهمنی با اشاره به شیوه های تهیه بلیط برای حضور در اجرای برنامه ها گفت: کانون علامه اقبال لاهوری در سال گذشته سازو کاری را برای اراده بلیط با مشکلاتی مواجه بودیم اما در سال جاری سامانه ای را راه اندازی کردیم که هر شخص با ارائه کارت ملی می تواند براساس سلیقه خود دو سانس از اجراها را رزو کند.
 
زبان هنر
 
وی همچنین تصریح می کند: رنگین کمانی از فرهنگهای مختلف در کشور وجود دارد و این مهم فضایی را ایجاد می کند که با بهره گیری از اشتراکات فرهنگی برای ایجاد تعامل , ارتباط و همگرایی اقوام ایرانی جشنواره ملی اقوام ایرانی را برگزار کنیم.و به نظرم گویاترین زبانی که می تواند فضای تعامل و همگرایی را ایجاد می کند زبان هنر است.
 
دبیر جشنواره ملی فرهنگ وهنر اقوام ایرانی تصریح می کند: و چه زبانی بهتر از زبان موسیقی که زبانی جهانی و بین المللی است.
 
تقویت نقاط قوت
 
وی همچنین اضافه می کند: جشنواره اول رامی توان تجربه ای ابتدایی عنوان کرد و کاری که تنها با حضور چند گروه برگزار شد و قطعا با کمی و کاستی هایی نیز مواجه بود و با ارتباط گرفتن با حمید رضا اردلان رئیس خانه هنرمندان کشور که ایشان یکی از کارشناسان و صاحب نظر در حوزه موسیقی است و خوشبختانه با دعوت از صاحب نظران داخلی و خارجی در پنلها جشنواره گسترش پیدا کرد و به اذعان بسیاری از فعالان این حوزه تاکنون کاری به چنین وسعت در استان کردستان انجام نشده است.
 
این مسئول به موانع و مشکلات در برگزاری جشنواره اشاره می کند و می افزاید: در سال گذشته و امسال ما در برگزاری جشنواره با مشکل اعتبارات مواجه بودیم و متاسفانه دیر هنگام تامین اعتبار می شود و این امر دست و بال اجرایی جشنواره را می بندند.و امیدواریم که بتوانیم نقاط ضعف را کاهش و نقاط قوت را نیز تقویت کنیم.
 
تهیه و تنظیم: فردین کمانگر- روزنامه نگار کردستانی
 
کد مطلب: ۱۰۵۷۸۸  |  تاريخ: ۱۳۹۵/۲/۲۰  |  ساعت: ۹ : ۱۶

شناسه خبر : 4157

این خبر رو هم ببینید

سروده‌های شعرای کُرد، مصداق ارادت اهل سنت به امام مهربانی‌ها

 هنر و ادبیات از عرصه‌های عمده ظهور و تجلی اعتقادات و باورهای دینی، مذهبی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 4 =