خانه / علمی / پروفسور اکبری: ایران بیشترین رشد سرطان را در جهان دارد

پروفسور اکبری: ایران بیشترین رشد سرطان را در جهان دارد

پروفسور اکبری با اعلام این که دعا و رشد معنویت نقش بسیار اساسی در کاهش اثرات سرطان بر روی بدن دارد، گفت: براساس تحقیقاتی که انجام داده‌ایم و سال‌آینده نتایج آن را اعلام خواهیم کرد، ژنی را کشف کرده‌ایم که بر اثر دعا باعث تغییر فیزیکی در افراد می‌شود.

پروفسور اکبری در گفتگوی مطبوعاتی از مرکز موقوفات حسنی حاج مجید کاشانی به خاطر پرداخت هزینه‌‌های پژوهشی و مخارج کنگره‌ها وکلاس‌‌های آموزشی مرکز تحقیقات سرطان قدردانی کرد.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ایران بیشترین رشد سرطان را در جهان داراست گرچه میزان ابتلا به سرطان از کشورهای غربی کمتر است.
پروفسور اسماعیل اکبری دیروز به مناسبت آغاز هفته سرطان در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: ما سالانه ۸۵هزار مورد جدید بیمار سرطانی در کشور داریم که از نظر تعداد تقریباً بین مرد و زن نزدیک به هم است بطوری که در مردان ۱۳۲نفر در صدهزارنفر و در میان زنان ۱۲۳نفر در صدهزارنفر مبتلا به سرطان می‌شوند.
 
وی با اشاره به این که میزان بروز سرطان در کشور یک پنجم کشورهای غربی است، اضافه کرد: استان یزد بالاترین سرطان زنان و استان مرکزی بالاترین سرطان مردان را دارند. همچنین شایعترین سرطان زنان سرطان سینه و در مردان سرطان معده است و کشنده‌ترین سرطان در بین مردان و زنان سرطان معده است.
 
پروفسور اکبری با اعلام این که بدلیل رعایت نکات بهداشتی طی ۱۰ سال آینده، سرطان معده کاهش و سرطان‌های روده بزرگ و پروستات در مردان و سرطان دهانه رحم و تخمدان در زنان افزایش خواهد یافت.
 
پروفسور اکبری در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که مردم از سونامی سرطان به علت افزایش آلودگی هوا، پارازیت‌ها و استفاده از سموم شیمیایی نگرانی دارند، آیا این نگرانی درست است، گفت: اصطلاح سونامی، اصطلاح غلطی است چون سونامی به یکباره می‌آید و می‌رود اما سرطان از قبل وجود داشته، وجود دارد و خواهد داشت و یک فرایند مستمر است اما این که میزان افراد مبتلا به سرطان در کشور روز به روز افزایش می‌یابد، درست است.
 
وی با اعلام این که ایران تقریبا بیشترین رشد سرطان را در جهان دارد، گفت: علت آن هم افزایش امید به زندگی و بالا رفتن سن افراد است که این عامل از بین رفتنی نیست و دوم ریزفاکتورها هستند.
 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر این که سازمان جهانی بهداشت بعد از ۱۵ سال کار تحقیقاتی اعلام کرد آلودگی هوا سرطانزاست، افزود: همه ما سیگار را بد و آن را عامل سرطان می‌دانیم، اما سیگار کشیدن امری فردی است، اما آلودگی هوا امری جمعی است که از کودکان تا بزرگسالان را در بر می‌گیرد. پروفسور اکبری با اشاره به تحقیقی که توسط این مرکز بر روی افرادی که شغل آن‌ها در سر چهار راه‌هاست، گفت: نتایج این تحقیقات نشان داد که کسانی که شش ماه در سر چهار راه‌ها کار کرده‌اند از نظر خلق و خوی و ژن دچار تغییرات زیادی شده‌اند.
 
وی اضافه کرد: تا سال ۸۲ منواکسیدکربن مهمترین آلودگی هوا بود اما بعد از حذف آن از بنزین، الان ذرات معلق در هوا مهمترین عامل آلودگی هوا هستند که علت اصلی آن مصرف سوخت غیراستاندارد در اتومبیل‌ها و نیروگاه‌ها است و به همین دلیل هم اکنون تقریباً هوای سراسر کشور آلوده است و اینورژن هم نقش زیادی در‌آن ندارد.
 
پروفسور اکبری اضافه کرد: تا سال ۱۳۸۰ پدیده آلودگی درون خانوادگی مهمترین دلیل آلودگی هوا و به تبع آن بیماری‌ها بود اما در حال حاضر آلودگی درون خانوادگی نقشی در‌آلودگی هوا ندارد بلکه آلودگی برون خانوادگی مهمترین عامل بیماری‌ها است.
 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان در پاسخ به پرسش خبرنگار ما که پرسید پارازیت‌ها چه نقشی در افزایش سرطان‌ها در کشور دارد، گفت: تاکنون ثابت نشده است که پارازیت‌ها سرطانزا هستند، عوارض دیگر مانند بیماری روحی و روانی ایجاد می‌کند، اما سرطانزا نیستند. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که وضع سرطان کودکان در کشور چگونه است، گفت: روند سرطان کودکان در کشور ما شبیه کشورهای غربی است اما مرگ و میر کودکان بیشتر از آن کشورها است در کشور ما ۱۸ درصد سرطان‌ها مربوط به کودکان است اما ما ۵۰ درصد مرگ کودکان مبتلا به سرطان را داریم و در کشورهای غربی ۳۰درصد است به طور کلی سال گذشته ۴۱هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت کرده‌اند.
 
پروفسور اکبری با اعلام این که دعا و رشد معنویت نقش بسیار اساسی در کاهش اثرات سرطان بر روی بدن دارد، گفت: براساس تحقیقاتی که انجام داده‌ایم و سال‌آینده نتایج آن را اعلام خواهیم کرد، ژنی را کشف کرده‌ایم که بر اثر دعا باعث تغییر فیزیکی در افراد می‌شود.
 
دکتر فرح لطفی کاشانی روانشناس هم گفت: تاثیر مسائل روان‌شناختی در کاهش بار منفی روی سیستم بدن مشخص شده است و تحقیقات این مرکز نشان داده است که تغییر افکار و توجه به دعا و معنویت تاثیر بسیار خوبی روی درمان این افراد داشته است.
 
پروفسور اکبری در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که پرسید آلودگی سبزیجات به نیترات و مواد سنگین و همچنین مصرف کودهای شیمیایی برای درختان میوه چه تاثیری بر روی افزایش سرطان دارد و شما برای مصرف سبزیجات و میوه‌ها چه توصیه‌ای به مردم می‌کنید، گفت: این مسلم است که نیترات و نیتریت باعث تولید نیتروز امین می‌شود و آن‌ها هم روی ژن‌های سلولی اثر می‌گذارند و سلول را به سمت سرطان پیش می‌برند اگر نیتریت در سبزی‌ها بالا باشد حتما سرطانزا هستند.
 
وی افزود: یکی از مواردی که نیتریت زیاد دارد گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس هستند، اما ما منع مصرف سبزی و میوه را نداریم چرا که منافع مصرف آن خیلی بیشتر از مصرف نکردن آن است، اما هرچه ارگانیک‌تر باشند بهتر است.
 
پروفسور اکبری در خصوص مشکلات اقتصادی درمان بیماری سرطان گفت: مهمترین پیچیدگی درمان سرطان مسایل اقتصادی است در کشور ما سالانه ۶ میلیارد دلار هزینه مستقیم و درمان سرطان است و این در حالی است که به طور متوسط ۸۰ درصد هزینه‌های سرطان از جیب مردم است و در کشور ما ۶ر۴ درصد مردم براثر بیماری زیر خط فقر می‌روند و ۱۰ درصد از آنان دارای وضعیت فلاکت‌بار می‌شوند. اما این ارقام در خصوص بیماران سرطانی دو برابر است.
 
وی با انتقاد شدید از افزایش مراکز فروش فست‌فود در کشور گفت: در سال‌های ۹۰ و ۹۱ فقط در خیابان ولی‌عصر تهران ۶۰۰ فست‌فود فروشی به فست‌فروشی‌ها اضافه شد، خوب وقتی این مراکز زیاد می‌شود، مردم هم مصرف می‌کنند اما در همین فست‌فود فروشی‌ها هم می‌توان کاری کرد که کمتر از چربی و نمک استفاده کنند که این مساله و توانگر کردن مردم در قبال عواملی که باعث افزایش سرطان در کشور می‌شود امر حاکمیتی است و نیاز به عزم ملی دارد.
 
پروفسور اکبری در خصوص کمبود دستگاه‌های رادیوتراپی در کشور هم گفت: ما در دستگاه‌های رادیوتراپی محدودیت داریم و هم اکنون دستگاه‌های موجود ۵۰ درصد نیاز کشور را پاسخگو هستند یکی از راهکارهای این مشکل انجام رادیوتراپی در هنگام عمل جراحی‌ است که در این مرکز آغاز شده است.
 
دکتر میرزایی فوق‌تخصص آنکولوژی هم گفت: به علت گرانی دستگاه رادیوتراپی و توزیع نامناسب آن مشکلات جدی در کشور داریم و اگر هزینه یک ماه داروهای شیمیایی را برای خرید دستگاه‌های رادیوتراپی اختصاص دهیم می‌توان کمبود ۵۰درصد دستگاه‌های رادیوتراپی را برطرف کرد.
 
پروفسور اکبری در ابتدای این گفتگو به تشریح خدمات مرکز تحقیقات سرطان پرداخت و گفت: این مرکز امسال بالاترین ثبت مقاله در ISI را به خود اختصاص داد البته ما این کارها را بدون بودجه دولتی انجام داده‌ایم.
 
وی با اعلام این که در این مرکز علاوه بر کارهای تحقیقاتی، خدمات درمانی هم ارائه می‌شود گفت: ما ظرفیت تربیت ۱۵ نفر دکترای PHD را داریم و بزودی هم دوره‌های فوق دکترای سه دوره تخصصی جراحی سرطان را در این مرکز راه‌اندازی خواهیم کرد.
 
رئیس مرکز تحقیقات سرطان بهره‌گیری از خدمات خیرین را مهمترین عامل موفقیت این مرکز برشمرد و گفت: ساخت سه بیمارستان فوق تخصصی در تهران توسط این مرکز و با حمایت خیرین در حال اجرا است که بیمارستان جدید شهدای تهران با کمک حاج ناصر بحری، بیمارستان فوق‌تخصصی یافت‌آباد با کمک حاج‌آقا انصاری و یک مرکز هم در نوبنیاد تهران است.
 
وی در پایان گفت: در سال آینده به ۷۰ نفر که در خصوص سرطان کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام داده‌اند جایزه خواهیم داد. همچنین به ۷۰ بیمار سرطانی نفری ۷ میلیون تومان به صورت قرعه پرداخت خواهد شد و ۷۰۰نفر از بیماران سرطانی به صورت رایگان و هفت هزار بیمار سرطانی با تقبل ۸۰ درصد هزینه به مشهد مقدس اعزام خواهند شد.

شناسه خبر : 20773

این خبر رو هم ببینید

سنندج قرمز کرونایی شد/۶ شهر کردستان در وضعیت قرمز قرار دارد

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساس آخرین رنگ‌بندی عنوان شده توسط …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =