به گزارش ایسنا، فرید سپری چهارشنبه شب (۱۱ اسفند) در جلسه نشست ستاد اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی استان، اظهار کرد: جهاد کشاورزی عملکرد فوق العادهای در اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی داشته است.
وی با اشاره به کاهش تحقق تولید سیب زمینی در استان، افزود: کاهش تولید سیب زمینی به دلیل کاهش هدفگذاری و همچنین سرمای زودرس پاییزه بوده است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد: کردستان چهارمین استان تولیدکننده سیب زمینی در کشور است که متوسط تولید آن ۳۴ تُن در هکتار بوده و این عملکرد قابل قبولی است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سیب زمینی در کشور مازاد بر نیاز تولید میشد و در بازاریابی و فروش با مشکل روبرو بود و همچنین تولید آن آب زیادی نیاز دارد، هدفگذاری را به ویژه در دشتهای ممنوعه کاهش دادیم.
سپری با اشاره به کاهش تحقق ذرت دانهای نیز، اعلام کرد: با توجه به اینکه کشت این محصول تنها در اقلیم کامیاران مناسب است، به علت عدم تخصیص به موقع آب، کشاورزان نتوانستند این محصول را کشت کنند در حالی که پتانسیل استان برای کشت این محصول بسیار مناسب است و تحقق کم تولید آن به این دلیل بوده است.
وی در ادامه به طرحهای ویژه استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: طرح سرشاخه کاری باغات گردوی استان طرح مهمی در این راستاست که مزایای زیادی دارد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: 7 هزار و ۵۷۳ هکتار باغ گردو در استان داریم که در آن سالانه ۲۱ هزار و ۷۰۰ تُن گردو تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه گردوی کردستان هر ساله دچار سرمازدگی میشود، بیان کرد: تولید این محصول در کردستان به دلیل سرمازدگی هر ساله با کاهش روبروست و در سال ۹۴، که ۱۱ هزار و ۲۲۳ تُن تولید داشتهایم و در سال ۹۵ به ۲۱ هزار و ۷۰۰ تُن رسیده است.
سپری ادامه داد: این ضرر ۵۰ درصدی مبلغ ۲۲۰ میلیارد تومان خسارت برای کشاورزان کردستانی داشته است و با توجه به حضور ۵ هزار کشاورز محصول گردو در استان، هر یک از آنها در یک سال ۴۰ میلیون تومان خسارت متحمل شدهاند.
وی بذری بودن درختان و حساس بودن به سرما، عدم قابلیت رقابت در بازارهای بین المللی را از جمله چالشها و مشکلات باغات گردوی کردستان دانست و افزود: اجرای طرح سرشاخه کاری باغات گردوی استان مزایایی از قبیل دیر برگ دهی، مقاوم به گرمای تابستان، سفید بودن رنگ مغز گردو و مقاوم بودن به سرما را در پی دارد.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هزینه اجرای این طرح در هر هکتار را ۳۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح علاوه بر افزایش کیفیت محصول، تولید نیز افزایش مییابد.
وی کل هزینه موردنیاز برای اجرای این طرح در استان ۶ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و آن را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی دانست.
سپری در پایان افزایش عملکرد در واحد سطح از ۲٫۵ به ۵ تُن، تثبیت شغل و جلوگیری از مهاجرت، افزایش تولید به میزان ۶ هزار و ۲۵۰ تُن، افزایش درآمد ناخالص ۶۲۵ میلیون ریال به ازای هر هکتار و همچنین بهره مندی حداقل ۴ هزار نفر از این طرح را از مزایای آن اعلام کرد.
۱۲ اسفند ۱۳۹۵ / ۰۸:۳۹

کردستان چهارمین استان تولیدکننده سیب زمینی در کشور
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان چهارمین استان تولیدکننده سیب زمینی در کشور است که متوسط تولید آن ۳۴۴ تُن در هکتار بوده و این عملکرد قابل قبولی است.
شناسه خبر : 889