به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، یکی از اعضای هیئت امنای مسجد جامع قبای سنندج می گوید: هر ساله در ماه رجب مردم به غبار روبی و نظافت مساجد برای پذیرایی از مردم در ماه مبارک رمضان مبادرت می ورزند.
رحیمی می افزاید: در ۱۵ روز اول ماه رمضان قبل از اذان عشاء ،موذن با صدای بلند و با لحنی دلنشین حلول ماه رمضان را چنین خوشامد می گوید؛مرحبا مرحبا یا شهر رمضان، مرحبا مرحبا یا شهر تسبیح و التهلیل و تلاوت القران مرحبا، مرحبا مرحبا یا شهر الخیر و البرکت و الاحسان مرحبا.
وی می گوید : در نیمه دوم ماه رمضان موذن بجای مرحبا، الوداع می گوید.
حجت الاسلام مرادی مسئول امور مساجد و مبلغین سازمان تبلیغات اسلامی کردستان نیز می گوید: در مساجد پس از نماز عصر، روزه داران از سخنرانی مذهبی با موضوع ماه رمضان بهره می برند.
یک کارشناس قرآنی نیز می گوید: در ۱۰ شب آخر ماه رمضان یعنی از ۱۹ تا ۲۹ رمضان بسیاری از روزه داران با حضور در مساجد از نیمه شب تا ساعتی قبل از اذان صبح، مناجات می کنند و نماز و قرآن می خوانند.
علی پور می افزاید: همچنین در ماه مبارک رمضان پخت نانهای محلی با نامهای «برساق» و «نان تاوهای» از دیگر رسوم مردم کردستان است.
وی می گوید: مردم این دیار طبق آیینی دیرینه برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان نوعی نان محلی به نام «کولیره» می پزند و سپس آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم میکنند.
این کارشناس قرآنی می افزاید : افطاری دادن به مساکین و نیازمندان در خانه ها،مساجد و تکایا نیز از دیگر سنتهایی است که مردم متدین کردستان در ماه مبارک رمضان انجام می دهند و از آن برای تقرب به خدا استفاده می کنند.