خانه / اقتصادی / یادداشت/ اقتصاد کردستان، هوای تازه می‌خواهد  

یادداشت/ اقتصاد کردستان، هوای تازه می‌خواهد  

 اظهارات اعضای شورای شهر سنندج، مبنی بر لزوم یک رنسانس در جذب سرمایه‌گذار و روی خوش نشان دادن به آنها، پالس‌های مثبتی است که از سوی مسئولان استان به صاحبان سرمایه صادر می‌شود.
 

هیچگاه نمی‌توان از توسعه یک جامعه سخن گفت، اما به ملزومات آن اشاره‌ای نداشت، ابزاری که بودن آنها برای ترقی کشورها حیاتی و عدم وجودشان مخرب و ویرانگر است.
به یقین یکی از همین پارامترها وجود سرمایه در گردش برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و به حرکت درآوردن چرخ‌های ترقی و عمران و آبادانی است.
در این میان برخی مناطق به دلیل وجود استعدادهای سرشار طبیعی یا انسانی از مزیت‌های فوق‌العاده‌ای برای استقرار سرمایه در آن برخوردار هستند، حال اگر این دو مؤلفه در کنار یکدیگر در یک نقطه خاص گردهم آیند، ظرفیت بسیار بزرگی را حاصل خواهد آورد.
استان کردستان یکی از این نواحی است که به دلیل وجود ظرفیت‌های نهان و آشکار، به طور بالقوه مکان کاملا مناسبی برای حضور سرمایه‌گذاران و در نتیجه شکوفایی اقتصادی است.
اما چرا می‌گوئیم بالقوه، علت آن است که باید بستر لازم برای حضور سرمایه‌ و سرمایه‌گذار در استان فراهم باشد، همه ما می‌دانیم که در گذشته نه چندان دور چه برخوردهای زننده‌ای با سرمایه‌گذاران در کردستان شده است.
رفتارهایی قهری که به سرمایه‌گذار به چشم مفسدان اقتصادی نگاه کرده و موجب گریز آنها شده است چرا که اصل نخست برای حضور صاحبان سرمایه، برخورداری از امنیت روانی به منظور فعالیت‌های اقتصادی است.
به گزارش فارس، زمانی که افراد متمول و کسانی که قصد کار از مجرای قانونی را دارند در میان ضوابط دست‌ و پاگیر و بروکراسی‌های رایج اداری گرفتار می‌شوند، چگونه می‌توان انتظار ماندگاری آنها و روی آوردن به استان را داشت.
در شرایطی که با سرمایه‌گذاران بومی نظیر چنین رفتارهایی صورت گیرد، چند گام به جلو رفتن و سخن گفتن از جذب سرمایه‌گذاران غیر بومی نیز تنها ادعا و گزافه‌گویی است.
به اذعان دست‌اندرکاران اقتصادی و بازار سرمایه، پس از سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان و رهنمودهای ایشان که تأثیر شگرفی در زدودن باورهای نادرست به استان داشت، نوعی خوش‌بینی و امیدواری و احساس امنیت در ماه‌ها و روزهای پس از آن سفر در میان صاحبان سرمایه به وجود آمد.
اما کیست که نداند رویکرد دولت گذشته و مجریان سیاست‌های اقتصادی در استان به گونه‌ای بود که یا اهمیت موضوعات مورد نظر رهبر انقلاب را به خوبی درک نکرده و یا از سر کم‌توجهی به سادگی از کنار آن گذاشتند.
فرض بگیرید اگر در چهار و اندی سال پس از آن سفر تاریخی، مسئولان آستین همت را بالا می‌زدند و تلاش می‌کردند حداقل ریل‌گذاری مناسبی برای جذب سرمایه در دوره پیش انجام دهند امروز چه نتایج و عواید فراوانی نصیب استان ما می‌شد و تا چه اندازه جلو بودیم.
متأسفانه هر چه فعالان بازار فریاد زدند و از دولت وقت برای حمایت و جذب سرمایه‌گذار مدد طلبیدند کمتر به ندای آنها پاسخ داده شد و پرداختن به حاشیه‌های ریز و درشت، فرصت را از این دوستان برای خدمت گرفت.
نتیجه این مسئله حضور سرمایه‌گذاران در مناطق دیگر و استان‌های همجوار بود به گونه‌ای که اکنون باید تنها انگشت حسرت به دهان گرفت و شاهد حرکت جهشی دیگران و به ثمر نشستن پروژه‌های عمرانی و سازندگی یکی پس از دیگری در آن دیار بود.
اما به نظر می‌رسد با تغییر و تحولات صورت گرفته در قوه اجرایی کشور و همچنین حضور افرادی در شوراهای شهر با تفکرات باز و روشن امکان خروج از این بست در استان از حالت آرزو به یک “امکان” مبدل شده است.
اظهارات چند مدت اخیر اعضای شورای شهر مبنی بر لزوم یک رنسانس در جذب سرمایه‌گذار و روی خوش نشان دادن به آنها، پالس‌های مثبتی است که از سوی مسئولان مختلف استان به صاحبان سرمایه صادر می‌شود.
از سوی دیگر حضور مدیری با تجربه در رأس استان که پیش از این سمت‌های مختلفی را تجربه کرده در صورت بهره‌مندی وی از مشاوران و زیر مجموعه‌هایی کاردان و دارای طرح و ایده این روند را سرعت خواهد بخشید.
سخن پایانی آنکه بدون تردید دوران حضور مدیرانی با تفکرات قدیمی و منسوخ که دیگر نه انگیزه‌ای برای فعالیت و نه خلاقیتی برای اجرا دارند به سر آمده است، این روزها اقتصاد کردستان هوای تازه می‌خواهد.

شناسه خبر : 1863

این خبر رو هم ببینید

استاندار آذربایجان‌غربی: تعدد دستگاه‌های تصمیم گیر در مرزها مانعی برای توسعه است

استاندار آذربایجان‌غربی با تاکید بر ضرورت توسعه پایانه‌های مرزی و مدیرت واحد در مرزهای استان، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − نه =