خانه / سیاسی / ۲۴۰۰ دختر و زن کرد ایزدی در بند داعش/ ٤٠٠ هزار آوارە ایزدی در اقلیم کردستان

۲۴۰۰ دختر و زن کرد ایزدی در بند داعش/ ٤٠٠ هزار آوارە ایزدی در اقلیم کردستان

مدیر کل امور ایزدیان در وزارت اوقاف و امور دینی اقلیم کردستان اعلام کرد: تعداد دختران و زنان کُرد ایزدی اسیر داعش بیش از ۲۴۰۰ نفر و شمار آوارگان ایزدی پناهنده به اقلیم کردستان از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشته است

خیری بوزانی مدیر کل امور ایزدیان در وزارت اوقاف و امور مذهبی اقلیم کردستان عراق در گفتگو با خبرنگار کردپرس در خصوص زنان کُرد ایزدی در بند داعش و افزایش شمار آوارگان ایزدی در اقلیم، گفت:  فقط آوارگان منطقه شنگال بیش از ۲۰۰ هزار نفر است، همچنین ایزدهای مناطق باشقیه، بخرانیه و بادیزش که شمار آنها مشخص نیست آواره شده اند، اما بیش از ۴۰۰ هزار ایزدی از نواحی مختلف مناطق مورد مناقشه عراق آوارە دهوک، اربیل و سلیمانیه شده اند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر بیش از ۲هزارو ۴۰۰ دختر و زن کُرد ایزدی در بند گروه دولت اسلامی عراق و شام هستند و با آنها تجارت می شود.
در همین راستا ویان دخیل، نماینده ایزدی ها در مجلس عراق طی نامه ای سرگشاده از حیدر العبادی نخست وزیر مکلف این کشور خواست برای نجات جان ۲۰۰۰ دختر کُرد ایزدی ربوده شده از سوی داعش راه چاره ای بیاندیشد.
وی از نخست وزیر مکلف عراق خواست ضمن هماهنگی با دولت اقلیم کردستان عراق فوراً یک اتاق عملیات متشکل از دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و نظامی برای نجات جان دختران و جوانان به اسارت گرفته از سوی داعش تشکیل دهد تا به گفته وی، این موضع شرافتمندانه العبادی، در تاریخ به ثبت برسد.
ویان دخیل پیشتر گفته بود: داعش در یکی از زندان های استان نینوا بیش از ۶۰۰ زن کُرد ایزدی را زندانی کرده که از سرنوشت هیچ یک از آنها اطلاعی در دست نیست.
در همین رابطه بیستون فایق یکی از نمایندگان پارلمان اقلیم کردستان عراق در گفتگو با سایت خبری خندان گفتە بود: ۵۰۰ زن ایزدی از سوی اعضای داعش ربوده و مورد تجاوز قرار گرفته اند. در میان زنان ربوده شدە، زنان باردار نیز وجو دارند که برخی از آنها آزاد و چند تن از آنها نیز کشته شده اند.
همچنین ایوار ابراهیم رئیس کمیسیون دفاع از حقوق زنان پارلمان اقلیم کردستان در گفتگو با سایت خبری رووداو اعلام کرد: از محل نگهداری زنان ربوده شده از سوی داعش اطلاع داریم، اعضای داعش آنان را به سالنی ورزشی در مقابل هتل نینواپالاس در غرب شهر موصل انتقال داده است.
شایان ذکر است: گروه دولت اسلامی عراق و شام موسوم به داعش به دنبال تصرف منطقه شنگال دست به قتل عام ساکنین این منطقه‌ زده. ساکنین ‌ شنگال از بیم جان، منطقه را ترک کرده و شماری از آنها آواره‌ اقلیم کردستان و سوریه و شماری دیگر نیز به کوه های شنگال پناه بردند.
اعضای دولت اسلامی عراق و شام بعد از کنترل منطقه شنگال، ساکنین کُرد ایزدی این منطقه را در صورت عدم پذیرش دین اسلام، تهدید به مرگ کردند و بر اساس گزارش های غیر رسمی، در عملی کردن تهدیدات خود  بیش از ۴۰۰ مرد ایزدی را قتل عام کردند.
 
کد مطلب: ۶۸۹۸۲  |  تاريخ: ۱۳۹۳/۶/۸  |  ساعت: ۱۷ : ۶

شناسه خبر : 18025

این خبر رو هم ببینید

بلومبرگ: سرکردۀ جدید داعش در استانبول دستگیر شد

روزنامۀ بلومبرگ از قول مقامات ترکیه مدعی شد، سرکردۀ جدید داعش در استانبول توسط پلیس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + ده =