دبیر سمینار زلزله سرپل ذهاب در دانشگاه کردستان: مشکل المان های معماری درمناطق زلزله زده کرمانشاه باعث مرگ مردم شد

سنندج- عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زلزله زده کرمانشاه به ویژه سرپل ذهاب موجب کشته شدن مردم شد.

جمیل بهرامی امروز سه شنبه در سمینار زلزله سرپل ذهاب و درس های آن برای ایمن سازی سازه ها که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، گفت: این سمینار به منظور هماهنگی وهدفمند کردن برای امدادرسانی که منجر به اسکان دائمی زلزله زدگان شود، برگزار شده است.
وی عنوان کرد: زلزله سرپل ذهاب زلزله ای بی سابقه در چند قرن اخیر در این منطقه محروم بود که با توجه به شدت زلزله انتظار وقوع فاجعه ای بیش از آنچه روی داده، است را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه زلزله اجتماعی هم میان مردم ما بعد از حادثه سرپل ذهاب شکل گرفت،  اظهارداشت: با شور و همکاری که ایجاد شد وضعیت منطقه تا حد زیادی در کنترل مردم قرار گرفت.
دبیر سمینار زلزله سرپل ذهاب در دانشگاه کردستان ادامه داد: از همان لحظه های اولیه وقوع زلزله در کرمانشاه تیمی از دانشگاه کردستان تشکیل و به منطقه اعزام شدند.
بهرام اضافه کرد: تیم دانشگاه کردستان برداشت های علمی را سرلوحه کار خود قرار دادند و همزمان هم تیم های امدادرسان را هدایت می کردند.
وی بیان کرد: مرکز زلزله به ازگله نزدیک بود ولی خسارت وخرابی ها بیشتر به سمت دشت ذهاب و شهرستان سرپل ذهاب بود.
وی ادامه داد: اکیپ ما بیشتر آسیب هایی که به مخازن آب، سیستم لوله کشی و در کل بحث کمی و کیفی آب را دنبال کرد و خوشبختانه هیچ گونه آلودگی میکروبی هم در منابع آبی مناطق زلزله زده ایجاد نشد.
دبیر سمینار زلزله سرپل ذهاب در دانشگاه کردستان عنوان کرد: در این زلزله مخازن آب به شدت صدمه دیده و سازه بیمارستانی واقع در اسلام آباد هم که دوسال  از ساخت آن می گذرد آسیب جدی دیده است.
بهرامی بیان کرد: باید ساختمان هایی هم چون بیمارستان ها بسیار مقاوم ساخته شوند که در وقوع چنین حوادثی مردم بتوانند در آنجا اسکان داده شوند و از خطر در امان باشند.
وی اظهارداشت: براساس بررسی و مشاهدات ما از مناطق زلزله زده کرمانشاه می توان گفت که نظارت مهندسی و اجرا درست انجام نشده است.
وی ادامه داد: قفل و بست المان های معماری و سازه ای مشکل داشتند و همین باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم شد.
دبیر سمینار زلزله سرپل ذهاب در دانشگاه کردستان ادامه داد: سازه های ساختمانی در برخی مناطق تخریب و در برخی سالم مانده است و بیشتر میان قاب ها والمان های معماری تخریب شدند.

این خبر رو هم ببینید

نگاهی به مشکلات یک هنر اقلیمی در گفت و گو با صابر محمودی، هنرمند نازک کار اهل سنندج؛ نازک کاری را به رسمیت بشناسید/حتی یک صندوق حمایتی نداریم

صابر محمودی از جمله هنرمندان اهل سنندج است که هنر نازک کاری نسل به نسل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *